"Rafa, Rodžer i Novak su znali kako da podnesu žrtve!"

Toni Nadal smatra da će se teško ponoviti takva generacije poput onih koje predstavljaju Rafael Nadal, Rodžer Federer i Novak Đoković.

Tenis 14.03.2019 | 22:45
"Rafa, Rodžer i Novak su znali kako da podnesu žrtve!"
Nekadašnji Rafin trener smatra se njih trojica izdvajaju po posvećenosti tenisu, što se ne može reći za pojedine igrače iz mlađe garde.

"Nadal, Endi Mari, Rodžer Federer, Novak Đoković, pa i neki još igrači, poput Davida Ferera... Oni su oduvek bili jako posvećeni svom poslu i imali su tu sposobnost da podnesu mnoge žrtve", izjavio je Nadalov stric za "Mundo Deportivo".

On je napravio određena poređenja među vrhunskim igračima.

"Za Federera je, bez obzira na njegove godine i sve što je osvojio, tenis uvek bio prioritet. Isto je i sa Rafom, uz sve njegove povrede. Uvek ste imali veoma dobre igrače, ali ova generacija je bila posvećenija sportu nego mnoge druge. Ako pogledate pažljivo, Nadal, Đoković i Federer su zajedno osvojili 52 Grend slem titule. Uzmite, na primer, generacije Džimija Konorsa, Bjorna Borga i Džona Mekinroa, koji su takođe bili briljantni, oni su zajedno osvojili 26, dakle upola manje", izračunao je Toni.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar