Vučić: Priština ne misli o dijalogu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je danas, na sastanku sa delegacijom Evropskog savjeta za međunarodne odnose, da bi ponašanje Prištine, koja ne razmišlja o dijalogu sa Beogradom, moglo da destabilizuje region.  

Srbija 18.03.2019 | 11:48
Vučić: Priština ne misli o dijalogu
- Uvođenje taksa i izglasavanje platforme u prištinskom parlamentu najbolji su dokaz da Priština ne razmišlja o dijalogu, već o rešenjima koja bi mogla da destabilizuju ceo region, rekao je Vučić.

On je ponovio da nastavak dijaloga zavisi od toga da li će Priština povući takse na srpsku robu, kao i da Priština nije ispunila jedinu svoju obavezu iz briselskog sporazuma, a to je formiranje zajednice srpskih opština. 

Vučić je istakao da se Beograd zalaže za kompromisno rješenje za Kosmet, saopšteno je iz Službe predsjednika Srbije za saradnju sa medijima.

– Moramo doći do kompromisnog rješenja. Ako neko misli da Priština treba da dobije sve, a Srbija da izgubi sve, to nije kompromis i to nećemo dozvoliti – poručio je Vučić.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Neđo.20.3.2019

20.03.2019 05:58

Zahtevati dase vrati pitanje,Kosova na nivo UENA i zahtevati po rezoluciji 1244 dase vrati srpaska policija i vojsta na granice sa Srbijom i Albanijom.u taj proces uključiti Rusiju i Kinu.

ODGOVORITE