Smijenjena zbog stava na fejsbuku

Zamenica ministra pravde Vesna Mikić iz Srpske liste smijenjena je sa ove pozicije zbog objave na Fejsbuku o NATO bombardovanju, prenosi Kosev.

  • Vijesti
  • Srbija


Nakon što je juče na svom profilu na Fejsbuku napisala da je NATO kampanja protiv SR Jugoslavije uslijedila nakon decenije borbe protiv albanskih terorista, te da je NATO izvršio namjerni genocid, zamjenica ministra pravde u Vladi Kosova Vesna Mikić razriješena je danas dužnosti.

"Na današnji dan, pre tačno 20 godina nad jednom suverenom zemljom koja se deceniju unazad borila protiv albanskog terorizma u okviru svojih granica, izvršen je namjerno planiran genocid od strane NATO alijanse", objava je koja je bila povod za ovakvu odluku kosovskog premijera Ramuša Haradinaja.

Po objavljivanju ovog statusa, jedna od poslanica PDK u Skupštini Kosova, Ganimete Musliju, zatražila je od kosovskog premijera da je razriješi dužnosti, što se i dogodilo na današnjoj sjednici Vlade Kosova.

"U Vladi i institucijama Republike Kosovo, nema mjesta za individualnost, bez obzira na etničku pripadnost, kao ni nipodaštavaje zajedničkih evro-atlantskih vrednosti. Posebno imajući u vidu da je država Kosovo stvorena upravo na ovim vrijednostima. Izjava zamenice ministra u Ministarstvu pravde, Vesne Mikić, po kojoj je NATO bombardovanje bilo genocid nad državom i srpskim narodom je neprihvatljiva i predstavlja govor mržnje, koji je sankcionisan Ustavom i zakonom. Stoga, sam danas razriješio dužnosti zamenicu ministra Mikić", napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Mikić je druga funkcionerka Srpske liste u Vladi Kosova koja je ove godine razriješena dužnosti, pre nje je početkom februara smijenjen i ministar poljoprivrede Nenad Rikalo.

(B92)

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

Pravda

25.03.2019 14:46

Svaka cast, samo istina.

Istina kao i u Srebrenici. Samo sto je veci broj stradali.

re

25.03.2019 23:22

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.