ŠPA: Valensija ima novog klinca za velika djela!

"Mali" Feran Tores istrčao je sprint sa svoje polovine u 90. minutu i rutinski završio kontru za pobedu sa igračem manje na terenu i penalom više u svojoj mreži.  Valensija do trijumfa u 90. minutu s igračem manje! Gde je pošao golman Bono? Slepi miševi dobili Đironu - 3:2.

Fudbal 11.03.2019 | 09:30
ŠPA: Valensija ima novog klinca za velika djela!
Španski tinejdžer Feran Tores ležerno je zaobišao Bona i posle sprinta sa svoje polovine ritnski poslao loptu u mrežu u 90. minutu utakmice u kojoj je njegov tim rivalu dao penal i igrača više "fore".

Ni to nije bilo dovoljno pred 11.502 navijača ove nedelje uveče na "Motliviju" da izbegne poraz u meču 27. kola Primere: Đirona - Valensija 2:3 (1:1), posle munjevite kontre koju su na ulasku u nadoknadu vremena izveli momci trenera Marselina.

Savršen pas u prostor Žofrija Kondogbije, 19-godišnji Tores elegantno je pretvorio u dribling pored istrčalog golmana domaćih i potom postigao drugi gol u prvenstvu, a treći u sezoni za četvrtu uzastopnu pobedu "slepih miševa" u svega 15-ak dana.

Đirona je igrala sa igračem više u polju od 72. minuta kada je Fakundo Ronkalja napravio početničku grešku kao poslednji igrač odbrane i zbog toga morao da saplete rivala, a do izjednačenja stigla deset minuta kasnije kada je Muktar Dijakabi nesmotreno igrao rukom u jednom vazdušnom duelu u svom šesnaestercu.

Večeras izvanredni španski arbitar Karlos del Sero Grande pokazao je Ronkalji drugi žuti karton nakon što pre toga pustio domaće da nastave i opasnu akciju i umalo Neta, a potom prepoznao igranje rukom mladog Francuza za šta je Valensija kažnjena pogotkom Karlosa Stuanija sa bele tačke za 2:2.

Jesenas "mlitava" Valensija igra odlično u 2019. godini, poraz u ligi nema od 5. januara i gostovanja Alavesu, dok je u istom periodu Marselinov tim savladan samo jednom - u četvrtfinalu Kupa kralja od Hetafea u gostima - što je uz mnogo napora i emocija nadoknađeno u revanšu na "Mestalji".

Marselino je Dijakabija uveo u igru samo sedam minuta ranije umesto Gončala Guedeša, levonogog Portugalca koji je u 14. minutu doveo ekipu u vođstvo od 0:1 na asistenciju Rodriga Morena.

Ta prednost trajala je belo-crnima do 22. minuta, kada je Žonas Ramaljo poravnao na proigravanje Aleksa Granelja. Ekipa trenera Euzebija Sakristana vratila se na teren rešena da preuzme vođstvo, ali je preuzela samo jalovu inicijativu u kojoj je svaka greška crveno-belih "mirisala" na drugi gol Valensije.

Stigao je već u 53. minutu preko Danija Pareha, koji je još jednom odigrao izvanredan meč. Marselino je tada napravio dve izmene, tražeći najumornije pojedince na terenu, a prepoznao ih je u Kevinu Gameiru i Morenu, umesto kojih su šanse dobili Denis Čerišev i Danijel Vas. 

Njih dvojica doneli su energiju na teren, što je moglo da se oseti i kraj aut linije, pa je Sakristan u 71. minutu napravio dvostruku izmenu i pokušao da uzvrati uvođenjem Sejdue Dumbije i Pedra Pora. Ispostavilo se da je već u sledećoj akciji "svenula" kontra koju je Ronkalja "platio" isključenjem, a Marselino neplaniranom izmenom gde je "rupu" u odbrani trebalo da popuni Dijakabi.

Kako je obavio posao, već smo napomenuli, međutim gol sa penala koji je postiglo nesuđeno pojačanje Barselone, Stuani, samo je navelo Katalonce na pomisao da je pobeda tu i da samo valja jače krenuti prema Netu.

Krenuli su grlom u jagode i na kraju ostali praznih šaka u utakmici koji su greškama obeležili, pre svega, njihovi rivali.

Kakav meč! Još jedna neizvesna borba u Primeri, a ovoga puta je Valensija pokazala da ima vrlo jake živce. Slepi miševi su gostovali Đironi i uspeli da dobiju s 3:2 (1:1) i to golom u 90. minutu utakmice. Strelac je bio Feran Tores.

Sve do tada je delovalo da će se utakmica završiti rezultatom 2:2, ali je Tores iskoristio grešku golmana Bona koji je vrlo loše istrčao i uspeo da ga nadmudri. Pogodak, odnosno greška vredna tri boda. Valensija je vezala i drugu pobedu... I to sve sa igračem manje, jer je Fakundo Ronkalja isključen u 72. minutu.

Bio je to meč u kom je Valensija dva puta vodila, a Đirona je dva puta stizala vođstvo. Gonzalo Guedeš je prvi pogodio u 14. minutu, da bi Đirona odgovorila preko Ramalja u 22. minutu. Strelom Danija Pareha u 53. Valensija je ponovo imala prednost, a kada je domaćinu sviran penal u 83. minutu (realizovao ga je Stuani) delovalo je da ćemo gledati podelu bodova.

Tores nije tako mislio pa je presudio u 90. minutu.

Valensija je tako uspela da prekine seriju remija i sada veže drugu pobedu. Ima 39 bodova što je drži na šestom mestu. Alaves je na 41 bodu, a Hetafe ima 45.

Đirona je nastavila da igra promenljivo i bliža je dnu nego vrhu tabele.

Rezultati 27. kola:

petak

Atletik Bilbao - Espanjol 1:1 (0:1)
/Raul Garsija 80 - Fereira 9/

subota

Alaves - Eibar 1:1 (0:0)
/Inui 58 - Kardona 71/

Atletiko Madrid - Leganes 1:0 (0:0)
/Saul 50/

Barselona - Rajo Valjekano 3:1 (1:1)
/Pike 38, Mesi 51p, Suarez 82 - Tomas 24/

Hetafe - Ueska 2:1 (0:1)
/Mata 50, 77p - Enrik 35/

nedelja

Selta - Betis 0:1 (0:0)
/Hese 80/

Đirona - Valensija 2:3 (1:1)
/Ramaljo 22, Stuan pen 83 - Guedeš 14, Pareho 53, Tores 90/

Levante - Viljareal 0:2 (0:0)
/Rober 90+3ag, Čukvueze 90+6/

Sevilja - Sosijedad 5:2 (1:1)
/Sarabija 25, Ben Jeder 48, 58, 61, Ojarzabal ag - Ojarzabal 28, 77p/

Valjadolid - Real Madrid 1:4 (1:1)
/Tuami 29 - Varan 34, Benzema 51p, 59, Modrić 85/

Tabela: Barselona 63, Atletiko M. 56, Real 51, Hetafe 45, Alaves 41, Sevilja 40, Valensija 39, Betis 39, Sosijedad 35, Eibar 35, Espanjol 34, Atletik B. 34, Leganes 33, Đirona 31, Levante 30, Valjadolid 26, Viljareal 26, Selta 25, Rajo Valjekano 23, Ueska 22.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar