Sahranjen Zdravko Krsmanović

U Foči je danas održana komemoracija povodom smrti potpredsjednika Narodnog demokratskog pokreta /NDP/ Zdravka Кrsmanovića.
Potpredsjednik NDP-a Momčilo Novaković rekao je na komemorativnom skupu da je smrt presrela Zdravka Кrsmanovića na putu na kome je imao još mnogo volje, planova i začuđujuće mnogo energije.

Republika Srpska 17.03.2019 | 15:00
Sahranjen Zdravko Krsmanović
"Pomalo svojeglav, ali uvijek čvrst, bio je spreman svakog saslušati, ali često nije imao dlake na svom britkom jeziku. Želio je dogovor i razgovor, ali je odbijao da pravi truli kompromis", rekao je Novaković.

On je dodao da se Кrsmanović zalagao za socijalnu pravdu, solidarnost, pravičnost, dostojanstvo, a posebno za svoje Podrinje i Foču, kojima se ponosio, te da će ostati upamćen po čvrstim i beskompromisnim stavovima, ali i pozivima za dijalog.

Dugogodišnji saradnik Zdravka Кrsmanovića, potpredsjednik Opštinskog odbora NDP-a u Foči Olivera Elez istakla je da će Кrsmanović ostati upamćen kao graditelj kapitalnih građevinskih objekata u Foči, poput Gradske dvorane, Akva parka, mostova, Hrama Svetog Save.

Ona je istakla da je Кrsmanović zračio nevjerovatnom energijom i neuništivim optimizmom.

"Politička borba Zdravka Кrsmanovića i način izražavanja bili su potpuno neuobičajeni, van svih klišea, ali uvijek koncizno pripremljeni i bez suvišnih fraza. Govorio je narodnim jezikom", rekla je Elezova.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao je da će Fočaci pamtiti Zdravka Кrsmanovića, koji je u dva mandata bio na čelu ove lokalne zajednice, po onome što je ostavio svom voljenom gradu.

Zdravkov brat Strajo je podsjetio da je on bio mlađi od njega ali je u svemu bio brži.

"Živio je kako bi se reklo trista na sat, isto tako je i radio, mislio je brže od drugih i predviđao događaje unaprijed i po tome je bio avangarda. Za njega je život bio san a ostvarenje sna da iskorijeni mržnju sa ovih prostora", naglasio je Strajo Кrsmanović.

Кrsmanović je dobitnik brojnih nagrada, među kojima su specijalno priznanje Evropskog udruženja menadžera za najmenadžera lokalne uprave u BiH za 2007. godinu, kao i specijalnog priznanja Evropskog udruženja novinara za razvoj turizma u BiH 2009. godine.

U izboru za ličnost godine BiH dobitnik je nagrade za najboljeg načelnika u Republici Srpskoj u 2010. godini, zatim "Zlatne turističke krune" od Udruženja hotelijera BiH u 2011, a od Vorldstrit asocijacije iz Berlina dobitnik je specijalnog priznanja za razvoj fudbala i promocije evropskih vrijednosti kroz organizaciju Međunarodnog turnira "Fudbal frends" i saradnju sa Fifom kroz program "Fudbal za nadu".

Internacionalna liga humanista 2012. dodijelila je Кrsmanoviću priznanje lider lokalne zajednice decenije sa zlatnom plaketom za razvoj lokalne samouprave u skladu sa Evropskom poveljom.

Nakon komemoracije, Fočaci su nekadašnjeg načelnika na vječni počinak ispratili iz Hrama Svetog Save, čiju gradnju je 2006. godine, kao tadašnji predsjednik Crkvenog odbora, započeo Zdravko Кrsmanović.

BN TV

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Tuzlanka

17.03.2019 12:46

Laka ti zemlja.Saucesce porodici.Kao sto rekao glumac Gutovic..KO PREZIVI PRICAT CE..A OPET KO PRICA NECE PREZIVJETI......pricam iole o postenom covjeku..

ODGOVORITE
Name

Trnovo

17.03.2019 17:19

Bog neka te primi u carsko nebesko Zdravkane, LEGENDE NE UMIRU, porodici saučešće od srca!

Name

vaske

17.03.2019 12:52

E moj Zdravko laka ti zemlja.Efendija ti pomoze da odes saa ovog svijeta.Prepostena je bila tvoja dusa da se promjenis u ono sto nisi.Vidio sam kad ste ulazili u ygradu kod Dodika da si vec tada bio bolestan.saucesce tvojoj familiji

ODGOVORITE
Name

Iskreno

17.03.2019 13:06

Moje postovanje prema ovom posebnom covjeku. Odmah mi je bilo jasno da ga je,umornog i razocaranog, iskoristio bahati Cavic.Kad je dosao sebi,savjest ga je dokrajcila. Takoja dozivljavam Zdravka Krsmanovica. Porodici toplo saucesce.

ODGOVORITE
Name

JEDAN

17.03.2019 14:09

SLAVA TI VELIKI ČOVJEČE. TI SI UPALIO SVJETLO U FOČI.AKO ODLAZIŠ UMORAN NA VJEČNI POČINAK OSTADOŠE TVOJA DJELA TVOJE STRUKE. TECI DRINO I PRIČAJ O ŠKRBI. NAZDRAVLJE OSTATKU A TEBI LAKA CRNA ZEMLJA I HVALA TI ZA SVE JAVNO IZREČENE RIJEČI NA SVAKOM MJESTU.

Name

Н

17.03.2019 13:40

Искрено саучешће породици,изгубили смо доброг човјека и великог политичара једног од најбољих у скупштини нека му је лака црна земља.

ODGOVORITE
Name

Hm

17.03.2019 14:43

Nije trebao slušati Čavića!Pokoj duši i mir vječni

Name

Kum

17.03.2019 14:52

Laka ti zemlja bio si prava ljudina i takvi ces i ostati gdje god da bio i otisao.

ODGOVORITE
Name

Zile

17.03.2019 19:16

Iskreno saucesce neka tije laka zemĺja bio si dobar covjek

Name

Zarez

17.03.2019 18:42

Pred sami kraj, poslusao Cavica i uprskao svoj ugled. Laka mu zemlja

ODGOVORITE
Name

Panić Branka

17.03.2019 20:13

U dubokoj tuzi ispraćamo našeg Zdravka počivao u miru. Sućut familiji uvijek u našim srcima ćemo te pamtiti .

ODGOVORITE