SP: Srbi ostali u igri za plasman u viši rang!

Hokejaši Srbije nastavili su sa odličnim igrama na Svetskom prvenstvu Druge divizije A grupa.

Ostali sportovi 14.04.2019 | 13:00
SP: Srbi ostali u igri za plasman u viši rang!
Srpska reprezentacija je u četvrtom kolu bila bolja od Belgije i tako ostala u trci za osvajanje prvog mesta i plasman u viši rang.

Srpski oklopnici savldali su Begijance 6:3 (2:1, 2:0, 2:2).

Posle uvodnih pet minuta igre Srbija došla do vođstva, a strelac je bio Marko Dragović na asistenciju Mirka Đumića. Na 2:0 povisio je Stefan Bošković nakon još jednog sjajnog dodavanja Đumića. Isključenje Lazara Leštarića omogućilo je Belgijancima da iskoriste prednost igrača više na ledu, a mrežu je pogodio Ben Kulen.

Srbija je bila dominantna u drugoj trećini, u tom periodu naša selekcija postigla je dva gola, a u strelce su se upisali Sretović Marko i Marko Brkušanin.

Peti gol koji je početkom treće trećine postigao Sretović na asistenciju Pavela Popravke kao da je opustio naše hokejaše. To su Belgijanci iskoristili da sa dva gola ublaže poraz, ali ne i da ugroze trijumf Srbije. Tačku na dobru igru našeg tima i ubedljiv trijumf stavio je Marko Brkušanin, nakon preciznih dodavanja Stefana Boškovića i Alekse Lukovića.

U preostalim mečevima četvrtog kola Australija je pobedila Kinu 3:2, a Hrvatska je posle penala bila bolja od Španije 4:3. U poslednjem kolu koje je na programu u ponedeljak 15. aprila Srbija igra protiv Španije (20h), a veoma važan duel za nas biće između Australije i Hrvatske.

Naši hokejaši moraju da pobede Španiju, ali za osvajanje zlata i plasman u viši rang potreban je i trijumf Hrvata protiv Australijanaca.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar