Hapšenje u hrvatskoj vladi

Hrvatska policija uhapsila jednu osobu u Ministarstvu građevinarstva i prostornog planiranja, kao i tri osobe iz Dalmacije, koje se dovode u vezu sa njom.

Region 16.04.2019 | 22:01
Hapšenje u hrvatskoj vladi
Kako prenosi zagrebačka televizija N1, službenici USKOK-a su u jutarnjim satima tražili dokumentaciju koju su im službenici Ministarstva ustupili i preneli im da je uhapšen jedan njihov službenik zbog toga što je primio mito od nekoliko osoba s područja Dalmacije.

Državni sekretar u ministarstvu Željko Uhlir rekao je za RTL da za sada oni ne znaju ništa o istrazi.

"Tražili su pristup njegovim prostorijama i ništa više od toga stvarno ne znamo. Ne mogu vam reći koju dokumentaciju su tražili. Bio je jedan od naših kolega kao svedok u slučaju pregleda prostorije i ništa osim toga ne znamo. Niti šta su tražili, niti zbog čega su došli, u kojem statusu je on, ništa ne znamo", rekao je Uhlir.

Kako prenosi ta televizija, navodno je uhapšen načelnik sektora za pravne poslove.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

niko nikanovic

17.04.2019 07:25

Ako je mutio, a vjerujem da jeste, onda mora odgovarati za svoja djela. Oni koji su ga podmicivali moraju odgovarati za svoja djela. Pa drzava bi mogla napuniti rupe u bidzetu od ovakvih kazni, bilo bi mozda i za zdravstvo? Opet ce se sve zavrsiti na vjecnim istragama i odugovlacenim prozessima da bi na kraju bilo, pojela maca mlijeko ili tresla se gora rodio se mis. Oni koji kradu na malo se vecinom lako uhvate i lako kazne, ali oni koji kradu na veliko, oni si skolovani i tesko im je to dokazati jer su cesto skolovaniji od onih koji ih istrazuju ili imaju sposobnije savjetnike (odvjetnike).

ODGOVORITE