Strah i panika u Bilećkoj ulici

- Strah i panika među stanovnicima Bilećke ulice u Banjaluci dok su gledali kako pripadnici Civilne zaštite uklanjaju bombu koja se od sinoć nalazila ispod jednog automobila.

Republika Srpska 11.04.2019 | 13:27
Strah i panika u Bilećkoj ulici
U Bilećkoj ulici u banjalučkom naselu Šargovac, pripadnici policije i Republičke uprave Civilne zaštite uspješno su uklonili eskplozivnu napravnu koju je prilikom pokušaja bjekstva bacio 36-godišnji Danijel Trivalić.

Strah i panika među stanovnicima Bilećke ulice u Banjaluci dok su gledali kako pripadnici Civilne zaštite uklanjaju bombu koja se od sinoć nalazila ispod jednog automobila.

Kako saznajemo uhapšeni Danijel Trivalić, parkirao je vozilo na trotoar u blizini Petrol pumpe i izašao napolje, a u tom trenutku je primijetio policajce koji su slučajno naišli. Zatim je iz džepa izbacio fantomku i bombu, pokušavajući da pobjegne. 

Bomba se  otkotrljala ispod njegovog vozila, a on je krenuo da bježi. Brzom reakcijom policije, osumnjičeni, koji je od ranije poznat organima reda je uhapšen i odveden na kriminalističku obradu.

Policijski inspektori su nakon što je bomba uklonjena pretresli automobil.

Iz Policijske uprave Banjaluka su potvrdili da je slobode lišeno jedno lice koje je po uočavanju policijskih službenika odbacilo eksplozivnu napravu. 

Policijski službenici nadležne policijske stanice Policijske uprave Banja Luka, 11.04.2019. godine lišili su slobode D.T. iz Banje Luke, koji je po uočavanju policijskih službenika u Bilećkoj ulici, Banja Luka, odbacio eksplozivnu napravu, ručnu bombu, ispod svog putničkog automobila marke „Audi“.

Rad na utvrđivanju svih okolnosti vezanih za posjedovanje ekspozivne naprave i sumnje na izvršenje krivičnog djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili ekspozivnih materija“ je u toku.

Kako su reporteru BN TV rekli stanovnici ove ulice sivi „Audi“ nisu ranije viđali u naselju, ali pretpostavljaju da je uhapšeni planirao pljačku benzinske pumpe koja je bila u blizini.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva.



BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

bombas

11.04.2019 13:47

Mirko,...i Slavko,...

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

12.04.2019 05:35

Za mjesec dana provedenih na ratištu na prvoj borbenoj liniji dobiješ 1,48 KM. Dosta je namještenih situacija i veličanja policije .