Majami: Srbija ima petoricu u drugom kolu!

Srpska četa nezaustavljiva: Krajinović i Kecmanović počistili rivale! Srpski teniseri Filip Krajinović i Miomir Kecmanović pobedama su otvorili Masters u Majamiju.  Bilo je nezgodnih zadataka, ali srpski teniseri su u sjajnoj formi. . .  Sjajna noć za srpski tenis: Kecmanović dobio Gulbisa, trijumfovao i Krajinović! Veliko veče za srpske momke u Americi.

Tenis 22.03.2019 | 12:00
Majami: Srbija ima petoricu u drugom kolu!
Krajinović je u prvom kolu savladao Pjer-Iga Erbera sa 2-0 u setovima, dok je Kecmanović istim rezultatom bio bolji od Letonca Ernesta Gulbisa.

Njih dvojica su kompletirali fantastično prvo kolo Srba u Majamiju. Pored Filipa i Miomira, u drugu rundu turnira plasirali su se Tipsarević i Lajović, dok je već tu, bez borbe, Novak Đoković kao prvi nosilac.

Krajinović je bez ikakvih problema izašao na kraj sa Erberom – 6:4, 6:4.

Trenutno 103. teniser sveta je napravio brejk već u trećem gemu meča, a zatim spasao brejk loptu i zatim sigurnim serviranjem došao do prvog dela igre.

Erber nije imao šansi sve do Filipovog prvog servis gema u drugom setu, kada je Srbin spasao tri brejk šanse. On nije uspeo da uzvrati u narednom, ali jeste u devetom gemu seta. Oduzeo je servis dupl specijalisti iz Francuske i odservirao za meč.

Filip će u drugoj rundi imati veliki izazov, s obzirom da mu je rival 30. nosilac, Švajcarac Sten Vavrinka. Ovo će biti njihov prvi duel u karijeri.

Kecmanović pobedio Gulbisa posle veoma rutinskog prvog i veoma turbulentnog drugog seta – 6:2, 7:5.

Miomiru je bilo potrebno tek 34 minuta da napravi dva brejka i totalno slomi Letonca, te prvi set reši u svoju korist i Gulbisu prepusti samo dva gema.

Tridesetogodišnjak od kojeg se nekada mnogo očekivalo konsolidovao se u nastavku i podigao nivo servisa. Bilo je mirno sve do 4:4, ali je tada Kecmanović odlično riternirao i došao do brejka.

Ipak, iako je do tada u meču samo jednom uzeo dva poena u servis gemu srpskog tenisera, Gulbis je nekako napravio brejk i vratio se u meč.

Kecmanović je fantastično reagovao i došao do tri brejk lopte na 5:5. Gulbis je to nekako uspeo da spasi i čak dođe do prednosti, ali je par minuta kasnije Miomir iskoristio ukupno šestu brejk loptu u gemu, a zatim i slavio pobedu od 7:5.

U drugom kolu i Kecmanović će imati težak zadatak, pošto ga očekuje duel sa domaćim teniserom, 28. na planetu, Frensisom Tijafoom. Njih dvojica su igrali jedanput, prošle godine, a pobedu je zabeležio Miomir, 2-1.

Idealan start srpskih tenisera!

Novak Đoković je kao nosilac bio slobodan u prvom kolu, a kroz njega su uspešno prošla još četvorica srpskih tenisera, najaviviši tako drugi turnir zaredom da smo sve brojniji i uspešniji na najvećim turnirima.

Prvo je plasman obezbedio Janko Tipsarević, pridružio mu se Dušan Lajović, dok su poslednje "vize" tokom noći potvrdili i Miomir Kecmanović i Filip Krajinović.

Miomir Kecmanović je preko "vajldkarda" stigao do glavnog žreba i tamo odmah eliminisao nekada velikog talenta Ernestsa Gulbisa.

Presudila je trenutna forma i to što je Letonac poražen na startu svakog od prethodnih PET turnira na kojima je učestvovao, tako da je Kecmanoviću bilo dovoljno sat i po tenisa i dva seta da bi prošao u drugu rundu Majamija - 6:2, 7:5.

Tamo ga čeka Frensis Tijafo iz SAD.

Filip Krajinović, koji je dogurao do četvrtfinala Indijan velsa, u Majamiju je imao za početa nezgodan izazov u vidu Erbera, ali ga je uspešno prebrodio u dva seta - 6:4, 6:4, iako se radi o duplo bolje pozicioniranom teniseru od njega (49, 103).

Ono što je problematično jeste da je njegov naredni rival Sten Vavrinka koji u 2019. godini ima skor 11 pobeda i šest poraza.

Raspored srpskih tenisera u 2. kolu Majamija:

Dušan Lajović - Kei Nišikori (petak, posle 17h)
Janko Tipsarević - Roberto Bautista-Ahut (petak, posle 20.30h)
Novak Đoković - Bernard Tomić (noć petak na subotu, posle 01.00h)
Miomir Kecmanović - Frensis Tijafo (subota, dnevni termin posle 16.00)
Filip Krajinović - Sten Vavrinka (subota, dnevni termin posle 16.00)*

*raspored je podležan promenama.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar