Ovaj čaj pomaže u topljenju masnih naslaga?

Zeleni čaj ponovo je u središtu pažnje. Osim što obiluje antioksidansima, našao se i na listi "proizvoda za mršavljenje".

Zdravlje 02.04.2019 | 12:34
Ovaj čaj pomaže u topljenju masnih naslaga?
Zbog svoje prehrambene i antioksidativne vrednosti, zelenom čaju se pripisuju mnoge zdravstvene prednosti, uključujući i gubitak težine. Koristi se od davnina u tradicionalnoj kineskoj medicini za lečenje raznih zdravstvenih stanja.

Zeleni čaj podstiče mršavljenje ubrzavajući metabolizam. Sadrži katehinski flavonoid, koji je antioksidant i podstiče metabolizam. Studija objavljena 2010. godine otkrila je da dodaci zelenog čaja koji sadrže kofein ili katehini imaju mali ali pozitivan uticaj na programe mršavljenja.

Redovno vežbanje i konzumiranje zdrave hrane s mnogo voća i povrća najdelotvornija je strategija mršavljenja, ali uz zeleni čaj će rezultati biti delotvorniji.

Kako biste smršali uz pomoć zelenog čaja, potrebno je da pijete dve do tri šoljice tog napitka tokom dana, pokazali su rezultati istraživanja na Medicinskom centru Univerziteta Merilend.

Pijte čaj nakon obroka u jutarnjim i večernjim satima. Ako imate problema s nesanicom, čaj nemojte da pijete pred odlazak na spavanje, već ranije.

B 92
foto>:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar