Tragedije nisu dale pouke SAD-u

Amerika nije izvukla pouke iz Ukrajine i Srbije, kada razmatra sve opcije u Venecueli, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Svijet 05.05.2019 | 21:38
Tragedije nisu dale pouke SAD-u
"Nažalost, moramo da konstatujemo — kada slušamo prijetnje na račun Venecuele, prije svega iz Vašingtona, kako naglašavaju američki zvaničnici da na stolu ostaju ’sve opcije‘, izvlačimo tužni zaključak da tragedije Jugoslavije, Iraka, Libije, Sirije i Ukrajine nisu dale pouke koje bi usvojili Vašington i druge zapadne prijestonice“, izjavio je Lavrov.

"Mi smo sa našim venecuelanskim partnerima jedinstveni u stavu da bi bilo kakva upotreba sile, zaobilazeći Povelju UN, odluke SB UN, mogla da ima katastrofalne posljedice za čitavu savremenu arhitekturu međunarodne bezbjednosti", naglasio je on.

Moskva je solidarna sa Karakasom i podržava legitimnog predsjednika Venecuele Nikolasa Madura, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

"Potvrdili smo solidarnost sa prijateljskim narodom Venecuele, potvrdili smo podršku zakonitom predsjedniku kojeg je venecuelanski narod izabrao 20. maja 2018. godine i pozdravili mjere koje je preduzela Vlada Nikolasa Madura za sprečavanje dalje destabilizacije situacije“, izjavio je Lavrov nakon razgovora sa venecuelanskim kolegom Huanom Areasom.

Podsjetimo danas je američki državni sekretar Majkl Pompeo rekao da će svaka akcija koju SAD preduzmu u Venecueli biti zakonita i da su i dalje sve opcije na stolu, među kojima i vojna.

(Sputnik)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Neko iz Gomile

05.05.2019 20:03

Dajte im kalibr i S-300.Kraj price.

ODGOVORITE
Name

Huso

06.05.2019 05:53

Rusijo.Daleko ti moja kuca bila.Sve radite naopako.Podrzavate diktatore po svijetu.Ako mogu da vas pitam cemu to?

ODGOVORITE
Name

Милун

06.05.2019 06:55

Ниси,далеко и теби кућа од моје

ODGOVORITE