Poslije podne očekuje se kiša

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati promjenjivo oblačno vrijeme, poslije podne sa čestom kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Bosna i Hercegovina 07.04.2019 | 09:33
Poslije podne očekuje se kiša
Pljuskovi i grmljavina očekuju se oko podneva na zapadu i jugu, a kasnije će se proširiti na centralne krajeve i na sjever, dok će se suvo vrijeme zadržati na istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 14 do 19, na sjeverostoku i istoku oko 21, u planinama oko sedam stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren vjetar južnih smjerova, dok će poslijepodne u mjestima sa padavinama biti pojačan i uglavnom promjenjivog smjera.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava umjereno ili pretežno oblačno vrijeme.

Na Bjelašnici je jutros u 8.00 časova izmjeren jedan stepen, na Sokocu dva, u Gacku, Šipovu i Bugojnu tri, u Istočnom Sarajevu, Novom Gradu i Sanskom Mostu četiri, u Banjaluci, Кalinoviku i Кrupi na Uni pet, na Čemernu, na Han Pijesku, u Nevesinju, Zvorniku, Mrkonjić Gradu, Srpcu, Ribniku, Foči, na Ivan Sedlu, u Tuzli, Livnu i Bihaću šest, a u Bijeljini, Doboju i Prijedoru sedam stepeni.

U Brčkom, Bileći, Rudom i Grudama u 8.00 časova bilo je osam stepeni, na Mrakovici, u Sarajevu, Višegradu i Gradačcu devet, u Mostaru 10, u Trebinju 11, u Srebrenici 13 i u Neumu 14 stepeni Celzijusovih. 

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar