Pacoli tvitao sa lažnim ministrom

Bedžet Pacoli je juče objavio tvit kojim je uputio čestitku novoizabranom ministru spoljnih poslova Alžira Ramtanu Lamamri, koji je, kako su naveli, na isti način odgovorio šefu kosovske diplomatije, pozdravio narod Kosova i pozvao Pacolija da u narednih nekoliko nedelja posjeti Alžir.  Šef alžirske diplomatije je to demantovao, rekavši da je riječ o laži, lažnom tviter nalogu, te da on nikada nikome nije upućivao nikakve poruke…

Srbija 19.03.2019 | 18:56
Pacoli tvitao sa lažnim ministrom
Trinaest zemalja je do sada povuklo priznanje jednostrano proglašenje kosovske nezavisnosti, što znači da Priština više nema većinu ni u jednoj međunarodnoj organizaciji i taj trend će se nastaviti i dalje, poručio je danas šef srske diplomatije Ivica Dačić, koji je istovremeno razotkrio laži Bedžeta Pacolija objavljene na tviteru da je pozvan da posjeti Alžir.

O tome kakvim se sve lažima Priština služi, Dačić kaže da najbolje govore posljednja dva primjera.

Naime, Bedžet Pacoli je juče objavio tvit kojim je uputio čestitku novoizabranom ministru spoljnih poslova Alžira Ramtanu Lamamri, koji je, kako su naveli, na isti način odgovorio šefu kosovske diplomatije, pozdravio narod Kosova i pozvao Pacolija da u narednih nekoliko nedelja posjeti Alžir.

Međutim, ministar Lamamra je boravio danas u Moskvi, gdje je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovim upitan za komentar tog poziva Pacoliju da poseti Alžir.

Šef alžirske diplomatije je to demantovao, rekavši da je riječ o laži, lažnom tviter nalogu, te da on nikada nikome nije upućivao nikakve poruke…

– Ovo je još jedan veliki šamar svima iz Prištine koji se služe lažima, ovo je još jedan krucijalni dokaz koji govori o tome da je to jedna politička tvorevina koja je zasnovana na laži koja je zasnovana na zločinu. Pošto oni govore da su neki naši ljudi koji rade na povlačenju priznanja da imaju sumnjivu prošlost… Pa o kakvoj prošlosti da govori njihovo rukovodstvo, rukovodstvo Prištine, za koje se, mnoge od njih, spremaju ćelije u Haškom tribunalu, a dobro znate da su gotovo svi okrvavili ruke za vrijeme separatističke i terorističke pobune devedesetih godina u Srbiji – naveo je Dačić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima. 

Dačić je to saopštio povodom pisanja današnje prištinske Kohe, da kampanju Beograda za lobiranje protiv nezavisnosti Kosova predvodi, Vladimir Cizelj, za kojeg kažu da je čovjek “mračne prošlosti”, rođen u Sloveniji, sa srpskim i izraelskim državljanstvom, koji je bio direktno uključen u lobiranje Beograda za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova u slučaju Surinama, Komora, Lesota i Burundija, Dačić kaže da to ne želi da komentariše jer, kako kaže, ne želi da mi budemo kao oni.

Svjedoci smo, ističe Dačić, da se ovih dana nastavlja jedna kampanja laži i uvreda, koja dolazi iz Prištine kada je riječ o Srbiji.

– Tako smo i danas mogli još jednom da pročitamo u nekim njihovim medijima o tome da, pored toga što su oni svih ovih mjeseci demantovali da su zemlje povlačile priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, i dan danas oni govore o nekim lažnim protokolima i izjavama tih ministara koje smo mi navodno korumpirali. Čak, pominju i oružje koje smo mi njima davali ili prodavali – naveo je Dačić, koji je i prvi potpredsjednik vlade Srbije.

Ono što su oni govorili o tome da su neke države priznale Kosovo, za to postoje vrlo jasni dokazi širom svijeta da je tu bilo riječi o klasičnoj korupciji, ističe Dačić i dodaje:

– Ali ne ulazim sada u to. Neke od tih zemalja, koje su imale pravo glasa na sednici Interpola, glasale su protiv – oni su pomenuli i Lesoto i Burundi i Surinam, da su navodno laži da su te zemlje povukle priznanje. Te zemlje su glasale protiv ulaska Kosova u Interpolu.

Ne želi kaže da reaguje na tu politiku kojom oni žele da, kako ističe, ubijede svoju javnost i međunarodnu javnost da ne vjerujemo svojim očima.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Neđo.19.3.2019

19.03.2019 19:04

Lažima su kratke noge,žabo smrdsljiva.

ODGOVORITE
Name

rugova i rugoba

19.03.2019 23:53

Sa ovakvom facom oba profila treba da su lazna.

Name

007

19.03.2019 19:45

Za očekivi je da se pojave tvitovi sa ministrima SAD,Engleske francuske....kao i Albanije.

ODGOVORITE
Name

Milorad DODIK

19.03.2019 21:04

Ovaj Pacoli je odvratni pacov