Video - Nikolić: Partizanu želim CSKA, Fener i Real!

Dragan Nikolić nije bio nezadovoljan željom i energijom njegovih igrača na gostovanju protiv Partizana. Ne zamjera im ni 28 odsto šuta iz igre. A, crno-bijelima želi ABA titulu i Evroligu.  Trinkijeri: Nije bilo super, ali idemo dalje. . .  "Pobjedom za zaborav" nije zadovoljan ni Andrea Trinkijeri koji je istakao da njegov tim nije mogao bolje i ljepše bez skoro cijele bekovske linije.

Košarka 10.03.2019 | 11:15
Video - Nikolić: Partizanu želim CSKA, Fener i Real!
Igokea nije uspjela da iznenadi Partizan u 21. kolu ABA lige.

Beograđani su zabilježili očekivanu pobjedu (67:57)uz još jednu odlična partiju Džoka Lendjela koji je postigao 17 poena uz 70 odsto šuta iz igre.

Igosi nisu bili ni blizu tako raspoloženi.

Tim Dragana Nikolića je šutirao mizernih 28 odsto iz igre i teško je sjetiti se neke lošije napadačke partije neke gostujuće ekipe u dvorani "Aleksandar Nikolić"...

Ipak, gosti su prikazali veliku borbenost i želju za pobjedom što je natjeralo publiku da ih nagradi aplauzom na kraju susreta.

"Dali smo sve od sebe, ali to u ovom momentu protiv Partizana koji je u uzletu nije bilo dovoljno. Druga četvrtina, ali ne odbrana, nego šut gdje, nebitno koja tri igrača, šutiraju nula od 15. Ali su dali sve od sebe, nisam ljut na njih, ali nam je stao šut. Partizan se iz tog razloga odvojio i stvorio prednost koju smo mi jurili ali nismo uspjeli da stignemo u drugom poluvremenu. Tad su nas trojke Veličkovića i Gegića definitivno prelomile i to je na kraju donijelo Partizanu zasluženu pobjedu", istakao je trener Igokee.

U pripremi utakmice Igokea je posebno obratila pažnju na unutrašnju igru Partizana i pik igru.

"Ideja je bila da branimo pas u dubinu. Na osnovu nama dostupnog materijala zaključili smo da je Partizan izuzetno čvrst, vidi se napredak, naravno ima tu i nekih novih igrača koji su došli tokom sezone, ali to je najmanje bitno u cijeloj priči. Digli su se energetski i izuzetno im je bilo stalo da dođu do pobjede. Taj pas u dubinu i 'pik' smo probali da branimo, posebno Pejdža i saradnju visokih igrača. Nismo odradili loš posao, ali došlo je do lakih poena iz kontranapada zbog toga što smo promašivali otvorene šuteve".

Nikolić je Partizanu pred predstojeći plej-of poželio osvajanje titule i da naredne godine ponovo u Beogradu dočekuju najbolje timove Evrope.

"Šta sam imao da kažem o srpskim 'Boston Seltiksima' sam rekao u najavi utakmice i želim im da sljedeće godine igraju protiv Reala, Fenerbahčea, CSKA i to po meni nije tako daleko i možda je vrijeme za to. Mi sljedećeg vikenda imamo najvažniji meč na svom terenu gdje prikazujemo dobru energiju i od te utakmice apsolutno u ovom momentu zavisimo", zaključio je Dragan Nikolić.

Igokea u posljednjem kolu u Laktašima dočekuje Zadar i pobjedom bi osigurala opstanak u ABA ligi, dok i uz poraz može ostati u regionalnoj eliti ako se poklope rezultati na ostalim mečevima. Partizan u posljednjem kolu igra protiv FMP u Železniku.

Potom ga očekuje plej-of koji počinje za dvije sedmice.



Trinkijeri: Nije bilo super, ali idemo dalje... "Pobjedom za zaborav" nije zadovoljan ni Andrea Trinkijeri koji je istakao da njegov tim nije mogao bolje i ljepše bez skoro cijele bekovske linije.

Partizan je u dvorani Aleksandar Nikolić u 21. kolu ABA lige zabilježio očekivanu pobjedu protiv Igokee 67:57.

Meč je obilježila još jedna odlična partija Džoka Lendjela, dok je solidan doprinos u pobjedu svog tima ugradio i Novica Veličković.

Ipak, najjači utisak je ostavila jako loša napadačka predstava oba tima, pogotovo Igokee koja je iz igre šutirala 28 odsto.

"Za košarku ćemo sutra. Bez četiri beka je teško igrati, ali probali smo sa oružjima koja imamo. Nije lijepo izgledalo, ali posao se napravio. Žao mi je, uvijek bih želio onima koji dođu pogledati utakmicu da dam sve najbolje. Danas je u ovom sastavu ovo bilo najbolje za ovu ekipu. Teško je bilo u napadu, u odbrani smo se trudili. Nije bila super utakmica, ali idemo dalje", istakao je Andrea Trinkijeri nakon meča.

Partizan je danas igrao bez čak trojice bekova, Ognjena Jaramaza, Vanje Marinkovića i Alekseja Nikolića, dok je "roviti" Aleks Renfro proveo na parketu svega šest minuta.

Upitan kada se može očikivati povratak skoro cijele spoljnje linije crno-bijelih Trinkijeri nije mogao da pruži tačan odgovor.

"Renfro mi je pomogao šest minuta, ne može, dobio je težak udarac. Jaramaz? Ne znam. Nikolić možda sljedeće sedmice. Marinković je u četvrtak povrijedio zglob, ne znam", zaključio je trener Partizana.

Izvor: mondo.ba/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar