Ajaksov projekat ne staje - stiže pojačanje iz Reala!

Mladi Norvežanin stiže na "Johan Krojf arenu" kao potvrda toga da čelnici kluba ne planiraju da završe započeto već na kraju ove sezone.

Fudbal 01.05.2019 | 16:15
Ajaksov projekat ne staje - stiže pojačanje iz Reala!
Ajaks se sprema za život posle "zlatne generacije".

Prema pisanjima stranih medija, ovogodišnji polufinalista Lige šampiona je dogovorio prvo pojačanje za narednu sezonu, i to iz Real Madrida! Naime, klub iz Amsterdama je na pragu potpisa ugovora sa Martinom Odegardom, fudbalerom madridskog giganta koji je na pozajmici u Viteseu.

Norvežanin bi ostao u Holandiji, prešao bi na novu pozajmicu, ovog puta dvogodišnju, u redove najjačeg kluba te države. On se vidi kao idealna zamena za "odlazećeg" Zijeha, a budući da je u pitanju dvadesetogodišnjak, čini se da nema sumnje da će se ovaj transfer i realizovati.

Perspektivni fudbaler je bio senzacija pre četiri sezone kada je prešao u redove najtrofejnijeg evropskog kluba sa svega 15 godina. Ipak, nije dobio veću šansu da se dokaže u Realu zbog konstantne borbe za trofeje i obaveze ostvarenja rezultata, pa je svoje minute morao da traži negde drugde.

Nakon nekoliko godina bez prilike za dokazivanje pronašao ih je u Holandiji – prošle sezone je u dresu Herenvena upisao je 43 seniorska nastupa i nagovestio da nije u pitanju samo "večiti talenat".

Ova godina u Viteseu potvrdila je da je Odegard i dalje jedan od fudbalera koji mogu da obeleže narednu deceniju u svetskom fudbalu. Postigao je šest golova na 29 mečeva, zabeležio i 9 asistencija i privukao pažnju "kopljanika" koji su brže-bolje pohrlili da se dogovore sa Madriđanima.

Krilni fudbaler će se lako uklopiti u sistem trenera Erika ten Haga, budući da je u pitanju igrač odlične tehnike i dobrog osećaja za prostor. Njegovi kvaliteti slični su onima kojima raspolaže Zijeh, s tim da je Norvežanin šest godina mlađi i ima više prostora za napredak.

Njegov dolazak bi značio da u Ajaksu ne odustaju od svog projekta i uprkos mogućoj prodaji glavnih igrača. De Jong je već potpisao ugovor sa Barselonom, spekuliše se gde će karijere nastaviti ostali igrači poput De Lihta, Van de Beka i drugih, ali ova akvizicija pokazala bi spremnost kluba da nastavi da se razvija u istom pravcu.

Sam fudbaler je u razgovoru za holandski "De Telegraf" rekao da se nada novim izazovima u karijeri.

"Spreman sam da napravim novi korak, želim da nastavim da rastem kao fudbaler. Sada igram sa mnogo više samopouzdanja i slobode i to se vidi kroz moj doprinos u golovima i asistencijama. Trenutno sam fokusiran da pomognem Viteseu, pa da tek onda donosim odluku, ali imam 20 godina i voleo bih da igram u Ligi šampiona", rekao je Odegard.

Od njega ne odustaju ni u Realu, prate svaki njegov korak i zato je pozajmica jedina opcija koju trenutno žele da ponude Ajaksu. U klubu nisu sigurni da trenutno imaju mesta za njega, pogotovo jer će sledeće leto na "Santijago Bernabeuu" zasigurno biti turbulentno.

Amsterdam bi bio idealna sredina za njegov dalji razvoj, klupska filozofija mu odgovara, a mnoštvo mladih igrača učinilo bi period aklimatizacije lakšim za norveškog reprezentativca.

Još uvek ništa nije završeno, ali čini se da Overmars i Van der Sar znaju kako dalje, i da je ova sezona tek početak velikog projekta na "Johan Krojf areni".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar