Vučić: Ubica nema veze s regionom

Ubistvo u dve džamije na Novom Zelandu počinio je čovek koji nema nikakve veze sa Srbijom, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

  • Vijesti
  • Srbija


Na pitanje novinara da prokomentariše navode pojedinih medija u regionu koji su preneli da su Srbi inspiratori tog zločina Vučić kaže:

"Ubistvo je počinio čovek koji nikakve veze sa ovim regionom nema, sa Srbijom nema... Australijanac. Oni ne govore da je to uradio Australijanac, nego govore da je motivisan srpskim zločinima. Car Lazar i Miloš Obilić su branili i štitili Evropu, to su junaci koji su branili hrišćansku Evropu i nikakve zločine nisu počinili."

Primetio je da ti mediji hvale i njegove političke protivnike.

Napadač iz Krajstčerča na oružju je imao, između ostalih, ispisana imena Miloša Obilića, Stefana Lazara, Baje Pivljanina, dok se u pesmi koja se, navodno, čuje na snimku koji je uradio pred napad pominje Radovan Karadžić.

"Sad zbog nečijeg muzičkog ukusa treba da bude Srbija optužena kao što su to mediji u regionu uradili, čak i deo naših medija. To pokazuje kakav je njihov odnos prema nama", kazao je Vučić.

Poručio im je da nikada Srbija neće biti ni dovoljno mala, ni dovoljno slaba, ni dovoljno unižena da bi oni bili zadovoljni.

"Srbija koju gradimo je Srbija snage, Srbija koja će da vas poštuje, ali Srbija koju nećete moći da gazite kao što ste je gazili pre 10 i pre 15 i pre 20 godina. Nikada više. To vreme je davno prošlo", naglasio je Vučić.

On je ponovo izrazio najiskrenije saučešće vladi i narodu Novog Zelanda i muslimanima ne samo na Novom Zelandu nego muslimanima širom sveta.

"To je jeziv čin jednog ludaka, psihopate, toliko jeziv da ne znate šta biste sve na to rekli", rekao je Vučić.

(Tanjug)

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

Marko89

16.03.2019 16:35

Svi ovi likovi koji imaju veze sa 90 tim godinama proslog vijeka trebaju da razgule iz politickog zivota jer jednostavno nemaju nista novo da ponude osim podjela i podsjecanja na taj uzas. Mislim i na Srbiju i BiH i Hrvaćku.

Mišo

16.03.2019 19:58

Ovaj Australijanac bi GLATKO prošao poligraf kod DOKTORA Stefanovića i Vučića.....

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.