Leo, ko su najbolji fudbaleri na svijetu? Bez Ronalda?!

Mesi na svoj "spisak" najboljih igrača planete nije stavio Ronalda, ali ne zato što ne misli da mu je tamo mesto. Štaviše!

Fudbal 01.04.2019 | 23:10
Leo, ko su najbolji fudbaleri na svijetu? Bez Ronalda?!
Neko više voli Kristijana Ronalda, neko Lionela Mesija, ali opet ne postoji dilema da su to dvojica najboljih fudbalera koje je fudbalska planeta videla u poslednjoj deceniji.

I duže od toga...

Rivalstvo između njih "zvanično je počelo" kada je Kristijano Ronaldo prešao u Real Madrid dok je Lionel Mesi nastupao za Barselonu, a pored toga se godinama vodila "ultimativna" bitka među ljubiteljima njihovog lika i dela - ko je za nijansu bolji.

Obojica su osvojila veliki broj trofeja sa Barsom i Realom, imaju po pet "zlatnih lopti", ali ove sezone ih je "preskočio" Luka Modrić kome je u prilog išao uspeh sa Hrvatskom u Rusiji.

A šta oni misle o svemu tome?

Lionel Mesi je za argentinsku radio stanicu "947 FM" dao zanimljiv intervju u kom je, između ostalog, upitan da nabroji najbolje fudbalere na planeti (bez sebe), što je on, začuđujuće, "izdiktirao" na prvu loptu i zbunio voditelja razgovora.

"Danas su to Nejmar, Mbape, Suarez i Aguero...", kazao je Lionel Mesi i odmah je bilo jasno da fali njegov najveći, možda i jedini rival na terenu - Kristijano Ronaldo.

Sigurno postoji razlog zašto ga se "nije setio" u nabrajanju?

"Ne ne, Kristijana Ronalda ne računam u tu kategoriju. Kunem se, potpuno sam iskren, stavljam ga u istu kategoriju sa mnom", kazao je Lionel Mesi i potom imao lepe reči za Portugalca iako se u javnosti spekuliše da se njih dvojica ne podnose.

"Nedostaje mi Ronaldo u Španiji", otvoreno je rekao Mesi.

"Bilo je lepo imati ga uz sebe i takmičiti se protiv njega, iako je bilo teško videti ga kada osvaja trofeje. Bilo bi i dalje lepo da je ostao u Španiji. Imam mnogo poštovanja prema Juventusu i sjajan su tim, posebno sada s njim...".

Pošto su Barselona i Juventus na različitim stranama kostura Lige šampiona, moguće je da će Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi igrati jedan protiv drugog za trofej.

"Videćemo, nadam se da ćemo mi biti u finalu".

Veliko rivalstvo ne mora da bude protkano "prozivačkim" stvarima, može i ovako.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar