Alarmi zvone u FSS, Srbin iz Švajcarske izbacio Real!

Iz Lige šampiona za mlade.

Fudbal 04.04.2019 | 09:45
Alarmi zvone u FSS, Srbin iz Švajcarske izbacio Real!
Debi u evropskoj eliti i odmah polufinale. Hofenhajm je ove sezone najlepši utisak Lige šampiona za mlade što je večeras potvrdio pobedivši madridski Real sa 4:2 za plasman u polufinale takmičenja! Tamo će se Nemci, 26. aprila, sastati sa Portom, dok će u drugom polufinalu igrati Barselona i Čelsi, koji je ranije danas na penale eliminisao zagrebački Dinamo – 2:2 je bilo posle regularnog toka meča, na ruletu 4:2 za Plavce.  

Iako volimo da zvirnemo u komšijsko dvorište ipak nam je večeras zanimljiviji duel u Nemačkoj. Čak 6.000 ljudi okupilo se po pljusku da pogleda Hofenhajmovu budućnost, a možda bi mogla bar delom da bude i naša budućnost. Jer za Nemce je igrao – i postigao drugi gol – naše gore list Filip Stojiljković.

Centarfor Hofenhajma (rođen 2000. godine) doduše je već nastupao za U18 i U19 selekcije Švajcarske, pošto je prve fudbalske korake učio u Crvenoj zvezdi, ali onoj pod imenom Red Star iz Ciriha. Kasnije se prebacio baš u FK Cirih, a odatle u Hofenhajm. Nije ga međutim bilo na poslednjim reprezentativnim akcijama mladih Švajcaraca, ali u dresu mladog tima Hofenhajma redovno trese mreže, iako je u grupnoj fazi Lige šampiona bio druga opcija.

Svejedno je stigao da sa dva gola bude najzaslužniji za pobedu nad lionskim Olimpikom, a u listu strelaca se upisao i na gostovanju kod Mančester Sitija.

Svakako dovoljno da nadležni u Fudbalskom savezu Srbije obrate pažnju.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar