U čemu je tajna korejske ljepote?

Mladolikost dama iz Koreje delom je rezultat koncepta korejske lepote. Za razliku od američkog preplanulog tena, Korejci kožu kriju od sunca i izbegavaju šminku.

Moda i ljepota 25.04.2019 | 13:40
U čemu je tajna korejske ljepote?
Taj koncept, sve popularniji u svetu, promovisan je u Beogradu, u prisustvu korejskog ambasadora. Prvi korak nege lica je analiza stanja kože, a za to su dame čekale na red.

„Da ne bih trošila novac nego da znam tačno šta da kupim i da je kvalitetna kozmetika, da mogu da koristim. I onda kasnije da mogu ponovo da dođem, da vidim da li ta kozmetika deluje na moju kožu“, rekla je Milica Marković, kozmetičar.

Savremeni kozmetički uređaj meri elastičnost i osetljivost kože, bore, pore, akne, pege i određuje tip kože. Stručnjaci zatim daju savete za negu.

„Naredni put kada bude bilo merenje mogu da se uporede i tačno da se vidi uporedna slika na tabletu kako je bilo ranije, a kako je nakon korišćenja te nege koja je preporučena“,rekla je Milica.

Negovana koža u poslednjih petnaestak godina postala je najbitniji kriterijum lepote u Koreji.
Zato je broj proizvođača kozmetike narastao na gotovo 14,5 hiljada.

„Ne samo mlade žene, već i mladići i starija gospoda u Koreji, interesuju se za negu svoje kože i zato se korejska industrija lepote i kozmetike razvila u kratkom vremenskom periodu. Ona nije usredsređena na veoma skupu kozmetiku i investira se u kvalitetne, ali jeftinije kozmetičke proizvode“,istakao je Hjung Čanče, ambasador Republike Koreje u Srbiji.

Korejci kozmetiku koriste od najranijeg detinjstva.

RTS
foto:internet
„Razlog zbog koga mi brinemo o lepoti i koži nije da se dokazujemo ili da nas drugi više cene zbog toga, već zbog moje unutrašnje lepote i ličnog zadovoljstva“, rekla je Sal Đivon, drugi sekretar ambasade Republike Koreje

Tako misle i turisti, jer najveći broj njih, više od 60 odsto, umesto suvenira, kući ponese kozmetiku.

Komentari / 0

Ostavite komentar