"Nećemo sjediti skrštenih ruku"

SDS je svjestan da neće moći zaustaviti usvajanje Prijedloga zakona o igrama na sreću, koji će se sutra naći pred poslanicima u parlamentu Srpske po hitnom postupku, ali to ne znači da treba da tamo sjedimo kao mumije i da ne ukazujemo na manjkavosti koje taj prijedlog zakona ima.

Republika Srpska 11.03.2019 | 07:34
"Nećemo sjediti skrštenih ruku"
Kaže ovo za Srpskainfo šef Kluba poslanika SDS u NSRS Miladin Stanić, koji ističe da je svjestan da nemaju skupštinsku većinu i da će bilo kakav prijedlog vladajuće većine proći bez problema u NSRS.

– Nećemo sjediti skrštenih ruku. Ne mislimo praviti haos u skupštini, ali ćemo ponoviti sve ono što smo pričali i prošle sedmice kada je taj prijedlog zakona uvršten na dnevni red. Držaćemo se poslovnika i djelovati onoliko koliko možemo, jer želimo da građani vide da se država pretvara u privatno vlasništvo i da neki rade za svoj interes. To je suština – tvrdi Stanić.

On je podsjetio da je za SDS sporan samo jedan član predloženog zakona u kojem stoji da “drugi poslovni subjekat može sa Lutrijom RS realizovati igre na sreću”.

– Suština je da Lutrija RS sa prometom od 1,2 miliona na godišnjem nivou ne može ozbiljno organizovati taj posao pa će uzeti partnera, a to će biti neko iz samog vrha vlasti – kaže Stanić.

On ističe da se možda nešto i promijeni do sutra, pa se taj sporni član i izbriše iz prijedloga navedenog zakona.

Stanić kaže da je na protekloj sjednici NSRS namjerno testirao svoje političke protivnike iz vladajuće koalicije da vidi da li su spremni na kompromis. 

– Želio sam da i mi učestvujemo u donošenju tog zakona jer bi suštinski moglo proći i bez tog spornog člana. Međutim, sama poruka da zakon ide po hitnom postupku dovoljno govori da je to nečija zamisao da na vrijeme uhvati prihode RS – ističe Stanić.

On dodaje da će na sutrašnjoj sjednici NSRS predložiti nekoliko novih zakona kojima bi se mogla poboljšati situaciju u RS kada su u pitanju korupcija i kriminal.

Podsjećamo, Prijedlog zakona o igrama na sreću koji je protekle sedmice uvršten na dnevni red parlamenta Srpske izazvao je burnu raspravu u NSRS, koja je trajala skoro cijeli dan.

Premijer RS Radovan Višković tvrdi da se prijedlog ovog zakona ne sviđa pojedinim lobijima, koji su vršili pritisak i na njega da se ne usvoji.

On tvrdi da ima informacije da su lobiji pisali amandmane i klubovima poslanika u NSRS, ministarstvima i drugima.

(Srpskainfo)

Komentari / 27

Ostavite komentar
Name

Ma

11.03.2019 06:53

Sta je sa zakonom o porijeklu imovine?

ODGOVORITE
Name

Sale

11.03.2019 07:43

E da su tu Govedarica, Borenović i Šukalo pa da metnu pištaljke u usta...vidjeli bi vladajući kako se duva u pištu.

Name

Gojko

11.03.2019 08:30

Bravo Sale. Ovi su bolji, duvaće Žućo u nešto drugo

Name

Gacko

11.03.2019 09:17

Nije ta imovina u RS Ona je iznesena na Kipar,Portoroz,Monte Karlo,Beograd ,Novi sad i ko zna jos gde

Name

Poruka

11.03.2019 09:39

Dragi opozicionari prestanite kociti razvoj ove drzave i ostvarivanje gradjanskih prava, znate li koliko naroda ceka odredjena zakonska rjesenja sa ove skupstine a Vi se segacite i razvlacite. Pa kad ce doci na dnevni red druge tacke. Vi mislite da je Skupstina samo za Vasu promociju. U cetvrtak je receno da ce se stici do 5. tacke. I mi cekamo a Skupstina prekinuta zbog vas na dnevnom redu. Sram Vas bilo.

Name

re ma

11.03.2019 10:10

Sjedice skrštenih nogu

Name

pff

11.03.2019 10:12

Necete sjediti skrstenih ruku nego sjedit ce te kao i do sad skrstenih ruku.Samo za svoje dzepove radite svi vi iz svih stranaka.

Name

Rt

11.03.2019 10:49

Treba bosica na celo vratiti,vukuta je suvoparan.

Name

Re Poruka

11.03.2019 10:51

Ej truli bote pa reci ti meni ko će biti taj jedini ovlašteni priređivač tih igara , kojega će Lutrija uzeti za partnera.Kaja , Igor Dodik, Mile Radišić il neko treći.Pa bando jedna mislite da je narod lud.Neka oporezuju sve kladionice ali dati nekom ekskluzivno pravo to je baš ista priča kao sa nabavkom radara i privatno-državnim partnerstvom.Iste šeme, vjerovatno u isti igrači , ali da vidimo

Name

Re

11.03.2019 11:57

Ovo je katstrofalno I nisam siguran da je igdje u Svjetu držvna lutrija organizovana na sličnoj podlozi. I jedno pitanje za STANIĆA; koliko poslova ,obavlja“ koliko buđžetskih primanja uzima pomenuti prepošteni čovjek i da li se svi ti poslovi mogu valjano i profesionalno obavljati?

Name

aaa

11.03.2019 07:16

Staniću, care nedajte se!

ODGOVORITE
Name

Skeptik

11.03.2019 07:25

Vi ste, Staniću, prihvatili izbornu kađu od strane SNSDa, dali legalitet sazivu skupštine koja je stvorena na krađi i koja ne odražava izbornu volju građana. te prema tome vi ste iz opozicije saučesnici neviđene izborne pljačke i manipulacije.

ODGOVORITE
Name

Jeca

11.03.2019 08:18

Pa i dosta je vise brate sjedenja skrsteni ruku, opravdajte nase glasove koje godinama dobijate od iskrenih clanova SDS-a. Sve vi lijepo pricate na predizbornim kampanjama, a kad se uvalite u fotelje sve je proslost. Ocistite stranku i krenimo ispocetka.

Name

Milojko Babić

11.03.2019 07:45

Nije neko iz vrha vlasti.Nego Laktaški samozvanac ili njegov sin,brat,kćerka,snaha.Tako lagan i masan plijen ne prolazi mimo njegovog sokaka.

ODGOVORITE
Name

Boki

11.03.2019 08:04

Zakon o porijeklu imovine je suštinski zakon za opstanak naroda i njihovu budućnost.

ODGOVORITE
Name

Šuplja priča

11.03.2019 08:31

Ovaj Zakon neće biti nikad primijenjen na ovim prostorima, jer ne odgovara onima koji ga trebaju sprovesti. Sve je ovo šuplja za narod, a premijerova priča o nekim lobističkim pritiscima je bruka i sramota za RM na kojem sjedi. Bolje mu je da šuti, jer puno puta sebe sroza kao čivjek. Zakon za ove igre će proći, jer većina ima "poslušne" ruke i previsoke plate, ni za kakak rad i učinak.

Name

Мирослав

11.03.2019 08:06

Сједите ви све ове године скрштених руку али сте за то одлично плаћени, и само кад вам Миле пусти неку причицу за коју се ви ухватите, прођу два дана смирисе и довиђења до даљњег тј док са чика Миле нејави .

ODGOVORITE
Name

brcak

11.03.2019 08:14

Eto sad ispade po SDS da ovi sto su dobili 70% povjerenje gradana rade za svoj licni interes a ovi sa 30% rade za gradane.Zasto SDS ne objasni za ciji interes on radi kad prestavlja srbe u Sarajevu a dobijo je 20% glasova u RS.

ODGOVORITE
Name

re brčak

11.03.2019 08:55

ijo,ijo...krivo pišeš,krivo zboriš! Zagrlit će se Mile sa Bakirom i Čovićem u Sarajevu sa značkom Nato pakta.To je 100% ,a ne otetih i pokradenih 70% .Vaše lice je otkriveno i u Tesliću.Nikad više izborne krađe!!!

Name

Prvoborac

11.03.2019 08:25

Na sjednicama NS svako treba da inicira, predlaže i ustrajava na onom za što smatra da je ispravno i korisno za narod i Srpsku u cjelini. Mislim da bi konačno trebalo predložiti da se borcima koji su rat proveli na prvoj borbenoj liniji to vrijeme prizna u staž penzionog osiguranja, jer od tzv. duplog ratnog staža nemaju nikakve koristi.Time bi se konačno ispravila velika nepravdaprema borcima u odnosu na one koji su rat proveli po kacelarijama, a kojima je, osim što su primali plate, upaćivan i doprinos za penziono osiguranje, te u startu imaju veću osnovicu za penzije.

ODGOVORITE
Name

Mi smo to sami krivi?

11.03.2019 08:45

Gdje su sada oni sto su jedvo cekal i znali da ce biti Izbori pokradeni a oni sebi obezbjediti fotelje kod Dodika, Kako moze jadni Narod ocekivati od politicara da govore istinu ili kako se neboje stace biti POSLIJE. Zasto govore da Korupcija cvjeta a oni su ucesnici u svim Kradjama! Bagra je za Balkan.

ODGOVORITE
Name

Mile

11.03.2019 10:22

Gdje je sada klempava spodoba Bjelica Cicko sa Sokoca.Gdje je sad Branković.Malo ga je Čavić preduhitrijo kod velikog brata

Name

Dobojlija

11.03.2019 10:24

Ne trebaju ni Dodiku toliki papci i šup.ci kao što su Cicko Bjelica i ostali koji bi sad kod njega da idu.Podhitno zakon o porijeklu imovine

Name

Dok Holidej

11.03.2019 11:19

Ovo je super što su ti papci otkrili pravo lice svojim prebjegom su samo ojačali opoziciju a oslabiće te gdje su prešli to će vrijeme pokazati jednom izdajnik uvjek izdajnik. I dobro je što prave namete poreze i kojekakve akcize jer mi bolje i nismo zaslužili . Samo mi je krivo zbog nas koji nismo glasali za te spasioce srpstva a moramo ih trpiti.

Name

Vadicep

11.03.2019 12:14

Sto se mene tice mozete sjedeti i skrstenih ruku. Ja sam od vas digao ruke 2014. kada ste presjedeli izbornu kradju.

ODGOVORITE
Name

ocigledno

11.03.2019 12:59

hahha,ovo se namjesta Sinisi Mijatovicu iz Zvornika koji je je suvlasnik mnogobrojnih firmi sa Igorom Dodikom i Kokezom i ovo se njima namjesta a drzi kladionice u Zvorniku.

ODGOVORITE
Name

Da..Da

12.03.2019 05:56

Nema para vise,narodu ste nametnuli sve moguce i nemoguce namete,turci su bili mila majka za vas,sta ste uradili.E sad polako dojucerasnje saradnike,iskrvicete se vi sami za pare prokletnici.

ODGOVORITE