Hrvatska odbacila tvrdnje Mektića

Obavještajna agencija Hrvatske (SOA) je reagovala na izjave ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića da su iz ove agencije vrbovali pripadnike selefijskog pokreta u BiH da krijumčare oružje u tu zemlju.

  • Vijesti
  • Region


– Kao neistinite i zlonamjerne odbacujemo navode da je SOA pokušala da angažuje pripadnike selefijskog pokreta da prenose oružje i eksploziv u Bosni i Hercegovini (BiH), čime se ujedno i Republika Hrvatska optužuje za pomaganje terorizma. Borba protiv terorizma je prioritet rada SOA i sve zadaće u suzbijanju terorizma provodimo profesionalno i odgovorno u cilju zaštite Republike Hrvatske, naših saveznika u EU i NATO,  kao i cijele Evrope – navode iz SOA.

Kako se navodi u saopštenju, svaka politička instrumentalizacija suzbijanja terorizma i sigurnosno-obavještajnog aparata BiH predstavlja ozbiljan rizik za sigurnost Republike Hrvatske, EU i NATO, a posebno same BiH. 

– Od OBA BiH smo zatražili službenu izjavu o ovim neistinitim navodima, a o njima ćemo obavijestiti i naše međunarodne partnere – navodi SOA.

(N1)

KOMENTARI6
POŠALJITE PORUKU

veliko postenje

14.03.2019 13:32

stoce hrvati vrbovat selafije za unosa oruzja u bih kadasu selafije njihovo cvece hrvatisu njima delili kolajne selafije su bile pristase ujki njima nije strano nositi oruzje

soa

14.03.2019 13:38

Pa dal ne bi priznao. Kolinda je sve potvrdila. Blećci jedni.

Hrvatski mediji potvdili istinitost izvora , provereno!!

x

14.03.2019 14:51

HM

14.03.2019 13:38

Bagro hrvacka nase selefije zkoupotrebljavate va vam nosaju naoruzanje.

Dh

14.03.2019 14:56

ZBOGOM.PAMETI

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.