F1 možda penzioniše Silverston?!

Popularna staza Silverston na kojoj se voze trke za Veliku nagradu Velike Britanije, mogla bi nakon dužeg vremenskog perioda da napusti F1 kalendar!

  • Sport
  • Ostali sportovi


Popularna britanska staza Silverston, na kojoj se vozi trka za Veliku nagradu Velike Britanije nalazi se pred istekom ugovora sa Formulom 1, a kako kaže jedan od direktora F1, Ros Bron, frustrirajuće je što dogovor još uvek nije postignut.

"Želimo da postignemo dogovor sa Silverstonom, ali naše rezonovanje nekih stvari se razlikuje. Nismo daleko od dogovora, samo je frustrirajuće što još uvek nemamo jasno rešenje", rekao je Ros Bron.

Naravno, Velika nagrada Velike Britanije ostaće u F1 kalendaru, samo je pitanje hoće li ostati na Silverstonu, a čisto da se podsetimo, da je do 1987. godine, trka vožena i u Kentu.

Ono o čemu se razmatra, tačnije, što je primamljivo vlasnicima F1, to gradska trka u Londonu, baš kao što će se voziti u Formuli E naredne godine.

"U Londonu bi bila gradska trka, totalno drugačija od VN Britanije, ima mesta u kalendaru i za jednu i za drugu trku. Mislim da nije realno da trka bude negde u centru Londona, već na periferiji, gde bismo imali nekoliko lokacija za održavanje. Ne verujem da tako nešto može da zameni VN Velike Britanije", dodao je Ros Bron.

Izvor: B92

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.