Akcija humanosti za Srbe na KiM

Potpredsjednik NS RS Milan Petković ugostio je danas u Banjaluci predstavnike Udruženja građana „Srbsko sabranje Baštionik“.
Povod sastanka je dobrotvorna akcija za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Republika Srpska 02.04.2019 | 13:51
Akcija humanosti za Srbe na KiM
„Zadužbina za Kosovo i Metohiju“ naziv je najnovije dobrotvorne akcije prikupljanja pomoći za Srbe u južnoj srpskoj pokrajini. Simboličnim iznosom od 5 KM, svi zainteresovani mogu pomoći Srbima na Kosovu i Metohiji, poručuju iz UG „Srbsko sabranje Baštionik“.

- Pozivamo ljude dobre volje da minimalnim iznosom od 5 KM i otvaranjem trajnog naloga u banci na taj iznos pomognu Srbe na KiM. Pozivamo sve narodne poslanike da takođe pokažu onaj visok stepen nacionalne svijesti koji od njih i očekujemo i da jedinstveno i saborno pomognu ostanak Srba na KiM - poručio je Predrag Adamović iz Udruženja „Srbsko sabranje Baštionik". 

Podršku radu organizacije, dao je potpredsjednik NS RS Milan Petković. Poručio je da je zadužbinarstvo na ovim prostorima skoro zaboravljeno i da je ovo odlična prilika da se pomogne ugroženim Srbima na KiM.

- Kosovo i Metohija nam svima treba i moramo pomoći. I na ovaj način, putem ovakvih udruženja mi svi imamo način da simboličnim prilogom, odnosno simbličnim davanjem od 5KM mjesečno, pomognemo naše ljude koji su ostali na KiM, koji se bore za opstanak Srba na tom vjekovnom području. - rekao je Milan Petković, potpredsjednik NS RS.

„Srbsko sabranje Baštionik“ trenutno broji preko 300 zadužbinara. Uz to, pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji pruža i 10 hiljada aktivista Udruženja „Arno Gujon“ iz Francuske.

Iz ovog udruženja poručuju da će već tokom maja početi realizacija projekta, koji ima za cilj da pomogne održiv ostanak Srba na Kosmetu. 

BN TV 

Komentari / 0

Ostavite komentar