U padu aviona poginuo Srbin

U avionu kompanije "Etiopijen erlajnz", koji se danas srušio neposredno po poletanju sa aerodroma u Adisa Abebi, među putnicima iz više od 30 zemalja bio je i jedan državljanin Srbije, saošteno je iz ove avio-kompanije.

Svijet 10.03.2019 | 15:03
U padu aviona poginuo Srbin
Etiopijski mediji su javili da niko od 149 putnika i osam članova posade nije preživio pad aviona koji je bio na letu od Adis Abebe do Najrobija.

Među putnicima su bila 32 državljana Kenije, 18 Kanade, devet Etiopije, po osam Italije, Kine i Amerike, po sedam britanskih i francuskih, šest egipatskih, pet holandskih, te po četiri indijska i slovačka.

U avionu su bila po tri državljana Austrije, Švedske i Rusije, po dva Maroka, Španije, Poljske i Izraela, te po jedan državljanin Belgije, Indonezije, Somalije, Norveške, Srbije, Togoa, Mozambika, Ruande, Sudana, Ugande i Jemena.

Četiri putnika su imala pasoše UN i njihova nacionalnost nije poznata.

Švedska internet stranica za praćenje letova navodi da se avion "Etiopijen erlajnza" kretao "nestabilnom vertikalnom brzinom".

Avion se srušio nedaleko od mjesta Bišoftu, koje je udaljeno pedesetak kilometara južno od Adis Abebe.

Saučešće Vučića državnom vrhu Etiopije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je ličnu poruku saučešća državnom vrhu Etiopije, povodom pada aviona u kojem je danas poginulo svih 157 putnika i članova posade, rečeno je Tanjugu u Kabinetu predsjednika Republike.

Vučićeva lična poruka saučešća državnom vrhu Etiopije upućena je preko Ambasade Srbije u Adis Abebi.

Avion kompanije Etiopija Erlajnz srušio se jutros neposredno poslije polijetanja sa aerodroma u Adis Abebi i poginulo je svih 157 putnika i članova posade.

Boing 737 bio je na redovnom letu od Adis Abebe do Najrobija i za sada nisu poznati uzroci te teške nesreće.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dule

10.03.2019 17:21

Ako je samo jednom putniku sudjeno odose svi u p. m.

ODGOVORITE
Name

Joka

11.03.2019 17:49

U avionu je letio neko veoma bitan , zato je avion pao. 90% pada aviona sabotaza.