Na današnji dan ubijen David

Novi blog Slobodana Vaskovića prenosimo u cijelosti

  • Vijesti
  • Republika Srpska


David Dragičević otet je tačno prije godinu dana, 18.03.2018. godine, nakon 02 časa 32 minuta 41 sekundu. To vrijeme je bitno, jer su kamere upravo u to vrijeme snimile Davida kako stoji u Gospodskoj ulici sa G.B. i još jednom djevojkom.

Snimaka Davida Dragičevića nakon tog vremenskog perioda, zasad, nema!

Nakon toga, otmičari su Davida silom odveli iza Metalske škole, gdje je pretučen (premlaćivanje je vidjela svjedok Jovanka Bošnjak, čije svjedočenje se pokušava minimizirati i učiniti irelevantnim), da bi ga, nakon toga, odvukli do automobila, ubacili u njega i odvezli u nepoznatom pravcu.

Ubijen je u periodu do 24.03.2018. godine, kada je njegovo tijelo nađeno na ušću kanalizacije Crkvena u Vrbas.

Ubistvo Davida Dragičevića je naručeno, o čemu svjedoči i podatak da je inscenirana lažna pljačka kuće Đorđa Rađena na Laušu u ulici Velibora Janjetovića Janje.

Ubistvo Davida pokazalo je koliko duboke korijene je uhvatila PravosudnoPolicijska mafija, koja štiti Naručioce Ubistva, Ubice i njihove saučesnike i ne dozvoljava da se oni privedu pravdi.Ključne osobe tog Kartela su Milan Tegeltija, predsjednik VSTS, Miodrag Bajić, zamjenik Republičkog tužioca RS, Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS i njegov savjetnik Darko Ilić.

Uz njih, tu su još Želimir Lepir, Glavni okružni tužilac, postupajući tužilac Dalibor Vrećo, Mladen Mitrović, šef OJT Prijedor, tužilac Saša Labotić, potom Dubravko Kremenović, desna Ilićeva ruka, Darko Ćulum, direkor Policije RS, kao i niz drugih pripadnika Hunte.

Sve njih štiti vrh RS!Niko od njih nije dozvolio da se detaljno istraže dešavanja na Trgu Krajine iz noći 18.03.2018. godine, niti to dalje dozvoljavaju, iako se detaljnom analizom dostupnih snimaka jasno vidi planirana akcija napada na Davida.

Vidljivo je još niz detalja, a značajno je istaći da je ogromna većina video zapisa sa nadzornih kamera iz kobne noći, kada je David otet, potom mučen, kasnije i ubijen, nestala i uništena.
   
U nastavku ponovo emitujem detaljnu analizu dešavanja na Trgu Krajine u kobnoj noći, sa brojnim detaljima koje sam već ranije objavio, ali nikada sve zajedno.

“Institucije” koje se bave “istragom” ubistva Davida Dragičevića pokušale su/i dalje pokušavaju manipulisati vremenom njegovog kretanja po Trgu, sa namjerom da prevare sve  i liniju kretanja Davida Dragičevića, u noći 18.03., uspostave kako to odgovara njihovim interesima; Suštinski cilj je da se ne otkriju Naručioci Ubistva i Ubice Davida Dragičevića; Takođe i da se prikrije da su gotovo svi snimci sa video kamera brojnih objekata, u poluprečniku od 500-600 metara od Trga, izbrisani i uništeni. 

Upravo takvo ponašanje “institucija” svjedoči da je Ubistvo Naručeno i da su pojedini pripadnici tih istih “institucija” duboko involvirani u zločin, kao i njegovo zataškavanje.

Cilj “institucija” bio je da dokažu sledeću liniju kretanja Davida Dragičevića: Fabrika - Trg - 988 - Optika Ray - Gospodska - NLB banka - knjižara Kultura - Ferhadija - Pekara Zmijanje - Kuća Rađenovih - odlazak iz Kuće Rađenovih - Pad/Bacanje u Crkvenu! 

Sve navedeno je verzija Darka Ilića, načelnika Uprave za organizovani kriminal, izrečena na monstruoznom presu MUP RS, 26.03., “poboljšana” intervencijama Miodraga Bajića, zamjenika Republičkog javnog tužioca.Da bi postigli željeni cilj, vrijeme na kamerama “Fabrike” (kada se David nalazi u tom objektu) pozicioniraju različito - od “01čas 45 minuta” (Anto Nobilo, u svom tajnom dokumentu) do “oko 02 časa” (dokumenti MUP RS), a nigdje ne navode to vrijeme precizno, niti navode da su saslušali bilo koga iz “Fabrike”, sem jednog zaštitara.MUP RS/Fabrika - "oko 02 časa"

Međutim, nikako nisu uspijevali sa vremenima na kamerama kafea “City”, kamerama “988” i kamerama “Komercijalne banke”, potvrditi svoju verziju, pa su se odlučili za prevaru - da kamere sa kafea “City” proglase netačnim, zbog čega su naveli da idu naprijed osam minuta.

I taj pokušaj se pokazao potpuno bezuspješnim, jer se, u tom slučaju, vrijeme nikako ne poklapa sa tajmingom na kamerama “988”, a iz “priče” se izbacuju i vremena sa kamera objekta “Optika Ray”. Najrigidnije greške, koje ogoljavaju navedene namjere “institucija”, napravio je Miodrag Bajić u Naredbi o nesprovođenju istrage protiv Darka Ilića, Dubravka Kremenovića i drugih pripadnika MUP RS, jer je uspio “dokazati” da je David bio istovremeno i na Trgu Krajine i u Zanatskom centru ukupno 3 minuta i 38 sekundi, što je nemoguće.

Bajićevo vrijeme i putanja

Treba podsjetiti i da je sve oko knjižare “Kultura” Bajić slagao, jer je utvrđeno da kamere sa bakomata koje se nalaze na knjižari nisu te noći snimile Davida, pa su njegove tvrdnje da je David prošao tim putem lažne. Davida te noći nisu snimile ni kamere sa kladionice “Mocart”, koja se nalazi između Ferhadije i PU Banjaluka, na strani gdje je džamija.   Bajić - Laži oko "Kulture"MUP: kamere sa bankomata na "Kulturi" nisu snimile Davida

Bajić ne samo da je napravio idiotske greške, već je i Sinišu Kostreševića, sada već bivšeg načelnika UKP-a, indirektno nazvao lažovom: Kostrešević je tvrdio da se na kamerama “Optika Ray” David poslednji put jasno vidi, a to je, prema Bajiću, vrijeme od 02 čas 22 minuta do 02 časa 26 minuta, 18.03.2018.Zato je važno naglasiti - poslednji put Davida Dragičevića, prema dostupnim materijalima, prepoznajemo na kamerama Komercijalne banke - u Gospodskoj ulici u 02 časa 32 minuta i 41 sekundu. Tada stoji sa dvije djevojke.-Veoma je važno naglasiti da ni putanja, na kojoj insistiraju “institucije”, u čijem središtu je NLB banka (zgrada Ekvator) i vrijeme kada je navodno David prošao kraj nje, 02 časa 38 minuta 52 sekunde, pa pored Ferhadije, pa na Lauš, u ulicu Velibora Janjetovića Janje 11, nikako ne mogu da se uklope u njihov plan.

Bajić - NLB banka

-Da bi se prešla ta distanca, potrebno je, najmanje, 14 minuta, što znači da bi tačno u 02 časa 52 minuta 52 sekunde, moglo da se stigne do kuće Đorđa Rađena, što je vrijeme koje se i navodi kao tajming ulaska u kuću. Međutim, onda nije moguće svratiti u pekari “Zmijanje”, kupiti, pa još pojesti burek. -Da bi se stigo do pekare “Zmijanje”, takođe, je potrebno najmanje 14 minuta, što znači da bi i u tom objektu osoba koja se kreće putem “institucija” bila u 02 časa i 52 minuta 52 sekunde; U isto vrijeme kada ulazi u kuću Rađenovih!!!

-Zaključak je jednostavan - putanja “institucija” i događaji na njoj su lažni, osim u situaciji da prihvatimo Bajićeve sulude tvrdnje o višestrukom istovremenom pojavljivanju iste osobe u isto vrijeme na različitim mjestima!!! 

Uz sve navedeno, pojavile su se informacije da ne postoji nikakav snimak sa NLB banke, već da je riječ o samo još jednoj laži policije.

Putanja i Vrijeme Kretanja Davida Dragičevića, koje nude institucije, su nemogući! 

Prema dostupnim dokumentima, snimcima i fotografijama, moguće je da je putanja Davida Dragičevića, u kritičnim trenucima te noći, izgledala na sledeći način: Fabrika - Trg - 988 - Fabrika - Trg - Jevrejska - Gospodska.

To praktično znači da su “institucije” svjesno “zaboravile” da je David prije dolaska na Trg (koji vidimo sa kamera kafea City) bio u “988”, pa se vratio pred “Fabriku”, odakle je ponovo krenuo na Trg, već su njegov odlazak u “988” postavile iza pojavljivanja na kamerama kafea “City”.

Da pojasnim - Putanja, koju navodim,  iz te noći uklapa se pod sledećim uslovima:

-Iz “Fabrike” izlazi “oko 02 časa”, što može biti i u 02 časa 05 minuta/02 časa 10 minuta;

-Vrijeme koje pokazuju nadzorne kamere kafea “City” je tačno, što je potvrđeno Davoru Dragičeviću, kada je izuzimao snimke, 24.03.2018.;

-Vrijeme u prolazu prema kafeu “988” (vanjske kamere kafea) je tačno, što je potvrđeno Davoru Dragičeviću, kada je izuzimao snimke sa kamera tog kafea.-Vrijeme na unutrašnjim kamerama kafea “988” ide unaprijed četiri minuta, 

što je potvrđeno Davoru Dragičeviću, kada je izuzimao snimke sa kamera tog kafea (Vrijeme se uklapa i ako je tačna unutrašnja kamera, a vanjska ide naprijed četiri minuta);

-Vrijeme na kamerama “Komercijalne banke” je tačno, što je potvrđeno Davoru Dragičeviću!

-Vrijeme sa kamera “Optika Ray” zanemarujemo, jer ne znamo ni da li su ga te kamere snimile, pošto u to nije siguran ni Siniša Kostrešević, za šta postoje svjedoci!

-Ukoliko je Kostrešević, pak, i dalje siguran da je David, poslednji put kada se jasno prepoznaje, snimljen kamerama “Optika Ray”, onda je to vrijeme nakon 02 časa 32 minuta 41 sekundu, kada se vidi u Gospodskoj ulici sa dvije djevojke. 

Praktično, to bi dodatno potvrdilo da je David otišao prema Metalskoj školi, što tvrdi Davor Dragičević i oni koji ga podržavaju, a ne prema Laušu, na čemu uporno insistiraju “institucije”.

Moguća Putanja I Vrijeme Kretanja

Ako se prihvate kao realni navedeni parametri, onda vrijeme kretanja Davida Dragičevića, u ranim jutarnjim časovima 18.03., izgleda ovako:

-David izlazi iz “Fabrike “oko 02 časa”, odnosno između 02 časa i 02 časa i 10 minuta.

-David, bilo prelaskom preko Trga ili nekim drugim putem (postoje još najmanje dva) dolazi pred kafe “988” u 02 časa i 15 minuta i tim dijelom puta ide narednih deset sekundi, kada se gubi iz vida.-David ulazi u kafe “988” u 02 časa 15 minuta i 15 sekundi, što se gotovo pa idealno poklapa sa vremenom koje mu je iz, uslovno rečeno, prolaza kojim se kretao, potrebno do ulaska u “988”.-David se u “988” zadržava tačno 22 sekunde, do 02 časa 15 minuta 37 sekundi (Na ovom mjestu prihvatamo da je Davoru tačno rečeno da unutrašnja kamera ide naprijed četiri minuta), nakon čega napušta kafe i ponovo se vraća pred “Fabriku”.

-Najdužim putem iz “988” do “Fabrike” potrebno mu je pet minuta, tako da on pred “Fabriku” ili dio Trga, koji se ne vidi na snimku sa kafea “City” stiže u 02 čas 20 minuta 37 sekundi! (Moguće je da stigne i ako je tačno vrijeme na unutrašnjoj kameri “988”, a vanjska kasni četiri minuta; Tada bi na navedenom mjestu bio u 02 časa 24 minuta 37 sekundi) 

Zašto je David išao u “988” - tražio je, prema policijskim dokumentima, Đorđa Džombića Džombeta (konobara iz “Mete”), kako bi se raspitao da li ga je neko tražio. 

Osoblje “988” potvrdilo je da je David bio u tom kafeu i da se raspitivao za Džombeta.

Mogao je da postoji i neki drugi razlog, ali je očito, na osnovu svega što smo saznali u proteklih devet mjeseci, da je David pretpostavljao/znao da će biti napadnut. 

-U 02 časa 20 minuta 37 sekundi David se ponovo nalazi na dijelu Trga koji se ne vidi sa kamera kafea “City” ili se nalazi pred “Fabrikom”.

-Nakon toga ponovo kreće ka Trgu i tu ga vidimo na snimku u 02 časa 24 minuta 51 sekundu.

Hronologija dešavanja na Trgu Krajine, 18.03., od 02 časa 19 minuta do 02 časa 30 minuta 55 sekundi (uvećani i prečišćeni VIDEO snimci najznačajnijih detalja)

 Snimci sa Trga Krajine, u noći 18.03., jedan su od ključnih dokaza da je otmica Davida pomno planirana i pravo je čudo kako ih oni koji su organizovali i sproveli zločin Teškog Ubistva Davida Dragičevića, nisu uništili.Ma šta “institucije”, koje ne rade svoj posao, tvrdile, ostaje činjenica da snimci sa Trga Krajine, kada se pažljivo izanaliziraju, prečiste njihovi dijelovi i međusobno uvežu, bez ikakve dileme ukazuju da je David te noći otet na prostoru iza Metalske škole i da nikako nije mogao biti na Laušu, kod kuće Đorđa Rađena, kako se to pokušava nametnuti.

Stoga u ovom postu emitujem sve analizirane detalje sa snimka 18.03., na kojem je najmanje 90 posto odgovora šta se zaista i kako desilo, ali i ko je sve učestvovao u zločinu.Snimak počinje u 02 časa 19 minuta, kada se na njemu vide, kako na betonskoj kocki sjede, dva, kako su ih iz MUP RS nazvali, Maloljetnika. Ta dva lica su na Trg, prema sopstvenom svjedočenju, došli iz Jevrejske ulice, iz kafea “Del Kapo”.

Osim njih uočljivo je i Lice koje izviruje iza "Ofice shouz", kao da čeka Davidov dolazak. To Lice je tu i kada Davida presretnu dva Nasilnika, za koje se osnovano može pretpostaviti da su inspektori.Krenimo dalje: Tvrdnje o tome da je "Maloljetnicima" bilo zabranjeno da uđu u klub “Fabrika”, “jer su maloljetni”, pa su se tako našli na betonskoj kocki, kao i da su prilikom susreta sa Davidom “tražili cigaretu”, potpuno su deplasirane. Ta dva lica su ključni svjedoci zločina, sasvim realno i saučesnici u njemu, a častan Tužilac bi iz njih, bez velike muke, izvukao priznanje, budući da njihovo ponašanje na Trgu ukazuje na direktnu vezu sa onima koji su Davida oteli te noći, a kasnije i likvidirali.

Važno je primijetiti da u trenutku kada snimak počinje (02 časa 19 minuta), osim dvojice “Maloljetnika”, u lijevom gornjem uglu uočljiv je automobil parkiran u suprotnom smjeru od onog koji je dozvoljen u ulici Milana Tepića, koja se nalazi tačno preko puta Trga, u liniji sa mjestom na kojem je David nešto kasnije presretnut, a potom i nasilno pritisnut uza zid, kraj ulaza u “Office shoes”. Taj automobil odlazi u 02 časa 20 minuta i 40 sekundi, da bi se u 02 časa 22 minuta i 50 sekundi na istom mjestu ponovo parkirao automobil na isti način kao i prethodni, koji je odvežen par minuta ranije. Da li je riječ o istom automobilu, teško je zaključiti sa snimka, ali ostaje činjenica da je, u najmanju ruku, veoma čudno da se na istom mjestu, nepropisno parkiran, sa upaljenim svjetlima, u liniji sa pozicijom na kojoj je David grubo presretnut, nađe isti automobil ili, pak, dva automobila. Nakon odlaska prvog i dolaska istog tog (ili drugog) automobila, u 02.časa 22 minuta i 15 sekundi preko puta ove dvojice “Maloljetnika”, na klupu, na drugom kraju Trga Krajine, sjedaju još dvojica mladića.

Nešto posle drugog dolaska automobila i nepropisanog parkiranja, jedan od mladića sa klupe, u 2 časa i 24 minuta, daje svjetlosne signale telefonom, usmjerene prema Jevrejskoj ulici Bez dileme obavještava dvojicu koji su presreli nešto kasnije Davida na vrhu Gospodske da on stiže iz pravca “Fabrike".

David na Trg Krajine stiže nešto prije 2 časa i 25 minuta. Prilazi dvojici koji sjede na betonskoj kocki, pozdravlja se i kratko razgovara sa njima. 

David je s njima razgovarao par sekundi, pozdravio se i kreće prema Gospodskoj ulici. Oni ga zovu, on se vratio korak, dva natrag i još par trenutaka razgovara s njima.  

U 2 časa i 25 minuta isti mladić, sa klupe preko puta mjesta na kojem David razgovara sa dvojicom koji sjede, daje drugi znak svjetlosni znak telefonom, usmjeren prema Jevrejskoj ulici.

David potom odlazi u 2 časa, 25 minuta i 6 sekundi prema Gospodskoj ulici.

Iz Jevrejske izlaze Dva NN lica koji presreću Davida na vrhu Gospodske.Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, iznio je niz neistina o slučaju Teškog Ubistva Davida Dragičevića. 

Lukač je neistine iznosio u kontinuitetu, a jedan od vrhunaca njegovog neprofesionalnog djelovanja je i istup u Narodnoj skupštini RS, održanoj 10. maja ove godine, na kojoj se raspravljalo o slučaju “David Dragičević”. 

Lukač je tada javno izrekao notornu laž o tome odakle dolaze dva NN lica koja presreću Davida, 18.03. u 02 časa 25 minuta 15 sekundi, 18.03. na Trgu Krajine.

Lukač je ustvrdio da ta dva NN lica dolaze “Niz Gospodsku, iz zanatskog centra”, što je, prema snimcima sa kafea “City”, notorna neistina. 

“David izlazi iz suterena Boske. Prelazi preko Trga ide prema Gospodskoj ulici. Dva lica sjede na onim kandelaberima tamo. To je snimak koji je Vasković kasnije pustio i koji je napravio konstrukciju o velikoj otmici. Tačno je, vidi se to na snimku, David dolazi, prolazi pored tih lica. Oni ga zaustavljaju nešto ga pitaju. On se sa njima pozdravlja, drugarski kratko priča i nastavlja dalje da odlazi. Niz Gospodsku ulicu, iz zanatskog centra izlaze određena lica koja se vide takođe na kameri. David staje sa njima, nešto priča. Jedno auto se pojavljuje negdje na glavnoj ulici tamo…”, rekao je, između ostalog, Lukač na sjednici Narodne skupštine RS.Lukač je svjesno izrekao laž, jer ta lica dolaze iz Jevrejske ulice, što je potpuno jasno sa snimka napravljenog kamerama video nadzora kafea “City”. Ta dva NN lica se pojavljuju u 02 časa 25 minuta i 06 sekundi iz Jevrejske ulice.

Snimak u potpunosti demantuje Lukačeve navode o tome odakle izlaze ta dva NN lica, ali pobija i njegove tvrdnje da “David staje sa njima, nešto priča”!

David ne “staje sa njima, nešto priča”, već ga te Dvije osobe u 2 časa 25 minuta i 15 sekundi presreću na Trgu i odmah potom ga snažno guraju ka zidu zgrade u kojoj se nalazi “Office shoes”, gdje ga pritišću uza zid. 

To je više nego jasno iz snimka sa Trga Krajine, 18.03.2018.., što se vidi na uvećanom i usporenom dijelu video zapisa, koji svjedoči o događajima iz te noći.Kad se pažljivo pogleda trenutak kad su ga presrela pomenuta dvojica, vidi se da je to bilo jako grubo i da se David desnom napadaču pokušao oduprijeti; Upravo taj ga je grubo zaustavio, okrenuo ga oko sebe, nakon čega je prišao i Napadač koji je stajao lijevo. Potom su Davida priklještili uza zid! Po mišljenju stručnih lica koja su analizirala snimak, to mogu biti samo obučeni inspektori - specijalci u civilu!

Niko od onih koji navodno istražuju slučaj Organizovanog Ubistva Davida Dragičevića nije pomenuo ovaj detalj, a oni koji su organizovali otmicu, kasnije i likvidaciju dvadesetjednogodišnjeg mladića, kao i zataškavanje zločina, itekako su znali raspored kamera i veoma pažljivo isplanirali sve što se desilo te noći.

David je od dvojice nepoznatih lica fizički pritisnut na zid kraj ulaza u “Office shoes”, kako bi izbjegli da taj nasilni akt snime kamere sa objekta gdje se nalazi ta radnja, ali i sa kafea “City”!

Da su znali raspored kamera i gdje da tačno priklješte Davida, a da ne budu snimljeni kamerom koja se nalazi na “Office shoes”, svjedoče i fotografije o tome šta ta kamera “vidi”. 

Sa fotografija je jasno da kamera “ne vidi” šta se dešava na zidu, kraj ulaza (kada gledate na ulaz)! Uprkos tome i snimci sa tih kamera su “nestali”, jer se nigdje ne pominje da su izuzeti!

Nasilnici su, zasad, uspjeli sakriti identitet, ali ne i sam čin fizičkog ataka na Davida.

Svemu navedenom svjedočili su “Maloljetnici” sa betonske kocke, ispred "Boske", sa kojima se David pozdravio po dolasku na Trg, ali i oni koji su davali svjetlosne signale sa klupe.

Svjedočilo je tome i NN lice koje šepa, a koje je u 2.26 časova iz Jevrejske ulice došao do dvojice “Maloljetnika” i nekoliko minuta stajao sa njima.

Veoma važno je primijetiti da NN lice koje šepa dolazi iz Jevrejske ulice i staje sa dvojicom “Maloljetnika”, koji su, nakon što su se pozdravili sa Davidom dok su sjedili na betonskoj kocki, krenuli za njim, kako bi gledali njegovo presretanje od dva NN lica, koja su, po svemu sudeći, inspektori.“Maloljetnicima” se na Trgu pridružuje NN lice koje šepa i koje na Trg dolazi iz Jevrejske ulice. Iz te ulice on izlazi u 02.25.55 časova, a “Maloljetnicima se pridružuje u 02.26.04. časova.Ono što je veoma važno naglasiti jeste da NN lice koje šepa dolazi bez ičega u rukama, odnosno da su mu ruke u džepovima.

Dok je David pritisnut uz zid, a “Maloljetnici” stoje sa NN osobom koja šepa, na snimku se vide i dvije grupe Batinaša (njih jedanaest ukupno) kako prelaze preko Trga, noseći u rukama “kišobrane”. Naravno da tu nije riječ ni o kakvim kišobranima, već palicama u njima.Još je bitno primijetiti da prva grupa prilazi “Maloljetnicima”, jedan od njih samo razmijeni par riječi i nastavlja dalje. “Maloljetnici”, prema događajima na Trgu, imaju ključnu ulogu u Lovu na Davida, ne samo kao svjedoci dešavanja, već kao Oni koji vode akciju upravo na tom mjestu.

Sa dvojicom “Maloljetnika” NN lice koje šepa stoji sve do 02.29.04. da bi tada, bez ičega u rukama, krenuo ka Gospodskoj ulici.David Dragičević, nakon što su ga dva NN lica presrela u vrhu Gospodske ulice, kod “Office Shoes”, potom grubo odgurnuli i priklještili uza zid te radnje, ne odlazi u Gospodsku, kako to tvrde iz MUP RS i Tužilaštva.

David Dragičević, jasno se to vidi sa uvećanih i prečišćenih snimaka, u 2 časa 29 minuta i 30 sekundi, odlazi u Jevrejsku ulicu, a sa njim idu i NN lica koja su ga presrela i priklještila uza zid.

Osoba koja šepa se ponovo pojavljuje na snimku kafea “City” u 02.29.38. časova, ali sada sa kesom u ruci, koju mu je Neko dao na početku Gospodske ulice.Nažalost, taj trenutak se ne vidi, ali je kristalno jasno da ista osoba odlazi u Gospodsku, uzima kesu, vraća se sa njom i kreće ka klupi na kojoj sjede dva Mladića, što su dali svjetlosne signale kada je David dolazio na Trg iz pravca “Fabrike”, odnosno, drugi signal, kada je već bio na Trgu i razgovarao sa dvojicom “Maloljetnika”, koji su tada sjedili na betonskoj kocki.

Sasvim je realno da su Davidu oduzeti i telefon i lični dokumenti dok je bio priklješten uza zid od dvojice Nasilnika i da su oni dati Licu koje je izviđalo kada će njihova žrtva naići. Upravo to lice - Lice koje izviđa, Davidove  dokumente, po svemu sudeći, u kesi, predaje Osobi što šepa. Svemu tome svjedoče i dvije Osobe, koje su preko Trga prešle u 02 časa i 28 minuta i prisustvovale nasilju nad Davidom.
Čak je jedna od te dvije osobe lako prepoznatljiva, dok je osoba koja je lijevo na snimku u jednom trenutku prišao i nešto govorio Nasilnicima koji su držali Davida priklještenog uza zid.NN lice koje šepa prelazi preko Trga, prilazi dvojici Mladića koji sjede na klupi i predaje im kesu, koju je nepun minut prije toga dobio u vrhu Gospodske ulice.

Nakon predaje kese u 02.29.57 časova, NN lice koje šepa odlazi prema parku “Petar Kočić”. Ono što je posebno interesantno je činjenica da dvojica “Maloljetnika” kontrolišu/provjeravaju da li je NN lice koje šepa prvo preuzelo kesu u vrhu Gospodske ulice, a potom da li je predalo kesu Mladićima na klupi; Kada se uvjere da je to učinio, odlaze u Jevrejsku ulicu.  

Ranije je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, izjavio da je MUP RS pronašao “Maloljetnike”; Rekao je da im nije bilo dozvoljeno da uđu u “Fabriku” i da su zbog toga sjedili na betonskoj kocki, te da je njihovo djelovanje te noći potpuno benigno, a da je razgovor bio samo zahtjev za cigaretu.

Međutim, dešavanja na Trgu pokazuju da Lukač nije rekao istinu i da je uloga “Maloljetnika” potpuno drugačija, sasvim negativna i da su oni vrlo bitan dio cijele akcije Lova na Davida, koja je završila njegovim monstruoznim Ubistvom!

Ostalo je pitanje šta se desilo nakon što Nasilnici odvode Davida u Jevrejsku ulicu?Moguće je jedino pretpostaviti da im je tada David pokušao umaći bježeći iz Jevrejske ulice kroz prvi pasaž lijevo, potom u zanatski centar, pa u Gospodsku ulicu.U Gospodskoj ulici David je, prema tim ssvim realnim pretpostvkama, zaustavio dvije djevojke i zatražio od njih telefon; Ne da bi pozvao sebe, kako bi mu ostao broj jedne od njih, već da bi pozvao pomoć.

Nažalost, za pomoć je bilo prekasno. David je, sasvim realno, otet u sred Gospodske ulice i potom uvučen kroz pasaž ponovo u Zanatski centar. Nakon toga je odveden iza Metalske škole. 

(nastaviće se)

KOMENTARI42
POŠALJITE PORUKU

Neđo.18.3.2019

18.03.2019 11:20

Zašto niste pre prosledili snimke,nego ste čekali toliko vremena da prođe.Orginal snimke zadržati a kopiju proslediti.

ajde sad kad si tako pametan reci nama svima koji smo glupi kome da proslijede snimak?

Re

18.03.2019 11:55

Nedjo konta , valjda , da prosledite ministru Lukacu. Misli Nedjo da ce tako naglasiti da neko od ostecenih nije napravio odlucujuci korak . Mozda nedjo misli da nije kasno da se prijavi da je David nestao ili je bitno samo da se krivica prebaci na ostecene. A ovi iz institucija , kao sve rade OK. Pravi se budala Nedjo.

Istok

18.03.2019 12:11

KOME DA PREDA? OVIMA STO SU GORE NAVEDENI, JELI? NEMA KOME DRUGO. KOJI STE VI OGRANICENI MOZGOVI, BLAGO OVIM KRIMINALCIMA NA VLASTI DOK JE TAKVIH.

RE NEDJO

18.03.2019 12:14

Ђе "чувенИ" снимак с Рајфајзена којег је Васке спомињао раније?

синип

18.03.2019 12:46

Joj, Neđo, odakle ti? Kao iz druge dimenzije? Što kaže jedan komentator nešto da ne ponavljam sad.. Ali GODINA PROĐE?! DOKLE VIŠE?! NEMA ZABORAVA, NEMA!

Vjeruj

18.03.2019 12:51

Nesreće SNSDa

18.03.2019 11:21

LUKAČU DALI SI VIDIO OVE DOKAZE LUKAČU VIDIŠ DAJE VRH MUPA NARUČILAC UBISTVA VIDIŠ DASTE PODMETNULI DAVIDU PLJAČKU KUĆE ZLOČINCA RAĐENA VIDIŠ LI LUKAČU DASTE UBILI DAVIDA I BACILI U KANALIZACIJU LUKAČU ODGOVARAĆEŠ KAD TAD PRED NARODOM TAKOĐE I RONHIL I BISERKA KOJI DOBRO ZNAJU KO SU UBICE

Ovde se ništa ne vidi sve neka nagađanja i priča za nečije uši.

Lepa

18.03.2019 16:11

A bele cizmice i njeni naslednici

kiza

18.03.2019 16:46

pres

18.03.2019 11:29

Svi drugi će ga nekako preboliti, roditelji nikako!

PRAVDA

18.03.2019 11:30

UBICE DOSAO VRAG PO SVOJE NARODNOM SUDU CETE ODGOVARATI PRESUDA SMRTNA KAZNA

Kakva strasna hronologija dogadjaja! I u sta se Banja Luka pretvorila - sama pomisao da takvi monstrumi slobodno hodaju gradom mi je nevjerovatno gadljiva!

Geto Banja Luka

18.03.2019 16:17

синип

18.03.2019 11:39

А снимак са Рајфајзена? Ђе то?

Taj snimak i ako je ikad postojao, davno je unisten. Nema ga ni Davor ni Vaskovic niti bilo ko

Igor

18.03.2019 14:21

treba tuzitu rajfajzen banku i obezbjedjenje oni su saucesnici i trebaju odgovarati kao saucesnici u ubistvu

posavski gonic

18.03.2019 16:56

Па јесте, сви су саучесници, ко год поставља питања која имају везе с разумом. Вјероватно по "Правдашима" и ја испаднем "саучесник". Правдаааааа...

синип

18.03.2019 20:33

Родитељ

18.03.2019 12:00

Туга у каквој Републици живимо да РВИ убију дјете и нико не одговара. Покој ти души драги наш Давиде. А убице, саучесници и наручиоци убитства да вам се деси вашим као Давиду и вама као Сузани и Давиру ваљда би их онда можда разумјели.

ISTINA

18.03.2019 12:20

Pravda je ofucana riječ i nikiad nije postojala.Samo slabi mole za pravdu.Davor ima pravco na osvetu.Da li će to biti 1 za 1 ili 1 za 10 to treba on da odluči.Dok god SVI oni koji su naredili i koji opstruišu istragu ne budu osjetili ono što je Davor osjetio gubitkom Davida ne treba da im oprosti.

Policajac

18.03.2019 12:34

Pa ono vozilo koje se parkira je i slijepcu jasno da je Daster, a zna se ko vozi ta vozila, samo slijepac ili onaj ko nece da vidi moze tvrditi da se ne moze utvrditi koje je vozilo.

Pa ko bi jedini i smio tako parkirati u ulici Milana Tepića? Realno.

PRAVDA

18.03.2019 14:51

Jeca

18.03.2019 13:33

Uvazeni gospodine Vaskovicu, svaka vam cast kao covjeku, pa onda kao novinaru na svemu sto ste do sada obavjestavali nas koji nismo iz BL i neznamo sve detalje nesretnog dogadjaja. Protivnik sa bilo kakvog nasilj a pogotovo ovako brutalnog ubistva. Ali me zanima zasto zbog cega, koji razlog, da su se desile tom zamene djetetu? Zasto, sta je u pitanju????

Sve ovo što je Vasković napisao dobio je od "krtice"iz MUP-a koji je u vrlo bliskom dodiru sa Gacom:ucjenjuje ga zbog ubistva 14.Nedžada.

Eliot Nes

18.03.2019 14:57

Pa ne misle svi u MUP-u kao, Ilić, Lukač, Bajić, Švraka...ima poštenih ljudi (još uvijek), i realno je da oni kažu Vaskoviću svoja saznanja! Isto se odnosi i na Tužilaštvo! Znate ono "Zaklela se zemlja raju, da se tajne sve saznaju"!

Odgovor

18.03.2019 15:49

Budimo ljudi

18.03.2019 14:42

Strašno ljudi moji oivo je nedopustivo ,smjena sviju pid hitno Lukača ,Ćuluma ,Tegeltije i Ilića odmah momentalno nema istrage dok oni rade na poslovima kojim rade...

Seljo iz Krnjeuše

18.03.2019 14:51

Banjaluka je grad u kojem murija ubija djecu.

Нема ти онда друге него да останеш у Крњеуши.

синип

18.03.2019 15:45

stvarno si top, seljo iz krnjeuse je lukac smislove! Mrs sa neta, pametnije ti je

za sinip

20.03.2019 15:49

Pravda BL

18.03.2019 15:59

Moze li netko da kaze zasto je taj mladic kako vidim celo to vreme hodao sam od jednog do drugog kafica. Pa zar nije imao niti jednog druga

Ne mogu se ovdje postavljati takva pitanja. Ovi komentatori dozvoljavaju samo pljuvanje i kletve na drugoj strani. Bilo ko ko postavi neko racionalno pitanje ispada bezdusnik. Imam veliku želju za pravdom, ali do nje ćemo brže stići ako nam neke stvari u vezi sa pokojnim Davidom budu jasnije.

Re

19.03.2019 12:41

simo pendrek

18.03.2019 16:02

ma ok svi ovi snimci , moguce je da tu ima nesto i istine...ali sve procitah i nigdje ne nadjoh nista o motivu ? zasto ?

Samo ti SAMO PENDREK nastavi . Ocigledno mislis da je pendrek ono sto svako jutro vadis iz gaca pa da to nije nista i ne moze nikome naneti stetu. Ne znam da li da te legitimisem kao krivo drvo ili budalu jer tih i takvih nikada nece nestati.

kiza

18.03.2019 16:49

alo Kizo sto se lozis, covjek samo pita sta je motiv ubistva ?

drekavac

18.03.2019 17:25

Kizo , nije "samo " nego "Simo" , pogresno si procitao drugar

simo pendrek

18.03.2019 17:38

Boris

18.03.2019 16:07

Hiljadita teorija o "ubistvu". Novi "dokazi" o "zlim" institucijama.

Borise mamlaze ubistvo je cinjenicno stanje, a institucije nisu zle nego su KRIMINALNE.

kiza

18.03.2019 16:50

pomen

18.03.2019 16:33

pocivaj u miru u tudjoj zemlji nevina duso a tvoji zlikovcicese tebe bojat dace bog dodijace njima tvoja nevina krv sramte bilo drzavo kadate ovakvi zlikovci vode pravda za davida

Ja

18.03.2019 16:36

A dokaza i sprdnje.

Motiv nigdje nije spomenut, a on je kljucni da bi se saznalo ko je ubio. Otkrijte motiv, otkrićete sve. A o motivu niko ne priča, barem ne ozbiljno.

Ma da

19.03.2019 12:43

Moj ti tupajcu , ne mozes ti dobaciti sta ovo sve gore pise. Posto ti je IQ ispod 75 mozes se prijaviti u policiju jer to je gornja granica da nekog prime u istu!

re

20.03.2019 15:53

Brunett46

19.03.2019 00:28

Ocito I jasno se Vidi da je ucestvovalo vise lica u ovom ubistvu I namjesteno mu je sve . Jasno to dijete da nigdje nikog nije bilo da mu pomogne zaista zalosno

U pola tri nocu masa ljudi na trgu ko na peronu i bas u momentu kad je David naisao. Slucajnost?

Re

19.03.2019 17:57

Ubice

20.03.2019 19:47

Koji je motiv ili razlog da se ugasi jedan mladi život na ovako monstruozan način? Koji je razlog da vlasti prihvataju da ih se satanizuje u cijelom svijetu ? Ko je tako vazan da se vlast upustila u sva ova ruzna događanja? Neko se štiti. Sin nekog politicara? Postoje razne verzije, jedna od njih je da je David još davno otkrio prostituciju i drogu u Hotelu Talija čiji je vlasnik Lukacevi kum. Druga je da je prije otprilike godinu dana pretukao neke " vazne" momke koji su mu se osvetili. Treća verzija je da je bio specijalista za kompjutere i otkrio veliku količinu novca od dilanja droge i oružja od strane policije i vlasti,i da je promjenio šifru. Navodno da su ga tukli da im oda šifru, a da se nije mogao sjetiti. Tukli su ga, a kao nisu htjeli da ubiti, ali im se omaklo. Šta god da je u pitanju, vlast je dokazala svoju umjesanost u ubistvo krijuci ubice i zataskavanjem ubistva. Tako stite sebe jer znaju ako jedan progovori, piramida na čelu sa Lukacem i Dodikom će se srušiti i to bi bio njihov kraj. Zato će sve uraditi da se ubice zaštite, a mnogo ih je umjesano u ovo organizovano ubistvo. Nadam se da će se jednog dana naći istina i pravda zadovoljiti. I krupnije ribe u svijetu su pale, pa pasce i ove jajare koje su umislili da su Bogovi koji odlučuju ko će živjeti, a ko će umrijeti.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.