Anjeli: Naša je dužnost da čestitamo Ajaksu!

Sad ste punopravni kandidati za pehar Lige šampiona! Maniri velikog kluba. . .

Fudbal 17.04.2019 | 20:20
Anjeli: Naša je dužnost da čestitamo Ajaksu!
Uzvišena i kad joj se plaće. Projekat „šampion Evrope“ nije realizovan. Bar ne još. Uprkos velikim ulaganjima, pre svega u potpis Kristijana Ronalda, Stara dama je opet izvisila i sezonu u kojoj će odbraniti titulu u Italiji može da smatra neuspešnom, jer je ispala u Ligi šampiona već u četvrtfinalu.

Samo, zadržala je manire. I svaka joj čast na tome, jer kad već nije mogla da tuče Ajaks priznala je da su Kopljanici od nje bolji. Snažan stisak ruke i poruka – srećno na putu ka vrhu Evrope.

„Moj posao je da se u određenim trenucima pojavim u javnosti i dam određene ocene. Prva je da je Ajaks apsolutno zasluženo prošao u polufinale, ali istovremeno moramo da budemo svesni da smo u poslednjih pet ili šest sezona redovni učesnici četvrtfinala Lige šampiona i želimo da nastavimo tim putem, da napredujemo iz godine u godinu“, počeo je Andrea Anjeli, predsednik Juventusa, pre nego što je počeo da sipa komplimente na račun velikana iz Amsterdama. „Ajaks je klub koji radi ciklično. Proces uzdizanja počeo je pre nekoliko godina. Zaslužili je da prođe, ne samo zbog toga što je pokazao u Torinu, već u oba susreta. Naravno, ovo je takmičenje u kome dobrih pola sata pravi razliku između toga da li ćete se boriti za trofej ili ćeti biti eliminisani“.

Prvi čovek torinskog giganta podsetio je da uspeh ekipe Erika ten Haga nikako ne može da se podvede pod incdent, jer su u sudaru sa Ajaksom patili mnogi.

„Ajaks je napravio silne probleme Bajernu, eliminisao Real i nas i zato je zaslužio da pred njim skinemo kapu. Naravno da sam kao navijač razočaran zbog ispadanja, ali nekad morate da prihvatite da je rival bio izvanredan. Holanđani su takvi cele sezone. Zato je naša dužnost da pokažemo sportsku kulturu i čestitamo im“.

U svakoj Anjelijevoj reči primetno je divljene dečacima koji su zadivili fudbalsku Evropu.

„Ajaksovo dostignuće podsetilo me na Monakovo od pre nekliko sezona. Mladi igrači, ponosno nose dres kluba koji dosta vredi na kontinentalnoj sceni i ima bogatu tradiciju u evropskim kupovima. Da sačekamo revanš Mančester Siti – Totenhem, da vidimo hoćemo li imati fantastično polufinale. Ajaks ni protiv nas nije bio favorit, ali sad je punopravan kandidat za pehar Lige šampiona“.

Juventusu ostaje da se prestroji, presabere, uoči gde je pogrešio, pa od jeseni ponovo krene u juriš. Verovatno sa novim trenerom, mada to predsednik ne kaže javno.

„Govorili smo da nam je osvajanje Lige šampiona cilj i to će biti i naredne sezone. Naš startni tim iz duela sa Ajaksom je relativno mlad, može samo da raste, da napreduje, sa Alegrijem na klupi. Sa Masimilijanom ćemo pričati na kraju sezone povodom ugovora, a rekli smo i pre mesec i po dana da klub garantuje budućnost, kontinuitet i prosperitet svima u Juventusu. Pred osvajanjem smo osmog uzastopnog Skudeta, a to je vanserijskog dostignuće. Podsetiću vas da je Juventus pre našeg dolaska u klub bio 43 na listi UEFA, sad je peti, tako da moramo da gledamo širi sliku“, dodao je Andrea Anjeli, predsednik crno-belih.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar