Prirodne maske za lice

Otvorite frižider, pronađite sastojke i pripremite jednu od predloženih maski. Vrlo brzo ćete zablistati, a nećete izlagati svoje lice raznim hemikalijama.

Moda i ljepota 04.05.2019 | 14:40
Prirodne maske za lice
Želite da osvežite svoje lice na prirodan način, bez hemikalija? Mrzi vas da izađete iz kuće, a voleli biste da obradujete svoju kožu? Otvorite frižider, pronađite sastojke i pripremite jednu od predloženih maski. Vrlo brzo ćete zablistati.

Šargarepa i krompir uklanjaju fleke

Sastojci: mala šargarepa, mali krompir, prstohvat kurkume, prstohvat sode bikarbone

Skuvanu šargarepu i krompir iseckajte na male komade. Dobro ih promešajte, da biste napravili glatku smesu. Dodajte kurkumu i sodu bikarbonu, pa malu količinu vode dobro umešajte u pastu. Nanesite na lice, ostavite da deluje 20 minuta, pa isperite toplom vodom. Primenjujte tretman dvaput nedeljno da biste dobili najbolje rezultate.

Ukoliko imate probleme s kožom, poput potamnjenja, ožiljaka, fleka, onda je ova maska baš za vas. Bogata je vitaminom A i beta karotenom, koji je dobar antioksidans. Soda bikarbona ima antigljivično dejstvo, koje pomaže u uklanjanju mitesera, a kurkuma posvetljuje ten i na duže staze suzbija maljavost.

Jogurt desetkuje bore

Sastojci: 2 kašičice jogurta, po kašičica meda i soka od limuna, kapsula vitamina E, prstohvat kurkume

Pomešajte jogurt, limunov sok, med, kurkumu i sjedinite ih u glatku smesu. Dodajte sadržinu kapsule vitamina E i umešajte je. Nanesite na lice i ostavite da deluje 10-15 minuta, pa isperite toplom vodom. Ponavljajte dva-tri puta mesečno.

Jogurt smanjuje bore i uklanja mrtve ćelije. Med ten čini zdravijim, a vitamin E štiti kožu od starenja, zapaljenja i štetnog dejstva sunca.

Bananom do lepšeg tena

Sastojci: manja zrela banana, po kašičica ružine vodice, meda i jogurta

Izgnječite bananu, dodajte joj med i ružinu vodicu, pa sve dobro pomešajte. Dodajte jogurt i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Nanesite masku na lice i držite je 20 minuta, pa isperite hladnom vodom. Ponavljajte postupak jednom do dva puta mesečno.

Ova maska vidno poboljšava ten i umanjuje bore.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar