Direktor radnike prisluškivao?!

Predsjednik sindikalne organizacije `Vučevice` Jadrnka Tadić kaže da su pored raznih vrsta maltretiranja radnika i mobinga od strane bivšeg direktora Mašića otkrili da su prisluškivani u svojim kancelarijama.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Кako je na silu došao u fotelju Šumskog gazdinstva `Vuševica u Čajniču` Neđo Mašić je tako na silu i otišao ali je iza sebe u ovom preduzeću ostavio gubitke, neazkonite kupovine objekata i mašina ali i slučaj sa prisluškivanjem radnika o čemu će zadnju riječ, kako izgleda, reći istražni organi.

Predsjednik sindikalne organizacije `Vučevice` Jadrnka Tadić kaže da su pored raznih vrsta maltretiranja radnika i mobinga od strane bivšeg direktora Mašića otkrili da su prisluškivani u svojim kancelarijama.

"Postavljanje prislušnih uređaja na našim računarima u kancelarijama su bili vrhunac maltretiranja jer su radnici doživjeli i to od njega da ih neko prisluškuje šta pričaju u firmi ali i privatno među sobom", kaže Tadićeva.

Ona dodaje da su radnici zaključili da su uređaji za prisluškivanje postavljeni krajem avgusta, vikendom, i to pred izbore 2018.godine.

"Primjetili smo čudan kabl kako izlazi iz kućišta kompjutera, njegovim tragom dolazimo do malog uređaja sa antenom a mikrofon je izgleda bio u računaru", ispričala je Tadićeva

Mašić je, koji je kadar SNSD, uz pratnju polcije 12. avgusta 2017 . oko šest časova ujutro zauzeo je direktorsko mjesto a smijenjen je, skoro u tajnosti 21. februara ove godine. Prema nekim informacijama Služba za unutrašnju kontrolu Srpskih šuma pronašla je u `Vučevici` prislušne uređaje i prijavila policiji.

Da li je to bio razlog njegove smjene niko nije potvrdio.

Sindikalna organizacija je u krivičnojj prijavi protiv Mašića skrenula pažnju i na nezakonitu kupovinu devastiranog hotela `Orijent` i njegovu rekonstrukciju bez saglasnosti matičnog preduzeća `Srpske šume`i tendera za sanaciju , zatim nabavku polovnih građevinskih mašina i druge malverzacije.BN TV

KOMENTARI9
POŠALJITE PORUKU

Balkan Bandits

18.04.2019 20:10

Ovo samo mogu sumski balkanski banditi.Seljakluk je vjecan.

Ovo je steasno....ja mobinga katastrofa...divlji zapad

Re

18.04.2019 21:11

U državnim institucijama/Dodikovim imaju koji prate i prisluškuju društvene mreže, elektroničari koji ništa ne znaju raditi osim to, pa os dosade svkoga prate.

inspektor

19.04.2019 10:16

Prointer ima monopol pa uvode kamere, kartice, GPS, prislušne uređaje i tako se igraju sa činovništvom kao djeca sa video igricama, pa ih prate kako spavaju... jer nemaju šta raditi, a inače uz milionska plaćanja tih zabava, a učinci u minusu, tj. na kreditima sve opstaje.

video igre

19.04.2019 11:13

Ima toga po mnogim firmama, kanceralijama, naročito u manjim opštinams gdje je sve podređeno lokalnim šerifima, novim poslodavcima.

Rr

19.04.2019 14:55

igor

18.04.2019 20:37

Gde je ovaj kupio Diplomu,,,on je TESAR,BOZE DOTAKLI SMO DNO

Tesar,Mesar,Komesar...nevmoze nam niko nista, jaci smo od zakona.

Re

18.04.2019 21:55

Hans

18.04.2019 21:05

Kakav tesar,nezna ni kolac napraviti

Ana

18.04.2019 23:22

Sve je to narod dozvolio.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.