Nikola Jokić igrao odlično, Denver dobio po nosu!

Bekovi San Antonija deklasirali su spoljnu liniju Nagetsa jutros u Teksasu za 2:1 u seriji, uprkos odličnom nastupu Nikole Jokića (22 poena, 8 skokova, 7 asistencija). Serijom 19:4 na startu četvrte, Sparsi su stigli do laganih 118:108.  Teško će Denver dalje preko Grega, šampiona otreznio šamar Klipersa.  Jokić blizu tripl-dabla, ali bez koša kad se odlučivalo, Durant na korak od rekorda karijere u plej-ofu. . .

Košarka 19.04.2019 | 10:30
Nikola Jokić igrao odlično, Denver dobio po nosu!
Derik Vajt vodio Sparse do prednosti u seriji sa Nagetsima! Košarkaši San Antonio Sparsa su poveli u seriji prvog kola plej-ofa Zapadne konferencije protiv Denver Nagetsa!

Ekipa Grega Popoviča je slavila rezultatom 118:108, predvođena spektakularnim Derikom Vajtom koji je ubacio 36 poena.

Potencijalni reprezentativac Srbije Nikola Jokić je upisao 22 poena, uz 8 skokova i 7 asistencija, ali nije ostavio najbolji utisak.

Najveću podršku je imao u Maliku Bizliju, rezervnom beku koji je za 27 minuta na parketu ubacio 20 poena.

Pol Milsap je ostao na 18, Geri Heris nije mogao više od 12 poena, koliko je imao i rezervista Tori Kreg.

Potpuno je podbacio Džamal Marej (6 poena, 2 asistencije), a ne treba trošiti reči o igri Vila Bartona.

Na drugoj strani je fantastičnu treću četvrtinu imao Demar Derouzan, ubacio je 19 poena, ukupno 25.

Standardno sjajan je bio Lamarkus Oldridž (18 poena, 11 skokova, 5 asistencija).

Odličnu podršku sa klupe je pružio Rudi Gej (11+11), dok su Jakob Peltl i Brin Forbs ubacili po 10.



Stručnjaci koji su tvrdili da će Denver Nagetsi teško izaži na kraj sa Gregom Popovićem i njegovim Sparsima u prvoj rundi plej-ofa polako ali sigurno dobijaju potporu za svoje tvrdnje. San Antonio je odbranio prednost domaćeg terena stečenu u prvoj utakmici ove serije i poveo sa 2:1 u pobedama protiv drugog tima Zapadne konferencije - 118:108. 

Ključnu ulogu u trijumfu Mamuza imao je njihov plejmejker Derik Vajt koji je za 33 minuta na parketu ubacio 36 poena, uhvatio pet lopti i podelio isto toliko asistencija. Naš Nikola Jokić pružio je još jednu dobru partiju, ali to nije bilo dovoljno da bi se Nagetsi ravnopravno nosili sa domaćinom kada je bilo najvažnije. Srpski centar utakmicu je završio sa 22 koša, osam skokova i sedam dodavanja. 

San Antonio je bolje otvorio meč i bilo je jasno ko će diktirati tempo. Pomenuti Vajt posebno je briljirao u prvom poluvremenu tokom kog je ubacio 26 poena. Denver je u životu odražala serija 16:0 tokom druge deonice. Posle 24 minuta - 61:58. 

Utakmicu je rešila mnogo bolja odbrana Sparsa, njihov zaštitni znak godinama. Kao i ofanzivni skok. Polovinom četvrte četvrtine domaći su "zatgeli" defanzivu i na šest minuta pre kraja stekli 14 razlike (105:91). To je bila prednost koju Denver nije mogao da sustigne. 

Jokić je pokušao da se nametne kao vođa u odlučujućim momentima. Pogodio je neke važne šuteve, no ipak u poslednjih 12 minuta nije poentirao. Pored srpskog as u dresu Nagetsa istakli su se Malik Bizli (20 poena) i Pol Mislap (14). Gerija Herisa nije išao šut i tu treba tražiti možda i ključne razloge poraza gostiju. On je meč završio sa 12 koševa, šut iz igre 4/13...

Kod Sparsa šestorica dvocifrenih i sjajno raspoređni poeni, cela ekipa razigrana. Pored Vajta dobre role imali su Derozan (25 poena) i Oldridž (18p+11sk). 

A šampionu je očito jedan poraz od Klipersa bio dovoljan. Noćas je osveta Ratnika bila baš žestoka - 132:105. Pitanje pobednika nije se postavljalo nijednog momenta. Posle prve deonice plus 17 za domaće, posle druge plus 21, posle treće 33... Nakon što je u prva dva meča ispalio sam 24 šuta i postigao 44 poena Kevin Durant se u trećem duelu ovih rivala razgoropadio. Ubacio je prvih šest hitaca i poveo svoj tim ka trijumfu. Završio je meč sa 38 koševa, samo šest manje od svog plej-of rekorda karijere, a na sve to sakupio je četiri skoka i sedam dodavanja uz preko 60 odsato šuta iz igre (14/23). 

Koliko je neizvestot izostala najbolje govori podatak da je Stef Kari odigrao svega 20 minuta i za to vreme ubacio 21 poen. Igudala je ubacio 15, a Klej Tompson 12. 

Kliperse šut nije hteo, za tri su imali svega 20 odsto, ukupno iz igre 35/94. Premalo da bi se ugrozio najbolji tim lige. Hrvatski centar Ivica Zubac bio je ponajbolji u redovima tima iz Los Anđelesa - 18 poena i 15 skokova. Lu Vilijams dodao je 16. 



Siksersi mogu i bez Embida, odlična partija Marjanovića! Košarkaši Filadelfije su poveli sa 2-1 u seriji sa Bruklinom, u okviru prvog kola plej-ofa Istočne konferencije.

Siksersi su bili lišeni pomoći Džoela Embida, ali ih to nije sprečilo da duel dobiju sa 16 poena viška - 131:115.

Potencijalni reprezentativac Srbije Boban Marjanović nije bio starter, ali je sa klupe za 18 minuta doprineo sa 14 poena, 8 skokova i asistencijom.

Ipak, morao je da završi meč ranije zbog šest ličnih grešaka.



Lider File bio je Ben Simons (31 poen, 9 skokova, 4 asistencije), Tobajas Heris je zabeležio impresivne brojke (29 poena, 16 skokova), a Džej Džej Redik je dodao 26 poena.

Na drugoj strani su epitete najefikasnijih poneli Dianđelo Rasel i Karis Lavert sa po 26 poena.

Siksersi su suvereno rešili u svoju korist prvu i četvrtu četvrtinu, a Netsi su tek na kratko pripretili u periodima između velikog odmora.



NBA - PLEJ OF

Bruklin - Filadelfija 115:131 /1:2 u seriji/
/Heris 29 - Simons 31/

San Antonio - Denver 118:108 /2:1 u seriji/
/Vajt 36 - Jokić 22/

LA Klipers - Golden Stejt 105:132 /1:2 u seriji/
/Zubac 18 - Durant 38/

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar