Novak zaslužuje da bude najbolji svih vremena!

Uoči meča drugog kola na Mastersu u Majamiju, Janko Tipsarević je pričao o svojim ambicijama ali i o kolegi i prijatelju Novaku Đokoviću.

Tenis 23.03.2019 | 11:30
Novak zaslužuje da bude najbolji svih vremena!
Tipsarević, koji je pre nekoliko sezona bio osmi igrač sveta, uveren je da će Đoković ući u istoriji kao najbolji igrač svih vremena.

Janko je rekao da je neverovatna požrtvovanost svetskog broja jedan to što će mu doneti takve počasti jednog dana kada bude podvukao crtu ispod duge i uspešne karijere.

"Iskreno osećam da mogu nešto da vam kažem sa velikom dozom izvesnosti: ako uzmete u obzir sve top igrače, a pri tom ne pričam o Nadalu na šljaci, kada su svi na svom vrhuncu i igraju najboljji tenjis. Novak Đoković je najbolji igrač svih vremena.Ipak, imate izvesne početne tačke i rekorde, koje očigledno treba prevazići. Verujem da ako bude zdrav, jer ima samo 31 godinu da će moguće da ih obori", izjavio je Tipsarević.

Novak ima 32 masters titule, samo jednu manje od Nadala. Ima takođe 15 Grend slem trofeja, pet manje od Federera i dve od Nadala. Janko, koji je posle 570 dana dobio jedan meč na turniru Serije 1.000, kaže da se po mnogo čemu ugledao na Đokovića. Pre svega u toj upornosti da se istraje i ostane na vrhu.

"On je pravi primer. Imate takve ljude kao što je on koje ne treba učiti kakko pravilno da razmišljaju. Ima taj čuveni Novakov intervju kada je imao samo sedam godina, kada je rekao "želim da budem broj 1". I on to ne kaže tek tako, ja bih rekao da mu se u očima vidi to da će uraditi šta god je potrebno da zausta bude prvi. To koliko se on žrtvovao, a to gledam iz pozicije nekog ko ga smatra jednim od svojih najboljih prijatelja, je prosto neverovatno. Prema svemu što radi apsolutno zaslužuje da bude makar u jednom momentu najbolji svih vremena", smatra Janko.

On kaže da mi je jako drago što se pobedom vratio na turniru u Majamiju.

"Dugo nisam dobio jedan ATP meč. Poslednjih pet godina bile su pune izazova za mene, prošao sam sedam različitih operacija, sve na nogama. Ali i to što sam se vratio na svom omiljenom turniru i što igram pred porodicom i prijateljima, daje mi sjajan osećaj", dodao je Janko.

Prosto je neverovatno kroz kakav pakao je morao da prođe u poslednjih nekoliko godina.

"Povreda mi se dogodila kada sam bio na vrhuncu. Tada sam imao tumor na levoj peti. Uradili smo operaciju, pa se on opet vratio i morali smo opet da uradimo isto. Posle toga, usledile su povrede kolena, kao posledica toga što sam trpeo veće opterećenje na desnoj nozi u pokušaju da zaštitim levo stopalo. Uradili smo dve operacije desnog kolena, i kad sam se vratio na mesto oko 50, stradale su mi obe prepone. Tri operacije sam morao da prođem, dve na levoj i jednom na desnoj preponi. I evo me sad ovde gde sam, nameravam da idem dalje. Bio je ovo ekstremno izazovan izazov za mene i moju porodicu."

Priznao je da je imao više strahova, čak razmišljao i o završetku karijere.

"Postojala su dva straha. Prvi je bio kada mi je doktor posle druge operacije tumora rekao da će morati da odstrane gotovo sto odsto dela pete. Da je bilo tako, ne bih mogao ništa da radim, a kamoli da igram tenis. Drugi put sam se uplašio posle druge operacije prepona, da se desilo da i treći put povredim isto mesto, ne bi bilo šanse više da zaigram. Uz istrajnost i taj moto koji imamo i mojoj akademiji, "keep diging", dogodilo se da se ipak vratim takmičenju", kaže Tipsarević.

Janko trenutno igra pod zaštićenim renkingom. Pitanje je šta nosi sutrašnji dan.

"Zavisi kako će ići sve tokom sezone. Imam 35 godina, ali ima i starijih, vidite kako igra Federer koji je stariji od mene. Zato ću videti kako ide ova sezona, cilj mi je da budem u sto najboljih, da sledeće godine napadnem Top 50. Ako bude tako, igraću i dalje. Ne bih da zvučim pretenciozno, ali ako ne bude tako, ne vidim sebe kako u ovim godinama igram na čelendžerima. Imam dosta obaveza oko akademije u Beogradu, tako da vidim sebe u poslovima koji su u tesnoj vezi sa tenisom", zaključio je Tipsarević u intervjuu za ATP radio.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar