Zvezda obavila svoje i čeka Rumune, Poljake i Bugare!

Crveno-bijeli se nadaju povlašćenom položaju u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Fudbal 06.05.2019 | 11:30
Zvezda obavila svoje i čeka Rumune, Poljake i Bugare!
Fudbaleri Crvene zvezde odbranili su titulu prvaka Srbije i predstojećeg ljeta ponovo će u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Utakmice prvog kola - u kom je naš predstavnik povlašćen - biće igrane 9/10. i 16/17. jula, a ime rivala crveno-bijeli će saznati 18. juna. Istog datuma dobiće i ime potencijalnog protivnika u drugom kolu, s tim da je i dalje neizvjesno hoće li Zvezdini fudbaleri, ako prođu prvu prepreku, u narednoj rundi biti nosioci.

Da bi srpskom šampionu bio olakšan posao u drugom kolu, potrebno je da dva od tri kluba NE budu prvaci svoje države: FCSB u Rumuniji, Legija u Poljskoj ili Ludogorec u Bugarskoj.

Trenutno, takav rasplet nagovještava se samo u Rumuniji, gdje Kluž tri kola prije kraja ima pet bodova više od FCSB, sa kojim će igrati u posljednjem kolu u gostima.

U Poljskoj Legija tri kola prije kraja ima bod više od Pjasta, a tri od Lehije, dok u Bugarskoj četiri kola prije kraja Ludogorec ima tri boda prednosti u odnosu na CSKA, sa kojim se iduće subote sastaje u Sofiji.

Među nosiocima u drugom kolu - koje je na programu 23/24. i 30/31. jula - biće 10 timova, a među njima su sigurno Seltik, Dinamo Zagreb, BATE Borisov, Astana, APOEL i PAOK.

Bili povlašćeni ili ne, sam prolaz u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona crveno-bijelima bi donio status nosioca u plej-ofu, odnosno posljednjoj rundi, kvalifikacija za Ligu Evrope (u koje će se preseliti u slučaju neuspjeha u pokušaju da se domognu elite).

Sigurno da je svima u Zvezdi cilj da se ponovi uspjeh iz ove sezone i ekipa plasira među najbolje u Evropi, ali za svaki slučaj i ovaj podatak treba imati u vidu...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar