Pomoć Srbima na Kosmetu

Potpredsjednik NS RS Milan Petković ugostio je danas u Banjaluci predstavnike Udruženja građana „Srbsko sabranje Baštionik“.  Povod sastanka je dobrotvorna akcija za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Republika Srpska 02.04.2019 | 19:01
Pomoć Srbima na Kosmetu
"Zadužbina za Kosovo i Metohiju“ naziv je najnovije dobrotvorne akcije prikupljanja pomoći za Srbe u južnoj srpskoj pokrajini. Simboličnim iznosom od pet KM, svi zainteresovani mogu pomoći Srbima na Kosovu i Metohiji, poručuju iz UG „Srbsko sabranje Baštionik“.

Predrag Adamović, UG „Srbsko sabranje Baštionik", pozvao je ljude dobre volje da minimalnim iznosom od pet KM i otvaranjem trajnog naloga u banci na taj iznos pomognu Srbe na KiM.

"Pozivamo sve narodne poslanike da takođe pokažu onaj visok stepen nacionalne svijesti koji od njih i očekujemo i da jedinstveno i saborno pomognu ostanak Srba na KiM", kazao je on.

Podršku radu ovom udruženju dao je potpredsjednik NS RS Milan Petković. Poručio je da je zadužbinarstvo na ovim prostorima skoro zaboravljeno i da je ovo odlična prilika da se pomogne ugroženim Srbima na KiM.

"Počeli smo samo da se borimo za sebe, a ne želimo više nikog drugog da pomažemo. Kosovo nam svima treba i Kosovu moramo pomoći. I na ovaj način, putem ovakvih udruženja mi svi imamo način da simboličnim prilogom, odnosno simbličnim davanjem pet KM mjesečno, pomognemo naše ljude koji su ostali na KiM, koji se bore za opstanak Srba na tom vjekovnom području", kazao je on.

„Srbrsko sabranje Baštionik“ trenutno broji preko 300 zadužbinara. Uz to, pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji pruža i 10 hiljada aktivista udruženja „Arno Gujon“ iz Francuske.
Iz ovog udruženja poručuju da će već tokom maja početi realizacija projekta, koji ima za cilj da pomogne održivi ostanak Srba na KiM.



BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Момчило

02.04.2019 17:17

А гдје вам је отац Јован Лазичић најзаслужнији човјек за помоћ Србима са КиМ из Р.Српске??

ODGOVORITE
Name

Dzooo

03.04.2019 05:18

Sve mafijas do mafijasa jedan drugom pomazu u pranju novaca a posrednici iz Spc.

ODGOVORITE