ŠPA: Ben Jederovih SEDAM u martu!

Čudesno igra Francuz iz Sevilje! Viljareal ubedljiv, bez golova u Valensiji.  Protivnivci u četvrtfinalu Lige Evrope, Viljareal i Valensija, igrali su mečeve 28. kola prvenstva Španije.  Hetafe je neuništiv! Valensija nemoćna na Mestalji (0:0), Viljareal umakao od opasne zone slavljem nad Rajo Valjekanom (3:1).

Fudbal 18.03.2019 | 10:30
ŠPA: Ben Jederovih SEDAM u martu!
Kad su ga pre dve i po godine dovodili iz Tuluza možda je poneki navijač Sevilje bio i razočaran zbog toga što se uprava nije odlučila za neko zvučnije ime, ali ne sumnjamo da je Visam Ben Jeder u međuvremenu uspeo sve da ih preobrati u svoje navijače. I ne prestaje da radi na unapređenju imidža, pa danas na gostovanju kod Espanjola nastavak njegove golgeterske serije i pobeda Sevilje od 1:0 u 27. kolu Primere.

Ben Jeder bi doduđe trebalo da plati večeru Andreu Silvi, koji je prethodno navukao mladog Marija Ermosa – o njemu se pisalo i kao o želji madridskog Reala pre no što je iz Porta stigao Eder Militao - da napravi prekršaj za najstrožu kaznu. Ben Jederu je pripala čast da izvede penal, a kako i ne bi s obzirom na golgetersku formu.

Računajući i ovaj pogodak proti Espanjola, naime, Ben Jeder je samo u prvih 17 martovskih dana postigao već sedam golova. Danas jedan, jedan protiv Ueske i het-trik protiv Real Sosijedada kad je Primera u pitanju. Plus po jedan u oba susreta sa Spartom u Ligi Evrope.

Jeste Sevilja ispala iz Lige Evrope. Sad je na Ben Jederu da je povuče do Lige šampiona. Nije daleko.

Viljareal je na svom terenu slavio protiv Rajo Valjekana sa 3:1, dok u susretu Valensije i Hetafea na "Mestalji" nije bilo golova.

"Žuta podmornica" je protiv Raja morala da pravi preokret, pošto su gosti od 20. minuta vodili pogotkom Marija Suareza.

Ekimbi je u rasponu od svega dva minuta, talnije u 50. i 52. minutu uspeo da zatrese mrežu gostijui tako načini potpuni preokret, da bi pobedu domaćinu obezbedio Đerar Moreno dva minuta pre kraja. 

Bio je to šest trijumf Viljareala ove sezone, svakako veoma važan u borbi za opastanak u La Ligi. 

U Valensiji nije bilo golova, a nije ih bilo mnogo ni u susretu Espanjola i Sevilje, svega jedan. Slavili su gosti i to novom pogotkom Izraelca Visama Ben Jedera u 53. minutu. 

U poslednjem minutu nadoknade dva crvena kartona, na tuširanje su morali Serđi Darder i Huan Sorijano. 

Eibar je doživeo pravi šok u meču sa Valjadolidom. Domaćin je od 54. minuta vodio golom Oreljane, da bi u nadoknadi vremena gosti stigli do bodova. 

Prvo je u prvom minutu nadoknade Danijele Verde zatresao mrežu za 1:;1, da bi dva minuta kasnije bodove Valjadolidu doneo Serhio Gvardiola.

Hetafe je neuništiv! Valensija nemoćna na Mestalji (0:0), Viljareal umakao od opasne zone slavljem nad Rajo Valjekanom (3:1).

Hetafe deluje neuništivo. Ništa mu večeras nije mogla ni Valensija, niti nervozna publika na Mestalji, koja je u očaju gledala još jedno istinsko mučenje svog tima i neverovatni 16. remi Slepih miševa u sezoni. Ono što je bilo najvažnije za goste, ekipa Pepea Bordalasa uspela je da odbrani veliki bod i stekla dva boda prednosti u odnosu na petoplasirani Alaves, dok je Valensija ostala na ozbiljnih šest bodova zaostatka u odnosu na večerašnjeg protivnika - 0:0.

Ekipa iz okoline Madrida imala je nekoliko solidnih prilika, ali je pre svega bila orjentisana na odbranu svog gola, koji je čuvala u granicama fanatizma.

Domaćin je uzaludno napadao, Rodrigo je imao nekoliko šansi, dok je pogodak Gonzala Gudeša na početku drugog poluvremena poništen posle odluke VAR tehnologije. Poslednju veliku šansu za promenu rezultata propustio je Dani Pareho u 75. minutu.

Svih 90 minuta na terenu u gostujućem sastavu odigrao je sprski reprezentativac Nemanja Maksimović, koji je ovoga puta imao ogroman doprinos u odbrani svog gola i markacije protivničkih veznih igrača.

Viljareal je konačno razbio maler, iako je delovalo da će doživeti novi krah nakon velikog slavlja nad Zenitom u osmini finala Lige Evrope. Žuta podmornica je posle preokreta savladala Rajo Valjekano (3:1) i konačno uspela da pobegne od opasne zone.

Gosti su vodili golom Suareza, ali je Ekambi u samo dva minuta na početku drugog dela igre potpuno preokrenuo rezultat. Svaku dilemu po pitanju bobednikla dva minuta pre kraja utakmcie razrešio je Žerar Moreno.

PRIMERA, 28. KOLO:

Eibar - Valjadolid 1:2 (0:0)
/Oreljana 54 - Verdu 91, Gvardiola 93/

Espanjol - Sevilja 0:1 (0:0)
/Ben Jeder 53p/

Valensija - Hetafe 0:0

Viljareal - Rajo Valjekano 3:1 (0:1)
/Ekambi 50, 52, Moreno 88 - Suarez 20/

Betis - Barselona 1:4 (0:3)
/Loren 82 - Mesi 18, 45+2, 85, Suarez 63/

odigrano u subotu:

Ueska - Alaves 1:3 (1:1)
/Avila 14p - Kaleri 11p, 86, Gvideti 80/

Real Madrid - Selta 2:0 (0:0)
/Isko 62, Bejl 77/

Atletik Bilbao - Atletiko Madrid 2:0 (0:0)
/Vilijams 73, Kodro 85/

Leganes - Đirona 0:2 (0:2)
/Portu 13, 22/

odigrano u petak:

Sosijedad - Levante 1:1 (1:0)
/Januzaj 26 - Majoral 79/

TABELA: Barselona 66, Atletiko M. 56, Real 54, Hetafe 46, Alaves 44, Sevilja 43, Valensija 40, Betis 39, Atletik B. 37, Sosijedad 36, Eibar 35, Đirona 34, Espanjol 34, Leganes 33, Levante 31, Valjadolid 29, Viljareal 29, Selta 25, Rajo Valjekano 23, Ueska 22.

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar