Nijemci tvrde: Jović ostaje u Ajntrahtu!

Kupci se povlače jer se osećaju iskorišćeno?! Saga se nastavlja i ovo zasigurno neće biti poslednje što ćemo čuti. . .

Fudbal 29.04.2019 | 22:45
Nijemci tvrde: Jović ostaje u Ajntrahtu!
Gotovo da ne prođe dan, a da fudbalskim nebom ne odjekne nova informacija o Luki Joviću, potencijalnim destinacijama i dogovorima koje je navodno postigao sa novim poslodavcima.

Tako je mesecima unazad. Luka Jović je privukao ogromnu pažnju jer je jedan od najubojitijih mladih napadača Evrope i kao takav konačno prevazišao etiketu večitog talenta i zaista postao napadač vredan pažnje. Ali, igre koje se vode na tržištu su poput pokera – samo oni strpljivi i iskusni na kraju profitiraju.

Tu bi Luka Jović mogao da izgubi bitku. Ne on lično, već njegov klub i ljudi zaduženi za poslove na pijaci. Nemački Sport je danas izašao sa gotovo senzacionalnom informacijom da Luka Jović neće ovog leta otići iz Ajntrahta! Iako nije u grupi najpouzdanijih izvora, pomenuti sajt bavi se nemačkim klupskim fudbalom do najsitnijih detalja. Od najnižih seniorskih i liga mlađih kategorija, do najvišeg ranga takmičenja. Uostalom, ovakva vest ne daje se u trenutku kada Jovića traži i želi nekoliko evropskih velikana, među kojima su Real, Barsa, Bajern, Dortmund, PSŽ... Dakle, podloga za ovakvu objavu mora da postoji.

Ono što se poslednjih dana spekuliše u nemačkoj štampi, a ima veze sa ovom informacijom jeste navodno nezadovoljstvo potencijalnih kupaca. Navodno, Barselona je od Jovića odustala jer je Ajntraht tražio previše – 70.000.000 evra. Iako su ga skauti i direktori kluba gledali uživo čak 16 puta! Bajern se povukao jer je procenjeno da im ne treba još jedan napadač pored Roberta Levandovskog, dok se čak šuškalo o tome da su u PSŽ bili nezadovoljni jer su iskorišćeni kao sredstvo za pumpanje cene. O tome je čak pisao i katalonski Sport, povezujući u celu priču i Real i Barselonu. To je, bar se tako priča, jedan od razloga što se ništa konkretno još nije dogodilo, iako se čak pisalo da je Jović dogovorio sve detalje transfera u Madrid, a čak su i vodeći tamošnji dnevnici Marka i As na svojim naslovnicama imali srpskog napadača sa sve porukama da je Realova sledeća „devetka“.

Šta se promenilo? Gde je zapelo? Ajntraht je nedavno otkupio Jovićev ugovor od Benfike za 7.000.000 evra i overio njegovu vernost klubu do juna 2023. godine, što takođe utiče na visinu obeštećenja.

Nemački mediji, pogotovo sajt Fussball pišu da Jovićev agent Fali Ramadani vuče sve konce i da on ima veliki interes da svog mladog klijenta odvede u finansijski moćniji klub. Jasno je da bi to i njemu donelo veliku zaradu od provizije, a da je navodno potencijalne kupce oterao preteranim zahtevima za platu. S druge strane Jović uživa u svom vremenu u Frankfurtu i nema veliku potrebu da žuri. Jasno je da se šansa za transfer u najveće evropske klubove ne javlja svakodnevno, ali čini se da su i njega umorile stalne priče o selidbama. Odigrao je nešto slabije protiv Herte, kritičari veruju da razlog leži i u tome što mu partner u napadu nije bio Sebastijan Ale s kojim se odlično uklopio, mada je verovatno i njega stigla težina sezone i rastrzanost na više strana, uz premalo odmora. Od 43 takmičarske utakmice, uzeo je učešće u 32, a tek ga čekaju važne utakmice u finišu borbe za Ligu šampiona i polufinalu Lige Evrope s Čelsijem već u četvrtak. Dosad je, podsetimo, na 25 golova i sedam asistencija. 

Kako je početak letnjeg prelaznog roka i dalje dva meseca daleko, sve karte su otvorene i svaki rasplet je realan. U Ajntrahtovom sportskom sektoru, a pogotovo direktor Fredi Bobić, radili su mnogo poslednjih meseci da Jović donese odluku da ostane u Frankfurtu. Čak je takav rasplet najavio i Lukinotac Milan izjavom da bi njegov sin voleo da igra Ligu šampiona u Ajntrahtu. Nema sumnje da bi Lukinabudućnost mogla da bude odlučena na bazi toga da li je Ajntraht igrati elitno klupsko takmičenje ili ne. 

Sa svega dva osvojena boda u prethodna tri kola, Ajntraht je značajno sebi otežao put jer sada Borusija Menhengladbah i Bajer Leverkuzen zaostaju samo tri boda, dok Hofenhajm ima četiri boda manje. Aspirindžije su podigle formu i vezale tri pobede što ih je dovelo na prag četvrtog mesta, Menš je sa porazima od Lajpciga i Štutgarta sebi uskratio mogućnost da možda već sada bude četvrti. Do kraja su ostala tri kola, a Ajntraht već za vikend gostuje Bajeru, pa čeka Majnc i u poslednjem kolu ide na noge Bajernu. Dakle, raspored je paklen, jer tu treba ubaciti i dvomeč sa Čelsijem.

Bez Lige šampiona, možda bi Jovićev odlazak bio izvesniji, ali sve karte su otvorene. Da ne zaboravimo koliko se prašine diglo oko Sergeja Milinković Savića prošlog leta posle, objektivno, strašne klupske sezone u Laciju, pa se na kraju ništa nije desilo. Tada isto zbog bahatosti Klaudija Lotita i njegovih finansijskih zahteva - 150.000.000 evra ili ništa. 

Sigurno je da ovo nije kraj i poslednje što ćemo čuti o Luki, jer leto tek dolazi...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar