Đorđević: Medalja je osnovni cilj, kao i uvijek!

"Poštujemo sve i protiv svakog idemo na pobjedu", rekao je selektor reprezentacije Srbije poslije žrijeba za Mundobasket.

Košarka 16.03.2019 | 18:30
Đorđević: Medalja je osnovni cilj, kao i uvijek!
Kobi Brajant i Jao Ming izvlačili su u Kini imena učesnika Svjetskog prvenstva (31. avgust - 15. septembar) i odredili da Srbija bude u uvodnoj fazi u Grupi D, sa Italijom, Angolom i Filipinima.

Selektor "orlova" Aleksandar Saša Đorđević vodio je reprezentaciju do svjetskog, evropskog i olimpijskog srebra i iz tog ugla njegova ambicija ostaje ista, kao i cilj reprezentacije.

"Za nas je ovaj žrijeb bio samo jedna formalnost koja je završena. Svakom rivalu prilazimo sa mnogo poštovanja, ali protiv svakog protivnika idemo na pobjedu. Naš plan i program se ne mijenja u odnosu na rezultate žrijeba, a naši motivi i ambicije uvijek ostaju isti. Srbija na svakom takmičenju ide na medalju i to je naš osnovni cilj i na Svjetskom kupu u Kini. Na nama je da se dobro pripremimo i da nastavimo da, iz godine u godinu, potvrđujemo kvalitet dobrim rezultatima", izjavio je šef struke srpske reprezentacije.

Nedugo poslije žrijeba, određen je i raspored uvodne grupne faze, prema kojem će "orlovi" u Fošanu započeti učešće na Mundobasketu utakmicama protiv Angole i Filipina, a zatim će uoči drugog kola igrati protiv Italije.

Đorđevićev tim imaće po dan odmora između svih utakmica.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar