Karamele žele da se osiguraju!

Gomeša i Zumu dovode za stalno! Klub iz Liverpula je zadovoljan igrama dvojice igrača na pozajmici.

Fudbal 19.04.2019 | 10:00
Karamele žele da se osiguraju!
Trener Evertona, Marko Silva, na konferenciji za medije pred susret sa Fulamom izjavio je da klub radi na tome da Andre Gomeš i Kurt Zuma dobiju stalne ugovore u klubu. Portugalac je doveden na pozajmicu iz Barselone, dok je Francuz došao iz Čelsija na početku sezone. U poslednjih par kola, ovaj dvojac igrača pokazuje umeće, te su pred Evertonom pre tri kola pali upravo londonski Plavci, a prošlog vikenda i drugi rival iz glavnog grada Engleske, Arsenal.

Gomeš je ove sezone zabeležio 25 nastupa za Everton u Premijer Ligi, dok je francuski fudbaler bio na terenu dva puta više. Nakon početnog mučenja i nešto slabijih rezultata u prvom delu sezone, deluje da se kockice konačno uklapaju.

Silva je izjavio da je klub spreman da izdvoji novac za dva igrača, ali da dosta toga zavisi od Barselone i pre svega Čelsija, kojem je izrečena zabrana dovođenja novih igrača sve do januara 2020. godine. Londonski Plavci će žalbu na izrečenu odluku uložiti narednog četvrtka, pa bi ishod cele peripetije mogao da ima uticaja i na to gde bi karijeru mogao da nastavi Kurt Zuma.

„Nadam se da postoji šansa da se to ostvari. Srećni su ovde, što je dobar znak. Dobro su se pokazali, uživaju i dosta su pomogli timu. Mnogo toga zavisi od njihovih matičnih klubova. To poprilično utiče na psihu samih igrača, jer nisu sigurni šta ih čeka u budućnosti, pa se nadam da će se to brzo razrešiti. Pokušaćemo da ih dovedemo i već radimo na tome, to je sigurno“, zaključio je stručnjak Karamela.

Govoreći o predstojećem meču protiv Fulama, Marko Silva ističe da bi ključnu ulogu mogao da ima upravo Kurt Zuma, koji predstavlja nepremostivi bedem za protivničke igrače zajedno sa Majklom Kinomu poslednje tri runde.

„On ima odlične predispozicije da postane sjajan odbrambeni igrač, ali mislim da može da bude još bolji. Srećan sam što se konstatno bori i što uvek želi da se istakne. Velika je konkurencija u timu na njegovoj poziciji, a Zuma se bori kao lav da je sačuva“, izjavio je trener Evertona.

Everton se trenutno nalazi na devetom mestu na tabeli Premijer Lige i još uvek ima šanse da zaigra u kvalifikacijama za Ligu Evrope naredne sezone, pošto sedmoplasirani Lester beži samo jedan poen. Sve ovo, naravno, palo bi u vodu, ukoliko Mančester Siti ne uspe da osvoji trofej FA Kupa na Vembliju protiv Votforda.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar