Partizan pred monitoring UEFA-e: Državo, pomozi!

"Za evropsku licencu pomoć države je neizostavna", kaže predsednik Partizana Milorad Vučelić. Potpredsednik Vladimir Vuletić tvrdi da neće biti lako: "Partizan ne sme da ne igra Evropu".

Fudbal 14.03.2019 | 23:52
Partizan pred monitoring UEFA-e: Državo, pomozi!
Plasman u polufinale Kupa Srbije u senci je problema koji pritiskaju Partizana, a koji su poslednjih dana kulminirali ostavkama trenera Zorana Mirkovića i sportskog direktora Ivice Ilieva.

Čelnici crno-belih pokušavaju da reše pitanja njihovih naslednika, ali i ono vezano za nastup "parnog valjka" naredne sezone u Evropi. I dobijanje evropske licence je vrlo neizvesno...

Nisu samo loši rezultati problem za Partizan, već i loša finansijska situacija, koja je i uzrok mnogih nevolja u Humskoj. Predsednik kluba Milorad Vučelić u utorak je, posle sednice Upravnog odbora, izjavio da je pred njim i saradnicima rešavanje problema monitoringa UEFA, koji je zakazan za 31. mart.

Međutim, nedostatak novca nameće pitanje da li će Partizan uopšte proći rigoroznu kontrolu Evropske fudbalske unije i da li će steći pravo da ne leto pokuša da izbori grupnu fazu Lige Evrope. Za rešenje problema monitoringa Partizanu je, prema nezvaničnim informacijama, potrebno oko 2.500.000 evra.

Potpredsednik kluba Vladimir Vuletić kaže da neće biti lako i da je pozicija Partizana teška.

"Neće biti lako", ne skrivajući strepnju rekao je za "Informer" čelnik crno-belih.

"Partizanu je potrebno veoma mnogo novca da bi prošao monitoring UEFA. Nastojimo da to rešimo. Što se mene tiče, to je primarni cilj", jasan je stav Vuletića.

"Partizan ne sme da ne igra Evropu. Sve činimo da dobijemo licencu, to je prioritet svih prioriteta. Ne samo da igramo, već da prođemo u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Ne smemo sebi da dozvolimo da dve godine zaredom ne plasiramo u grupu", naveo je potpredsednik "parnog valjka" zadužen za pravna pitanja.

Vuletić kaže da lično ne bi mogao da prihvati da Partizan ne igra Evropu sledeće sezone.

"Govorim u svoje ime: ako ne dobijemo licencu UEFA, ne bih mogao da prihvatim da ne igramo Evropu i preuzeo bih odgovornost", naglasio je Vladimir Vuletić.

"Ne bih mogao da prihvatim i da ne igramo grupnu fazu. Uostalom, nema šta da pričam da li su nam šanse dobre ili loše, Partizan mora da igra Evropu. Bez licence nema života u Partizanu", vrlo jasan je stav čelnika Partizana.

O tom problemu u četvrtak je govorio i predsednik Milorad Vučelić gostujući u Jutarnjem programu na televiziji "Pink". Prvi čovek crno-belih smatra da se protiv Partizana vodi "specijalni rat".

"UEFA svake godine krajem marta, do početka aprila sprovodi finansijsku kontrolu u svim klubovima. Klubovi moraju da obezbede sva sredstva i potraživanja, reprogramiraju... da bi mogli da obezbede normalno funkcionisanje. Postoje problemi u Partizanu, ali ne razumem takvu vrstu specijalnog rata koja se vodi lažima. Kažu duguju se plate, a igračima pre dva dana isplaćena januarska plata. Uprava se za sada trudi da se obezbedi evropska licenca, a tu je pomoć države neizostavna. Sve ostalo je na igračima", rekao je Vučelić. 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar