Detalji ubistva Veska Vukotića

Kotoranin Veselin Vesko Vukotić (69), otac Jovana i Igora Vukotića, koje policija smatra za vođe škaljarskog klana, ubijen je sinoć, oko 20. 45 h, ispred kuće.

Region 21.04.2019 | 10:56
Detalji ubistva Veska Vukotića
Crnogorski mediji pišu da je zasad poznato da je ubica na glavi imao kačket i saučesnika koji mu je pomogao nakon ubistva.

Smrtonosne hice u Vukotića ispalila je za sada nepoznata osoba. Vukotić je izašao iz kuće i krenuo prema svom automobilu kada je ubica ispalio više hitaca u njega, a potom pobegao. Teško ranjeni Vukotić odmah je prevezen u kotorsku bolnicu, ali je i pored napora lekara preminuo, javlja RTCG.

Za sada je jedino poznato da je ubica na glavi imao kačket i saučesnika koji mu je pomogao nakon ubistva, prenosi CDM podgoričku štampu.

Uprava policije je saopštila sinoć da intenzivno radi na rasvetljavanju slučaja, ali nije saopštila iz kog oružja je otac Jovana i Igora usmrćen.

Pobjeda, pozivajući se na saznanja iz istrage, piše da je reč o automartskom oružju, a Dan da se radi o pištolju sa prigušivačem.

Način na koji je počinjen ovaj zločin upućuju na to da je ubica poznavao navike Veska Vukotića.

“S obzirom na način na koji je zločin počinjen, sve ukazuje da se radi o profesionalnom ubistvu, koje je detaljno isplanirano, a u prilog tome govori i podatak da ubica nije ostavio tragove”, piše Pobjeda.

Policija je odmah stigla na mesto ubistva i blokirala čitav grad. Pretresano je svako vozilo i svi prolaznici. Na više lokacija zaustavljana su sva vozila, i stvorile su se kilometarske kolone.

Inspektori su izvodili sve osobe iz automobila, koje su detaljno pretresane, kao i vozila.

Kotorski klanovi ranije su delovali kao jedna kriminalna grupa. Međutim, krajem 2014. godine u Valensiji je nestalo oko 300 kilograma kokaina, nakon čega je došlo do rascepa u klanu, koji se podelio na “škaljarce” i “kavčane”. Ubrzo su počela ubistva.

Rat ova dva klana odneo je više od 30 života u Crnoj Gori i Srbiji.

Sin ubijenog Jovica Vukotić se nalazi u beogradskom zatvoru, jer je osuđen na 15 meseci zatvora zbog falsifikovanja isprava, a njegov brat Igor je u bekstvu.

(B92)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Dvije rijeci

21.04.2019 09:00

Milogorsko Montenegro

ODGOVORITE
Name

Upravo

21.04.2019 11:20

Milogorci napravili sebi drzavu po mjeri. Sve "legalan" biznis u državi a šefovi mafije upravljaju policijom. Sirotinja radi za 300 evra. Živio gospodar Milo.

Name

kiki

21.04.2019 20:15

treba pustit neka banda izgine da zivi posten narod

Name

žika ž

21.04.2019 09:01

Milo Mile idite i nevraćajte se!

ODGOVORITE
Name

brecalo

21.04.2019 10:32

Cuj ubijen 69 pa taj namjesto da seta unucice i ide sa svojim drustvom na pecanje on se bacijo u kriminal a vi mu jos dajte prostora kao da je spasao 10 ljudi u pozaru sve gore od gorega

ODGOVORITE
Name

Ey

21.04.2019 23:47

boze.sacuvaj.

ODGOVORITE