Džeksonova ispovest za Ekip...

Nije bilo ozbezbeđenja, desetorica navijača krenula na nas, gađali nas stolicom. . .  "Šta bi se dogodilo da smo počeli da pobeđujemo", kaže Francuz.

Košarka 24.04.2019 | 22:10
Džeksonova ispovest za Ekip...
Čuveni francuski list Ekip je video da se Edvin Džekson, Francuz, požalio na Instagramu oko svega što se dešavalo u majstorici finala ABA lige protiv Crvene zvezde, pa je želeo podbrobnije da čuje šta se događalo. Džekson je izašao u susret najvećem francuskom listu i dao intervju. Autor ga je na osnovu svega što je čuo nazvao "Veče srama".

Džekson je u tom intervjuu rekao da je njegov tim razbijen na terenu i zapitao se šta bi bilo da je Budućnost počela da vodi i ide ka pobedi. Najviše je objašnjavao situaciju oko terena. Kako kaže - bezbednost nije bila na dovoljnom nivou.

"Čim smo stigli u dvoranu bilo je nasilno. Tako je pomalo na Balkanu, atmosfera je uzbudljiva. Pokazivanje prstiju, uvrede, to se događa na mnogo mesta i dvorana. U ponedeljak uveče su bili ljudi koji su se našli preblizu terenu. Neki su nas gađali loptama. Na izasku iz svlačionice je bilo vrlo nasilno. Gađali su nas upaljačima, pljuvali su, gašali nas novčićima u glavu. Za vreme zagrevanja, oko deset njih je krenulo na nas fizički. Nije bilo ozbezbeđenja između nas i navijača. Bio je tu i navijač koji je na nas bacio stolicu", rekao je Džekson za Ekip.

Nije mu samo to zasmetalo...

"Tokom utakmice, tokom svakog ubacivanja lopte, primali smo pljuvačku po vratu, glavi... Bilo je i uvreda poput "majmune". Kada su odlučili da pomere početak utakmice i kada smo se vratili u svlačionicu, cela cigla je poletela ka nama. Imali smo sreće da nas je promašila", rekao je Džekson, mada su se kasnije pojavile informacije da je to zapravo bila kesa sa kokicama, a ne cigla.

Najviše od svega Džeksonu smeta to što kaže da nije bilo dovoljno obezbeđenja koje bi sačuvalo njega i njegove saigrače.

"Ovo je prvi put da sam prisustvovao da je atmosfera eksalirala do ovog nivoa. Pitam - gde je obezbeđenje? Kada smo prilazili dvorani videli smo stotine redara i radnika obezbeđenja ispred. Što ih nije bilo unutra? Odgovaram svima onima koji su rekli da su doživeli slično u Podgorici. Osuđujem sve. Bio sam uplašen. Posebno kada sam video ljude na parketu. Kada bi neko to uradio u SAD-u, i otišao da pljune igrača na parketu, bio bi osuđen odmah. Drago mi je da me ta cigla nije pogodila u glavu, da sam otišao živ i zdrav kući", kaže Džekson.

I dodaje...

"Šokiralo me je to što se nažalost moji crnogorski saigrači nisu toliko tresli. Rekao sam im - ovo nije sport".

Kaže Džekson da njegov tim nije izgubio u Pioniru zbog svega pomenutog.

"Nismo izgubili zbog atmosfere, razbili su nas. A okolnosti nisu pomogle. Čak i da smo dobili, to bi samo pogoršalo probleme. Nismo želeli da igramo utakmicu. Ne možete nekog tako pljuvati. To je neprihvatljivo. Rekli su nam iz lige da ako ne odemo da igramo da ćemo izgubiti 20:0. Dvadeset minuta pre toga nisu bili u stanju da nas učine sigurnim", rekao je Džekson.

Zaključak...

"Šta bi se desilo da smo krenuli da dobijamo meč? Ne bi nas niko odbranio. Rekli su nam da će prekinuti meč ako bude novog ubacivanja predmeta na parket. Bilo ih je manje, ali ih je bilo. Predsednik lige je bio tamo. Što se utakmica nije odložila za sutra? Za košarku nije baš lepo to što smo videli", zaključuje Džekson u razgovoru za Ekip.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar