Zašto si uopšte odlazio, Zizu?!

“Morao sam“, kaže povratnik na Realovu klupu!

Fudbal 12.03.2019 | 00:00
Zašto si uopšte odlazio, Zizu?!
Pitanje bez odgovora. Iako su se španski novinari upinjali da ga izvuku iz Zinedina Zidana. On je uporno ponavljao: “Morao sam“. Mada je ostao utisak da ni posle svečane promocije u Madridu nakon povratka u Kraljevski klub nije sasvim jasno zašto je Zidan uopšte odlazio iz Reala? A nije da se popularni Zizu nije trudio da objasni...

“Otišao sam zato što nam je na kraju prošle sezone promena bila potrebna, za dobrobit svih nas. Prosto, toliko toga smo osvojili... Ali čim me je predsednik pozvao da se vratim, nisam mogao da odbijem“, rekao je Zidan na prvo pitanje o iznenadnom rastanku pre devet meseci.

Bio je to samo početak...

“Kad sam odlazio smatrao sam da je to neophodno u datom trenutku. I igračima je tako nešto bilo potrebno. Nije da mi se to dopalo, ali posle dve i po godine u kojima smo osvojili skoro sve promena je bila potrebna“, bio je odgovor na drugo pitanje..

Pa ide treće...

“Kad osvojiš mnogo trofeja može da dođe do pada, to se dešava i to se ove sezone i desilo... Ne možeš stalno da pobeđuješ. Fudbal je takav. Nekad moraš da prihvatiš promenu. Čak i kad si na vrhu, moraš da budeš svestan da neke stvari nisu kako treba da budu“.

Ima ipak i onih koji su u svemu ovome videli Zidanovu mudrost. Jer pre devet meseci Zidan nije od predsednika kluba Florentina Pereza dobio odrešene ruke da rekonstruiše ekipu kako on sam misli da treba. Sad je dobio zeleno svetlo, a i Perez je posle silnih kritika Realove publike opet heroj, jer je na “Bernabeu“ vratio omiljenog trenera.

Ali da se vratimo na te promene i igračkom kadu?

“Menjaćemo svakako. Menjaćemo i zbog godina koje dolaze. Ali za sada je najbitnije da sam se vratio. Ima vremena za razgovore sa predsednikom... Ne razmišljam još o pojačanjima. Razmišljam samo o 11 utakmica koje su pred nama. Za ostalo ima vremena“, smiren je Zidan, koji je vrlo slično, gotovo identično, odgovorio i na glasinu da će se posle njega u Real vratiti i Kristijano Ronaldo.

Izbegao je i odgovor na pitanje da li njegov dolazak znači i Iskov povratak u tim. Jer zna i Zizu da je Real toliko veliki da je u Madridu nužno biti i pomalo politički spretan. Kako on sam kaže...

“Trenerski posao je jedna stvari. Trenerski posao u Realu je sasvim druga. Ovaj klub ima težinu. Ovde moraš da razmišljaš o sveu. Iskusio sam to. I hoću još. Zato sam tu“.

Željan da ponovo osvaja. I sam je rekao: ne samo Ligu šampiona.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar