Bivša reporterka: Volton me je napastvovao 2014.

Advokat: Idemo na sud! Novoimenovani trener Sakramento Kingsa, Luk Volton, je optužen za seksualno nasilje, ali tužba nikada nije zvanično podneta, pišu američki mediji.

Košarka 24.04.2019 | 21:30
Bivša reporterka: Volton me je napastvovao 2014.
Kako se navodi, policija je saopštila da nije primila tužbu, kao i da nije pokrenula nikakvu istragu o tome.

U prijavi je Volton naveden kao osoba koja je napala tadašnju reporterku Keli Tenant u hotelu, za vreme dok je radio kao pomoćni trener u Golden Stejtu.

“U prijavi nije naveden datum navodnog napada, ali je navedeno da se incident dogodio pošto je Tenantova izdala knjigu 2014. godine. Navedeno je da je Volton bio mentor Tenantovoj, kao i da je on napisao uvodnu reč za knjigu. Tenantova je u prijavi navodno navela da se uplašila da će je Volton silovati“, preneli su američki mediji.

“Ona je došla u hotel kako bi Voltonu dala kopiju knjige. On joj je uputio poziv da dođe u njegovu sobu kako bi susret protekao daleko od očiju javnosti. Navodno je Volton bacio Tenantovu na krevet, legao preko nje i nasilno je ljubio po vratu, licu i grudima. U prijavi se navodi da je ona tražila od njega da prestane i pokušavala je da se oslobodi, ali ju je Volton držao za grudi i prepone. Nakon toga ju je pustio“, preneli su američki mediji.

Voltonov advokat Mark Bot je u saopštenju naveo da tvrdnje Tenantove nisu kredibilne.

“Optužiteljka je oportunista, a ne žrtva. Njene tvrdnje nisu kredibilne i želimo da to dokažemo na sudu“, naveo je Bot.

Saopštenjem se oglasila i NBA liga.

“Radimo sa organizacijom Kingsa i prikupljamo više informacija“, naveo je portparol Majk Bas.

U saopštenju Los Anđeles Lejkersa je navedeno da se navodni incident dogodio pre nego što je Volton postao trener tog tima.

“Ni tada ni tokom naše saradnje te tvrdnje nisu stigle do nas. Da se to dogodilo, mi bismo se obratili nadležnima i NBA ligi. Kako je Volton sada pod ugovorom sa drugim klubom, mi se nećemo više oglašavati ovim povodom“, navedeno je.

Oglasili su se i Voriorsi.

“Obavešteni smo o navodnom incidentu, u procesu smo prikupljanja informacija. Nećemo davati dalje komentare“, navedeno je.

Tenantova se trenutno bavi "modernim izlečenjem" i "drevnom mudrošću", a promoviše "izlečenje srži", "detoksikaciju života" i nudi "edukaciju o suočavanju sa stresom".

"Verujem da treba da imate pristup alternativnoj medicini koja ulazi u koren uzroka vašeg problema. Razumem kako je biti depresivan i kako je biti nemoćan u nameri da se pronađe svetlo na kraju tubela. Posle 14 godina hronične bolesti ja sam radila sa stotinama ljudi i kreirala sam svoj način za pomoć izlečenju žena".Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar