Rajković ili Lesl? Monako sprema XXL prelazni rok!

Srpski golman bi mogao da bude deo ambicioznog projekta.

Fudbal 27.04.2019 | 10:30
Rajković ili Lesl? Monako sprema XXL prelazni rok!
Monako je posle velike rasprodaje one zlatne generacije (Mbape, Bernardo Silva, Mendi, Lemar, Fabinjomu doneli čsitu zaradu od 315.000.000 evra) doživeo potop u ovoj sezoni i još se bori za opstanak. U kup takmičenjima Francuske su stigli do šesanestine, odnosno polufinala, a u Ligi šampiona su doživeli debakl u grupi. Dva puta su smenjivali trenere, da bi se na kraju Žardim vratio, smenjen je i potredsednikVadim Vasiljev, a skoro da nema igrača koji nije bio povređen.

Sve u svemu, katastrofalna sezona za Kneževe. Zato ruski milijarder i gazda kluba XXL prelazni rok za sledeće leto u kojem će pojačati ekipu da se ova sezone ne bi ponovila.

U glomaznim planovima Kneževa za sledeće leto, pominje se i ime srpskog golmana Predraga Rajkovića. I to već dugo. Od januara traje interrsovanje francuskog kluba za golmana Makabija iz Tel Aviva.Rezervni golman Orlova u junu ulazi u poslednju godinu ugovora sa Makabijem i u izraelskom klubu su se već pomirili sa njegovom prodajom. Četiri godine je u klubu, ove sezone je bio sjajan u pohodu na tituliu, a klub se nada da bi za njega mogao da dobije oko 4.000.000 evra.

Za Monako je to sića s obzirom da je klupska kasa prepuna, ali je pitanje da li će izabrati baš Rajkovićaza pojačanje među stativama. Drugi kandidat je iskusni Danac Jonas Lesl (30) iz Haderfsilda. Terijeri su ispali iz Premijer lige i očekuju se brojni odlasci među kojima je i Leslov. U Monaku još vagaju da li da kupe iskusnog Danca ili mlađeg i perspektivnijeg Rajkovića.

Monako trenutno ima dvojicu veterana Danijela Subašića (34) i Dijega Benalja (35) kojima ugovori ističu u leto 2020. godine. Tu je i 23-godišnji Si, ali on će najverovatnije na pozajmicu. Plan je da još godina dana ostanu Subašić ili Benaljo, kao podrška novom golmanu. Da li će to biti Rajković ili Lesl, uprava Monaka će morati uskoro da preseče.

Inače, dovođenje golmana je samo kockica u letnjem mozaiku Kneževa. Plan je da se za 30.000.000 evra od Atletika otkupi portugalsko krilo Želson Martins koji je zimus stigao na pozajmicu. Očekuju se kupovine još jednog krila, jednog vrhunskog štopera, zadnjeg veznog koji bi trebalo da bude lider na sredini terena i proverenog centarfora.

Pare nisu problem, para ima...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar