Veteran vratio vrijeme u Italiji: Kao da je 2010. godina!

"Azuri" su prepustili izvođenje jedanaesterca ljubimcu nacije, a on je ušao u istoriju.

Fudbal 27.03.2019 | 11:00
Veteran vratio vrijeme u Italiji: Kao da je 2010. godina!
Fabio Kvaljarela imao je sjajnu karijeru i pre ove sezone, u kojoj je potpuno eksplodirao, iako se to ne piše često za igrača koji je 31. januara proslavio 36. rođendan!  

Centarfor Sampdorije i trenutno prvi strelac Serije A pozvan je u reprezentaciju posle čak osam godina i odlukom selektora Roberta Manćinija bio starter u utakmici protiv Lihtenštajna.

Na stadionu "Enio Tardini" u Parmi, Kvaljarela je prvi put počeo utakmicu za reprezentaciju od juna 2010. i postigao prvi gol za "Azure" od septembra 2010!

U 35. minutu utakmice preuzeo je loptu i sa "kreča" je poslao u levu stranu, prevarivši golmana.

Usledilo je veliko slavlje napadača koji je debitovao za "A" reprezentaciju Italije u martu, 2007. godine. Tim pogotkom postao je najstariji strelac u dresu Italije! 

Do večeras, taj rekord "držao" je Kristijan Panući, koji je 2008. dao gol za 35 godina.

Nedugo posle tog gola, Kvaljarela je ponovo bio strelac i to ponovo iz penala, neposredno pre poluvremena. Tim hicem postavio je velikih 4:0.

Pre njega, golove za "Azure" dali su vezista Sasuola Stefano Sensi (23) i Marko Verati (26), a do kraja su konačnih 6:0 golovima ispisali napadač Juventusa Moiz Kin (19) i iskusni ofanzivac Kaljarija, Leonardo Pavoleti (30).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar