Zvezda pred derbi: Samo jedan upitnik...

Crveno-bele u subotu očekuje možda i odlučujuća utakmica u borbi za odbranu titule. Neizvesno jedino da li će Srđan Babić biti spreman.

Fudbal 12.04.2019 | 13:15
Zvezda pred derbi: Samo jedan upitnik...
Duel Crvene zvezde i Radničkog iz Niša u subotu od 18 časova na Rajko Mitić stadionu (prenos na TV Arena Sport 1) mogao bi da bude odlučujuć kada je u pitanju borba za titulu u Superligi. 

Crveno-beli, koji brane trofej, u plej-of ulaze sa četiri boda više od gostiju i ako pobede, teško je poverovati da će u narednih šest utakmica prokockati sedam bodova prednosti. I remi bi išao u prilog domaćinu, dok bi eventualni prvi poraz izabranika Vladana Milojevića ove sezone u domaćem prvenstvu učinio šampionsku trku vrlo dramatičnom.

Dobra vest za Zvezdinog trenera je što nema većih kadrovskih problema, osim lakše povrede Srđana Babića koji je jedini pod upitnikom za predstojeću utakmicu.

Odsustvo 22-godišnjeg Banjalučanina ne bi se verovatno odrazilo na startnu postavu, jer se očekuje da prednost u štoperskom tandemu dobiju Vujadin Savić i Nemanja Milunović, ali bi značajno oslabilo izbor na klupi pošto osim njih trojice, Milojević i nema još nekog klasičnog centralnog defanzivca u svom timu.

Iako crveno-beli tokom proleća češće igraju u formaciji sa dvojicom napadača, za derbi sa Radničkim izbor stručnog štaba mogla bi da bude već proverena i dokazana postavka 4-2-3-1 koja, čini se, više leži aktuelnom igračkom kadru.

Suspenziju zbog žutih kartona u prošlom kolu odradili su Filip Stojković, Dušan Jovančić i pomenuti Babić, pa se očekuje povratak prve dvojice u startnu postavu, dok ostaje da vidimo ko će igrati u špicu. U prethodnim mečevima minutažu su ravnopravno delili Boaći, Pavkov i Joveljić.

Iskusniji Pavkov i Boaći od zimske pauze bili su strelci pet golova, dok je perspektivni Joveljić postigao tri.

Iza najisturenijeg igrača u timu očekuju se Mirko Ivanić (levo), Marko Marin (u sredini) i Mohamed El Fardu Ben (desno). Uz Jovančića bi na poziciji zadnjeg veznog trebalo da bude Branko Jovičić, a defanzivnu liniju činiće Milan Rodić (levo), Vujadin Savić, Nemanja Milunović (štoperi) i Filip Stojković (desno).  Na golu je, to je već dobro poznato, neprikosnoven Milan Borjan.

Hoće li tim zaista izgledati kao što smo naveli, to znaju samo Vladan Milojević i njegovi najbliži saradnici, ali koliko je predstojeća utakmica važna crveno-belima potvđruje i video koji su snimili igrači, a kojim pozivaju navijače da u što većem broju u subotu dođu na stadion:



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar