Prijatelji se sude zbog politike?!

Dugogodišnji saradnici, advokat Dušan Tomić i vlasnik Kompanije “Slobomir” Slobodan Pavlović, suočili su se danas pred Okružnim privrednim sudom u Bijeljini. Advokat Tomić tužio je Pavlovića jer mu, kako kaže, nije platio za zastupanje u krivičnim postupcima. Pavlović, međutim, tvrdi da je do sukoba među njima došlo jer se upetljala politika.

Republika Srpska 14.03.2019 | 21:44
Prijatelji se sude zbog politike?!
Do saradnje sa Slobodanom Pavlovićem došlo je prije nekoliko godina. Osjetili smo uzajamne simpatije i vrlo brzo sam stekao njegovo povjerenje. Iako su njegovi saradnici bili protiv, Pavlović mi je dao tri punomoći da ga zastupam u predmetima pred pravosudnim institucijama u Bijeljini, Brčkom i Sarajevu – izjavio je, tokom saslušanja, advokat Dušan Tomić.

“Ja sam išao zbog Pavlovića u linč, duele, sukobe sa mnogim ljudima, uvjeravao godinama javnost da je to častan i čestit čovjek. Nažalost, pokazalo se drugačije”, kaže Tomić za BN TV.

Nakon što sam u medijskim nastupima tvrdio da će Slobodana Pavlovića uništiti tadašnji predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik, vlasnik Kompanije “Slobomir” otkazao mi je sve punomoći – pojasnio je Tomić u sudnici.

Zato je odlučio da naplati svoj rad, a prijateljstvo sa Pavlovićem je poljuljano.

“Mi smo i dalje prijatelji, kao što kaže Slobodan Pavlović. Slobodan Pavlović je prijatelj, ali pare ne da. Zastupao sam ga godinama u krivičnim postupcima. Za to je kupio auto Dječijoj ambasadi u Međašima kao donaciju, ali u parničnim postupcima u milionskim vrijednostima neće da plati. Dužan je preko 40.000 KM. Pozvao me kod sebe, kaže može li pola, može da isplati 20.000 KM. Međutim, kasnije je rekao da neće isplatiti ništa, da on plaća samo kad se na sudu presudi”, rekao je Tomić.

Međutim, biznismen Slobodan Pavlović i njegovi saradnici u Kompaniji “Slobomir”, koji su i pravni zastupnici tuženog, tvrde da Tomić nije postupao u skladu sa Zakonom o advokaturi.

Takođe, tvrde da je advokat Tomić, na osnovu saradnje njegove Dječije ambasade u Međašima i Kompanije “Slobomir” i novčane donacije za automobil u iznosu od 25.000 KM, postigao usmeni dogovor sa Pavlovićem da ga zastupa bez naknade u predmetu pred Okružnim privrednim sudom u Bijeljini, u kome je preduzeće “Final prom” tražilo naplatu svojih potraživanja za izgradnju “Akva parka” u Slobomir gradu.

Na pitanje zašto je onda došlo do sukoba sa advokatom Tomićem, Pavlović je dva puta ponovio: “Nisam htio da se petlja politika”.

Ali dogovora oko spornog računa nema.

“Ja sam spreman i sad, neka isplati pola, ja ću povući tužbu, ali gospodin Pavlović nikome ništa u posljednje vrijeme ništa ne plaća. Da li je osiromašio? On traži da sud presudi, pa će on platiti, ne znam samo od čega”, poručuje Tomić.

Po izlasku iz sudnice, Slobodan Pavlović nije žalio davati izjavu, a nastavak glavne rasprave po tužbi advokata Dušana Tomića zakazan je za 3. maj.BN TV

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Pero

14.03.2019 21:47

Ovog Tomica kad vidim, nemam napretka tri dana... A zajedno sa Pavlovicem, cijele sedmice

ODGOVORITE
Name

Gonga

14.03.2019 22:07

Okorjele papcine, nema sta.

Name

Milko

14.03.2019 23:08

cudi me da he Pavlovic, koji je zaradio u zivotu velike pare, dopustio da ga seoski prevarant Rudonja uvuce u probleme.

Name

seka

15.03.2019 07:05

haha, bas tako

Name

HEROJ

15.03.2019 18:17

HEROJ JE TAJ TOMIĆ. NJEGOVO VRIJEME DOLAZI. TO DOBRO UPAMTITE.

Name

Samo lova

14.03.2019 23:15

Nema u lovi prijatelja, samo lova, interes i moć. Poklaće se oni polako medjusobno, pa će onda stvari jedna za drugom da se redaju, Al bojim se da će biti kasno.

ODGOVORITE
Name

Hahahaha

15.03.2019 01:11

Dakle, presušilo.

ODGOVORITE
Name

Direkt

15.03.2019 02:02

I jeste posten, posteno te je zajebao Tomicu, kao i mnoge druge. Nije on dzaba pobjegao iz Amerike. On je i tamo muljao pa pobjegao ovdje, dok ovdje ga niko ne dira posto je kupio rezim.

ODGOVORITE
Name

Ima boga

15.03.2019 08:22

Lopovi obojica

ODGOVORITE
Name

ZDRAVKO

16.03.2019 11:49

KOGA GOD BRANI ADVOKAT TOMIĆ TAJ POBJEĐUJE. PRIJE PAR DANA IZVEO JE MILETA ROSIĆA IZ PRITVORA U bIJELJINI, ŠTO JE BILO NEMOGUĆA MISIJA. ČUDO JE TAJ TOMIĆ, VOLILI VI NJEGA ILI NE!

Name

nije bitno ko sam

15.03.2019 10:59

Joj budala majko mila

ODGOVORITE
Name

SAMO POLAKO

16.03.2019 11:52

DODIK UZEO SVE PAVLOIĆU, SAD TO VIDE SVI. A KAD MU TO TOMIĆ PREDVIĐAO, DAO MU OTKAZ. ETO TI PAVLOVIĆU SAD DODIKA, DAOSI MU PARE A I GLASOVE KAO KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA RS. A NEĆEŠ U POLTIKU???

Name

Texas

15.03.2019 16:08

Tu je zitopromet sporan, dovoljno su izbacili porodica na asfalt bez kore hljeba.

ODGOVORITE