Majk Džejms najbolji strijelac Evrolige!

Osvojio je nagradu Alfonso Ford za ovu sezonu.

Košarka 06.05.2019 | 16:30
Majk Džejms najbolji strijelac Evrolige!
Košarkaš Olimpije iz Milana, Majk Džejms, osvajač je nagrade Alfonso Ford za ovu sezonu što znači da je imao najveći prosek datih koševa u minimalnom broju utakmica. Inače, Džejms je do ovog priznanja došao ubedljivo.

Ovo je jedino Evroligino priznanje koje nije vezano za glasanje navijača, novinara ili trenera, već se bazira samo na statistici.

Džejms je tokom 30 mečeva u Evroligi davao 19,8 poena u proseku i bio je starter na svih 30 utakmica Olimpije iz Milana ove sezone. U proseku je davao pet poena više od drugoplasiranog.

Majk Džejms je ispisao istoriju sa 595 poena u celoj sezoni što je treći najbolji skor u istoriji. Aleksej Šved je prošle sezone dao 740 poena, a drugi je Kit Lengford sa 609 poena dok je igrao za Uniks. Džejms je bio dvocifren u 29 od 30 utakmica u Evroligi ove sezone.

Iza Džejmsa u ovoj trci ostao je Kori Higins iz CSKA koji je završio takmičenje sa 14,8 poena po utakmici, a pratili su ga Toni Daglas sa 14,5 poena po meču i Nando De Kolo sa 14,47 poena po utakmici.

Šved je davao 23,3 poena po utakmici ove sezone, ali je igrao samo na 14 utakmica i zato je ostao van domašaja nagrade.



Izvor: mozzartsport

Foto: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar