Peruničić: Nije prvi put, opet gluposti, opet nezrelost!

Selektor rukometaša Srbije, Nenad Peruničić je rekao, da žali što njegovi izabranici nisu pobedili Hrvatsku u Beogradu.  Peruničić: Rastemo, sazrevamo, učimo. . . ! "Da sam plasman stavio kao prioritet verovatno 70 odsto ovih momaka ne bi bilo u reprezentaciji. Pozvao bih sve one koji su tu bili 10 godina. Ipak, ne priznajem nikom da ima veću želju od mene za pobedom", rekao Nenad Peruničić.

Ostali sportovi 11.04.2019 | 21:35
Peruničić: Nije prvi put, opet gluposti, opet nezrelost!
“Orlovi“ su imali prednost u pojedinim delovima meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali je na kraju duel završen nerešenim rezutatom – 28:28.

“Žalim. Mislim da smo bili bolji. Opet nezrelost, opet glupost mladih igrača, opet neispoštovana akcija, jer je tačno rečeno kome ide pas“, rekao je Peruničić.

On je istakao da kada postoji želja za dokazivanjem, onda trpi rezultat.

“Ovo nije prvi put da se dešava. Oni moraju da budu mirni u glavi, da razumeju šta znači odgovornost. Gradili su rezultat celu utakmicu, mnogo je energije potrošeno... Bili smo stegnuti i nikako nismo mogli da se opustimo. Moramo da malo više verujemo u neke stvari“, naveo je Peruničić.

Selektor je čestitao reprezentaciji Hrvatske.

“Bilo je jako teško igrati protiv ekipe koja ima jasan sistem i koja je dugo zajedno. Imali smo tehničke greške... To je neuigranost. Krivo mi je... Zahvalio bih se divnim ljudima koji su danas došli da nas podrže. Čestitam i mojim momcima, pokazali su veliko srce, ali protiv ovakvih protivnika to nije dovoljno“, zaključio je Peruničić.

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić, posle remija protiv Hrvatske (25:25), izjavio je da je bod veoma dobar, ali i priznao da mu je krivo što je propuštena šansa za pobedom.

"Ne mogu ništa da zamerim igračima, imali su ogroman motiv, pokazali smo karakter, motiv, srce... Ipak, mi i dalje imamo dozirani kvalitet, moramo da rastemo. Nerešeno protiv ovakve jedne ekipe je dobar rezultat. Samo treba da verujemo, ima mesta za napredak", rekao je Peruničić novinarima u "Štark areni".

Upitan o šansama za plasman na EURO, pošto Srbija ima dva boda manje od konkurenta Švajcarske, Peruničić je odgovorio:

"Da sam plasman stavio kao prioritet verovatno 70 odsto ovih momaka ne bi bilo u reprezentaciji. Pozvao bih sve one koji su tu bili 10 godina. Ipak, ne priznajem nikom da ima veću želju od mene za pobedom".

On je zamerio mladom Lazaru Kukiću što se u poslednjem napadu nije držao njegovih uputstava.

"Jako je teško reagovati kada je vruća glava momka, koja sazreva. Verujem mu, možda preterujem, i smatram da može da bude klasa. Ne mogu da kažem da je nediscillpina ili namera, u tom trenutku je video šansu.. Moramo da budemo mirniji".

Peruničić se još jednom dotakao činjenice da je premešteno mesto odigravanja iz hale "Aleksandar Nikolić" u Štark arenu.

"Došlo je 9.000 gledalaca, možda iz inata ili zato što je slobodan ulaz. Mirne glave moram o tome da govorim. Osvajač sam medalje i bivši reprezentativac, pričam sa lične strane, osetio sam se nepoželjnim. Voleo bih da neke stvari ne utiču na mene, ali je jače od mene".

Rukometaš Živan Pešić, strelac četiri gola, žali za pobedom.

"Meč je bio veoma jak, kvalitetan i borben. U nekoliko navrata smo imali da se "olepimo" na tri razlike i zato mi je žao. Ipak, mi smo mlada ekipa i postoji veliki prostor za napredak", zaključio je Pešić.

Iste selekcije igraju u Zadru u nedelju u nastavku kvalifikacija za EURO.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar