Partizanove kalkulacije...

U Evropu sigurno vodi 4-0-0 ili 3-1-0, sve ostalo znači nesigurnost! Prvo finale crno-belih protiv Mladosti (18. 00).

Fudbal 01.05.2019 | 14:15
Partizanove kalkulacije...
Kakav je Partizanov sunovrat za dve godine najbolje svedoči sledeći podatak: maja 2017. igrao je protiv Mladosti za šampionsku krunu, prošlog maja za pehar Kupa Srbije, a maja 2019. ne igra za trofej nego za mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope!?

U taj meč ulazi tek kao peti tim na tabeli Superlige, gleda u leđa Lučancima, dva koraka zaostaje i da bi do kraja samostalno odlučivao o sudbini potrebno je da ne izgubi od tima iz Dragačeva. Jer iako je trenutno u zaostatku, Parni valjak sa najmanje deset bodova iz preostala četiri kola plej-ofa sigurno overava plasman na međunarodnu scenu, bez obzira kakvi rezultati budu na drugim utakmicama. najbolje je pobeđivati, pa ukoliko svih 12 bodova do kraja skupi tim Sava Miloševića dobiće ono što još nema. Da situacija bude povoljnija – ako se u dramatičnim okolnostima koje vladaju u i oko Humske može govoriti o povoljnostima – pokazuje računica da ne mora učinak da mu bude 4-0-0, već je dovoljan i 3-1-0, bez obzira protiv koga bi zabeležio eventualni remi, makar i sa Mladosti, sa kojom ionako ima dva nerešena ishoda ove sezone.

Ta dva scenarija jedino garantuju Partizanu evropski izgled predstojećeg leta, dok bi mogući učinak 3-0-1 (ili svaki lošiji), makar jedna od te tri pobede podrazumevala i onu nad Lučancima, značio da na Topčiderskom brdu zavise od rezultata drugih kubova, a to nikako nije dobro, pred susrete sa Napretkom, Vojvodinom i Proleterom u kojima je od mogućih 18 osvojio tek deset bodova.

Naravno, ovo su kalkulacije kroz prvenstvo, dok ostaje još jedna šansa, kao bonus, u Kupu Srbije, gde Miloševićeva ekipa ima dobar rezultat pred revanš sa Radničkim 15. maja (1:0), ali je potrebno ne samo da uđe u finale, nego i da ga osvoji da bi bila siguran učesnik letnjih kvalifikacija. S obzirom da je to daleka budućnost, u Humskoj su, za početak, posvećeni meču sa ekipom Nenada Milovanovića (18.00, TV Arenasport 1, O2) i bar dva statistička parametra idu joj u prilog. Prvi je saznanje da je novi trener Savo Milošević sve tri pobede otkako je preuzeo komande umesto Žarka Lazetića ostvario pred domaćom publikom (dvaput protiv Čukaričkog, jednom u kup susretu sa Radničkim), a drugi izvanredan učinak u međusobnim duelima sa Mladosti u Beogradu (12-1-0), uz napomenu da je jedan jedini put favorit omanuo u uvodu ovog prvenstva, kad nije bilo golova u avgustovskom okršaju.

Problem na Topčiderskom brdu je igra, koje nema, kao i saznanje da u oba prvenstvena susreta sa timom iz Dragačeva ove sezone nije bio ni blizu pobede. U Beogradu je bilo 0:0, a u Lučanima 1:1, što znači da crno-bele čeka težak zadatak na početku mini-lige, kako je ovu fazu plej-ofa nazvao trener Milošević. Prvo finale za Partizan.

Za razliku njega, Mladost je u sjajnoj formi. Na poslednjih pet prvenstvenih utakmica osvojila je čak 13 bodova, a u oči upada podatak da je strelac tri od minula četiri gola bio Aleksandar Pejović, iz jedanaesterca, koji danas neće igrati zbog suspenzije. Gosti nisu baš razigrani, niti efikasni van svog stadiona, o čemu svedoči podatak da su na poslednjih pet mečava na strani dali samo jedan gol. Iako su trenutno bolji po plasmanu, u Partizanu se nadaju da sledi pad Lučanaca, jer posle ovog ih očekuju susreti sa Crvenom zvezdom, Čukaričkim i Radničkim.

SUPERLIGA SRBIJE, PLEJ-OF, ČETVRTO KOLO

PARTIZAN – MLADOST LUČANI, 18.00, TV Arenasport 1, O2

Beograd
Stadion Partizana
Sudija: Zoran Široki

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Marković, Ostojić, N. G. Miletić – Zdjelar, Pantć, Tošić, Zakarić – Nikolić, Rikardo. Trener: Savo Milošević.

MLADOST: Rosić – P. Jovanović, Milošević, Šatara, Leković – Andrić, Tumbasević – Pavlović, Radivojević, Bojić – Bojović. Trener: Nenad Milovanović.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar