„Fejsbuk“ uvodi najveće promjene do sada

Osnivač „Fejsbuka“, Mark Zakerberg najavio je na godišnjoj konferenciji ove kompanije velike, verovatno najbrojnije do sada, promene za tu društvenu mrežu i ostale aplikacije ove kompanije.

Informacione tehnologije 01.05.2019 | 08:30
„Fejsbuk“ uvodi najveće promjene do sada
Osim što će doći do drastičnih promena u dizajnu, šef „Fejsbuka“ uverava da je plan kompanije da na prvo mesto stavi privatnost i sigurnost korisnika.

Najviše je odjeknula najava o promeni dizajna pa tako logo Fejsbuka više neće biti kvadratnog oblika, već kružnog, a prvi put menja se i boja. Mobilna aplikacija biće pretežno bela, a prepoznatljiva plava odlazi u istoriju, kako prenosi hrvatski portal Indeks.

Poruke koje će se slati putem Mesindžera biće potpuno šifrovane što znači da „Fejsbuk“ više neće videti njihov sadržaj. Platforma će biti potpuno integrisana sa Votsapom.

Jedna od novina je i da će Instagram uvesti i probnu opciju „privatnog brojača lajkova“. Posetioci profila tako ne bi videli broj lajkova dok bi vlasnik profila imao pristup tom podatku, navodi Jutarnji list.

Takodje, biće više „kratkotrajnih“ načina deljenja sadržaja u porukama, što znači da neće biti trajnog zapisao o njima.

Osim toga, objave na Instagramu više neće morati da počnu sa fotografijom ili videom. Sadržaj će moći da se deli i tekstom, stikerima ili crtežima.

„Znam da, blago rečeno, naša reputacija nije najjača kad je privatnost u pitanju, ali fokusirali smo se na pronalazak načina da zaštitimo privatnost korisnika“, poručio je Zakerberg.

RTS
foto:internet
 

Komentari / 0

Ostavite komentar