Kako su djevojke ulazile u posao

Da bi djevojke radile za makroa Mihaila Maksimovića, morale su dobro da se potrude i osvoje njegovu saradnicu, koja ih je potom birala.  

Srbija 17.04.2019 | 07:13
Kako su djevojke ulazile u posao
Makro Mihailo Maksimović je posljednjh godina ozbiljno razvio svoju mrežu da bi ostao netaknut ukoliko neka od prostitutki koje su radile za njega bude uhapšena, o čemu svjedoči da je na sve načine pokušavao da izbjegne susret s prostitutkama.

Kako za Blic priča izvor upoznat s istragom protiv makroa, djevojke koje su željele da se bave prostitucijom i rade za njega retko kad su imale kontakt s njim. Zapravo, do njega su dolazile samo najbolje, navodno, na osnovu preporuke žene koja je s njim sarađivala.

– Ta žena je dugo u poslu sa prostitutkama. Ona ih je birala, zapošljavala. Djevojke nisu mogle da odu kod Mihaila i da mu traže da ih zaposli, već je sve išlo preko njegove saradnice – kaže izvor.

Podsjetimo, dvije devojke koje su radile za uhapšenog makroa Mihaila Maksimovića odlučile su da sarađuju sa policijom i dobile su status posebno osjetljivih svjedoka.

One su prekršajno kažnjene nakon što su uhapšene zbog pružanja seksualnih usluga turskim državljanima u jednom beogradskom hotelu. Nakon toga, njih dvije su odlučile da svjedoče protiv Maksimovića i njegovog brata, koji su ih podvodili.

One su, ispričale da su ih njih dvojica “psihički maltretirali i tjerali da troše velike sume novca kako bi ugrađivale silikone, išle na treninge i ginekološke preglede o svom trošku”.

Poslije ovih njihovih svjedočenja, dejvojke za koje se sumnja da su bile žrtve trgovine ljudima, tačnije da su seksualno eksploatisane, dobile su status posebno osjetljivih svjedoka.

Prema nezvaničnim informacijama, njih dvije ne pripadaju grupi starleta, pjevačica rijaliti-zvjezdica i ostalih dejvojaka nedefinisanog zanimanja koje je Maksimović podvodio i to po cijeni od 150 do 500 evra po satu.

Inače, djevojkama je pripadala polovina dogovorene sume, dok je ostatak prisvajao Maksimović.

Maksimović, koji važi za jednog od makroa u lancu glavnog, i ranije je osuđivan za podvođenje djevojaka. Poslije hapšenja 2014. kada je u njegovom automobilu nađen spisak djevojaka koje su radile za njega, kao i lista klijenata, sklopio je nagodbu sa Prvim osnovnim tužilaštvom o priznanju krivice i sud ga je tada osudio uslovno na deset mjeseci zatvora, sa rokom provjere od tri godine. Platio je i novčanu kaznu od 120.000 dinara.

Sada se, međutim, i on i njegov brat, koji je uhapšen s njim, nalaze u mnogo većem problemu, jer su djevojke odlučile da progovore o svemu, te im se na teret stavlja trgovina ljudima.

Maksimović je inače radio tako što je imao kataloge sa po četiri fotografije djevojaka koje nudi.

Na dvije fotografije djevojke su bile gole, na jednoj su se vidjeli njihovi intimni dijelovi tijela, a na jednoj kako izgledaju dotjerane i obučene.

Mušterije, među kojima ima i poznatih ličnosti sa kojima se uglavnom sastajao u automobilima, poslije pregleda kataloga birale su djevojku i tada su se dogovarale o sastanku u nekom od iznajmljenih stanova ili hotela. Poslije odrađenog posla, djevojke su odmah dobijale zaradu.

Prilikom hapšenja najvećeg makroa u regionu Mihaila Maksimovića, lisice na ruke stavljene su i njegovom bratu Dušanu Milenkoviću.

– U posljednje vrijeme Dušan je preuzeo poslove i ne pridružujem se krivičnom gonjenju protiv njega, je je on bio fin i mogli smo sve da se dogovorimo – kazala je jedna od djevojaka.

(Blic)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Rs

17.04.2019 07:21

Porez su zaboravili obračunati.. Jbg

ODGOVORITE
Name

Robin hud

17.04.2019 10:36

Sta je tu sporno, svima dobro. Klijenti uzivali, radnice zadovoljne kao i poslodavac. E sad sto je jedino drzava nezadovoljna zbog svoje gluposti jer nece da legalizuje taj posao. A nece jer pojedinci iz vrha drzave ovako dobijajo odredjeni dio zarade.

Name

Xx

17.04.2019 07:50

Nista nije nasilu sve dobrovoljno

ODGOVORITE
Name

I

17.04.2019 14:49

ja taman htjeo ženu zaposliti da evriće zaradi .. kad ono propade posao.. jebem te glupi narode ,diviš se pjevaljkama ,starletama ,plastičnim sisama ,dupetu i to vam je primjer i "vrijednost " mi smo dotakli dno ,moral izgubili ,odali se rijaliti životu .. gdje je porodica ,rodutelji ??? zar nije sramota da uživo sex prenosite ??? djeca ,stari ,bolesni ni dinara za normalan život a ove uličare iz "parova " "zadruge " nagrađujete hiljadama eura..

Name

???

17.04.2019 08:29

Braća sa različitim prezimenima?

ODGOVORITE
Name

bil ne bil

17.04.2019 08:40

ima li te državo?

ODGOVORITE
Name

Yoka

17.04.2019 11:04

Mogle su da se dogovore.Mogle su i da rade za 300 evra mjesecno ali ove pare im izgleda sladje bile pa im sada svako kriv.Jadnice postene.

ODGOVORITE
Name

Jaffa

17.04.2019 11:15

A klijentela ništa nije kriva?

ODGOVORITE